Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arda Türkmen bize menemen tarifi verdi.

arda tarifi vermedi bari ben vereyim ( :

(kendi tarifim)

malzemeler:
2 orta boy domates, 1 küçük boy yumurta, bol sıvı yağ, tuz

hazırlanışı:
yağı kızdır, ezme salata şeklinde doğranan domatesleri (bıçakla) suyu hafif yoğunlaşıncaya kadar kapağı kapalı bi şekilde harlı ateşte (arada karıştırarak) pişir, yumurtayı kırmadan önce tuzunu ayarla ve karıştır, yumurtayı hızlıca ve iyice yay ama sakın çırpılmış yumurta olmasın, bi kaç dk. ağzı kapalı dinlendir, sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını üstünde gezdir

yeme önerisi:
aşırı sıcaklığı gidene dek ekmeği üstüne hafif bastırarak ve her tarafında gezdirerek ye

tava önerisi:
granit

(bağımlılık yapabilir)
Yumurtayı iyice çıraparak dökerim içine. İçinde yumurta beyazının bütün kalmasından nefret ederim. Ayrıca soğanlı olur menemen :)
 
Scudo
Herkesin Menemen yapışı farklı. Bir Menemen'li olarak benim ve ailenin diğer fertlerininki bile birbirinden farklı. Sonuçta Menemen birkaç temel ortak malzeme dışında içinden geldiği gibi olur.
 
arda tarifi vermedi bari ben vereyim ( :

(kendi tarifim)

malzemeler:
2 orta boy domates, 1 küçük boy yumurta, bol sıvı yağ, tuz

hazırlanışı:
yağı kızdır, ezme salata şeklinde doğranan domatesleri (bıçakla) suyu hafif yoğunlaşıncaya kadar kapağı kapalı bi şekilde harlı ateşte (arada karıştırarak) pişir, yumurtayı kırmadan önce tuzunu ayarla ve karıştır, yumurtayı hızlıca ve iyice yay ama sakın çırpılmış yumurta olmasın, bi kaç dk. ağzı kapalı dinlendir, sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını üstünde gezdir

yeme önerisi:
aşırı sıcaklığı gidene dek ekmeği üstüne hafif bastırarak ve her tarafında gezdirerek ye

tava önerisi:
granit

(bağımlılık yapabilir)
Olmadı , yazık oldu güzelim dometeslere ve diğer malzemelere. Sıvı yağla başladın ve baştan sulandı güzel melemen.
Madde bir bol tereyağ ,
Madde iki tombiş ve sulu domatesler, çiğitlerini almaya çalışın.
Madde üç sivri biber ve çiğitlerini yine alın.
Madde 4 yumurta.
Madde 5 iyi kaşar.
Madde 6 üstüne sağlam pul biber döşemeyi unutmayın. Tarif vermiyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı.

Ha beni tanıyanlar göbeğime hürmetten bu işi iyi bildiğimi bilirler. :)

Soğan ve kıyma girerse melemenden ziyade Çılbır olur. O konuya başka zaman değiniriz. :harika:
 
Olmadı , yazık oldu güzelim dometeslere ve diğer malzemelere. Sıvı yağla başladın ve baştan sulandı güzel melemen.
Madde bir bol tereyağ ,
Madde iki tombiş ve sulu domatesler, çiğitlerini almaya çalışın.
Madde üç sivri biber ve çiğitlerini yine alın.
Madde 4 yumurta.
Madde 5 iyi kaşar.
Madde 6 üstüne sağlam pul biber döşemeyi unutmayın. Tarif vermiyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı.

Ha beni tanıyanlar göbeğime hürmetten bu işi iyi bildiğimi bilirler. :)

Soğan ve kıyma girerse melemenden ziyade Çılbır olur. O konuya başka zaman değiniriz. :harika:
İşte tarif budur. Bol tereyağı ve üzerine kaşar müthiş oluyor. Yanına soğan(yumrukla kırılacak), ayran ve turşu da olmazsa olmaz. Turşu konusunun hortlama vakti gelmiş de geçiyor bile.
 
Olmadı , yazık oldu güzelim dometeslere ve diğer malzemelere. Sıvı yağla başladın ve baştan sulandı güzel melemen.
Madde bir bol tereyağ ,
Madde iki tombiş ve sulu domatesler, çiğitlerini almaya çalışın.
Madde üç sivri biber ve çiğitlerini yine alın.
Madde 4 yumurta.
Madde 5 iyi kaşar.
Madde 6 üstüne sağlam pul biber döşemeyi unutmayın. Tarif vermiyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı.

