Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arı sokması

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
827
Bisiklet
Focus
Öncelikle,arı sokmasına karjı herhangi bir alerjimin olmdadığını söylemeliyim.Ayvalık da da yaşadığım ve düzenli bisiklet de kullandığım için yılda bir iki sokma vakasını normal görmekteydim,ancak.
Geçtiğimiz çarşamba havanında çok güzel olması nedeni ile bisiklete atlayıp sarmısaklı sahiline gittim.Denize girip,sırt üstü yatıp'oh be dünya varmış!' diyerek hafiften de dalmıştım ki pipi bölgemden o ince sokma hissi ile bir anda şaşırarak kendime geldim.Önce doğal olarak ne olduğunu anlayamadım.pipinin