Ha beni tanıyanlar göbeğime hürmetten bu işi iyi bildiğimi bilirler. :)

Soğan ve kıyma girerse melemenden ziyade Çılbır olur. O konuya başka zaman değiniriz. :harika:
Doğru tarif = (yukaridaki) - (kaşar)
 
ben şahsen yemek yapımında pratiği seven biriyim fakat yemek tarifi mesajını attığım esnada bunu belirtmeyi unuttuğum için şimdi düzenleme yaptım

kırmızı eti de çok severim ama burada asla mangal tarifi paylaşamam çünkü çok hassas bi dönemden geçiyoruz
 
ben şahsen yemek yapımında pratiği seven biriyim fakat yemek tarifi mesajını attığım esnada bunu belirtmeyi unuttuğum için şimdi düzenleme yaptım

kırmızı eti de çok severim ama burada asla mangal tarifi paylaşamam çünkü çok hassas bi dönemden geçiyoruz
Hocam ben ıspanağı dahi 40 dakikada sakin sakin pişiririm. Yemek yapmak sanat icra etmek gibidir. Sabır kasesinde özünü bozmadan malzemenin cinsine göre pişirilmesi icap eder.
Yağ,salça ,tuz ve baharat özünde kullanılmalı. Ana malzemenin lezzetini bastırmamalı. 3-4 çeşit yemek yerine tek çeşit tercih edilmeli ki ,o anki menünün tadına varabilesin.
Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin. Gıda fiyatlarındaki dengesizlik ve denetimsizlik Kuru Fasülyeyi dahi lüks haline getirdi.
 
soğalı tadı yok bence :) soğansız en güzeli :)
 
Hocam ben ıspanağı dahi 40 dakikada sakin sakin pişiririm. Yemek yapmak sanat icra etmek gibidir. Sabır kasesinde özünü bozmadan malzemenin cinsine göre pişirilmesi icap eder.
Yağ,salça ,tuz ve baharat özünde kullanılmalı. Ana malzemenin lezzetini bastırmamalı. 3-4 çeşit yemek yerine tek çeşit tercih edilmeli ki ,o anki menünün tadına varabilesin.
Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin. Gıda fiyatlarındaki dengesizlik ve denetimsizlik Kuru Fasülyeyi dahi lüks haline getirdi.

Dedem binadakilerden 8 milyon lira ev kirası alıyordu, 2001 krizinden sonra ev kirası aniden 16 milyon lira olmuştu ama asgari ücret 120 milyon liraydı.

Nerdeeen nereye
 
@insancıl , ben sarımsak ve soğan da ekliyorum. Ocaktan indirmeye yakında maydanoz, nane, dere otu kıyıp üzerine serpiyorum...
Afiyetle....
Soğan, sarımsak bunlar antibiyotik özellikli gıdalar. Hasta olunmadan eczaneden antibiyotik alınmıyorken hasta olmadan da bunların yenilmesi bana biraz garip geliyor. Tabi damak tadınız neye alıştıysa onu arar. Yine de her türlü afiyet olsun.
 
  • İnanılmaz
Tepkiler: _Madmexx _
@ik12345 , günün fıkrası: - hasta olmak ya da olmamak...
Ya da koruyucu sağlık alışkanlıkları mı yoksa hastalanıp ilaçlardan medet ummak mı?
 
@ik12345 , günün fıkrası: - hasta olmak ya da olmamak...
Ya da koruyucu sağlık alışkanlıkları mı yoksa hastalanıp ilaçlardan medet ummak mı?
Aslında Nasreddin Hoca fıkralarında ki ince fikri algılayamıyoruz. Testi kırıldıktan sonra çocuğa şaplak atsan nolur, atmasan nolur. :) Tabi fıkradaki şaklak işin hikayesi. Verilmek istenen fikir belli.
 
  • Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy ve cazci
@necmeddin kardeşim :-Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan Türk mutfağına ait bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır sözcüğü Türkçe'de çırpmaktan gelmektedir.
Ayrıca ıspanak çok az ısıya maruz kalmalı, mümkünse çiğ yenmelidir..
"Doğuştan Gurme" deme sakın bana, maksat doğru bilgiyi paylaşmak. :harika:
 
Kış günü domates, biber ateş pahasına iken menemenden ziyade saray yemeği soganlı yumurta deneyin. Iyi pişmiş soğan kokmaz. Hemde çok ucuz.

Tarihi: Soğanlı yumurta Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemekler arasında imiş. Ramazan ayı müddetince Matbah-ı Amire'de (Saray Mutfağı) bünyesinde padişahın özel yemeklerinin pişirildiği “Matbah-ı Hümayun", "Matbah-ı Has” ve “Kuşhane” gibi isimlerle anılan kısımda yapılan bu soğanlı yumurtayı yediği söylenir.
 
@necmeddin kardeşim :-Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan Türk mutfağına ait bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır sözcüğü Türkçe'de çırpmaktan gelmektedir.
Ayrıca ıspanak çok az ısıya maruz kalmalı, mümkünse çiğ yenmelidir..
"Doğuştan Gurme" deme sakın bana, maksat doğru bilgiyi paylaşmak. :harika:
Abi ıspanak kesinlikle az pişmeli, diğer türlü özelliğini kaybediyor. Ondan yana hem fikiriz. Çılbır yada bizim bu yörelerde Cilbir ismiyle olan yemek biraz daha farklı yapılıyor.
Geniş ağızlı çömlek bir kap içerisine ilk önce soğan doğranır yanacak seviyede yağda kavrulur, sonrasında kıyma eklenir. Kıyma pişince yeşil biber takviyesi yapılır. Karışım hazır olunca domates bolca atılır. Domates kıvama gelince yumurta eklenir. Soğanla beraber dileyen sarımsakta kavurabilir. Yumurtanın karıştıktan sonra bütün olarak pişirilmesi daha evladır.
İsimler benzer olsa da yöreden yöreye değişiklikler olabiliyor. Türk mutfağı, dünya mutfaklarının efendisidir veya en çok çeşidine sahiptir desek yanlış laf etmemiş oluruz.
Mevsimine göre Anadoluda yetişen besinleri tüketirsek bir çok hastalığa karşı önlem almış oluruz.
Gurme olayına gelince, estağfurullah abi lafı bile olmaz. Çocuklarımıza doğru besinleri anlatmak ve nasıl hazırlanacağını öğretmek zorundayız. Ben mutfağa girince çok pimpirikli bir hal alıyorum. Yemek hazırlamak sanat icra etmek gibidir. El olayına da inananlardanım. Elim değsin yeter. Mutfakta tek beceremediğim düdüklü tencere ile pişirmek. Onun dışında hamarat sayılırım.
En uyuz olduğum olay erkek çocuklarına yemek pişirmeyi yük veya gereksiz gören zihniyet.
Buradan yalvarıyorum cinsiyet ayırımı yapmadan çocuklarınıza yemek yapmayı öğretin. İşin mutfağında yetişmek deyimi de hakettiği değeri bulsun. :harika:
 
Olmadı , yazık oldu güzelim dometeslere ve diğer malzemelere. Sıvı yağla başladın ve baştan sulandı güzel melemen.
Madde bir bol tereyağ ,
Madde iki tombiş ve sulu domatesler, çiğitlerini almaya çalışın.
Madde üç sivri biber ve çiğitlerini yine alın.
Madde 4 yumurta.
Madde 5 iyi kaşar.
Madde 6 üstüne sağlam pul biber döşemeyi unutmayın. Tarif vermiyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı.

Ha beni tanıyanlar göbeğime hürmetten bu işi iyi bildiğimi bilirler. :)

Soğan ve kıyma girerse melemenden ziyade Çılbır olur. O konuya başka zaman değiniriz. :harika:
Ağabey tatifin güzelmiş ama ben zeytinyağlı tercih ediyorum bir diş sarımsak kaşar yerine çok az kıyma tabiki zevkler tartışılmaz ama güncel tarifteki bibersiz liste hiç menemen gibi değil illaki arkadaşın tarifi de lezzetlidir ama menemen değildir çünkü bibersiz menemen olmaz ne yazıkki. İlaveler soğan sarımsak kaşar kıyma keyfe kederdir ama listeden malzeme çıkması isim değişlikliği gerektirir sayın @insancıl 😀
 
Son düzenleme:
Kış günü domates, biber ateş pahasına iken menemenden ziyade saray yemeği soganlı yumurta deneyin. Iyi pişmiş soğan kokmaz. Hemde çok ucuz.

Tarihi: Soğanlı yumurta Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemekler arasında imiş. Ramazan ayı müddetince Matbah-ı Amire'de (Saray Mutfağı) bünyesinde padişahın özel yemeklerinin pişirildiği “Matbah-ı Hümayun", "Matbah-ı Has” ve “Kuşhane” gibi isimlerle anılan kısımda yapılan bu soğanlı yumurtayı yediği söylenir.
Abi Osmanlı mutfağında Aşçı Başı olmak için soğan mıhlaması sınavını geçmek zorundasın. Bu arada çok iyi soğan mıhlaması yaparım. :)
Birde kış ayına özel ekşili soğan aşı olur. Onuda anam sağolsun çok iyi pişirir. 😍
Acıktım, kan şekerim düştü. 3 saat önce yediğim sebzeli bulgur pilavı kesmedi galiba.:koptum: Bugünlük bu kadar yemek işi yeter . Yoksa mutfağa dalacağım. :)
 
@necmeddin kardeşim, iştah açıcı ve ağız sulandıran tarifine uygun bir imoji aradım, bunu buldum: 👨‍🍳...
Dünyanın üç önemli mutfağından birine sahibiz ama giderek bu kültür yok oluyor...
Belki bu vesile ile yöresel tariflerle müthiş zengin mutfak kültürümüze sahip çıkmaya katkımız olur...
 
Geri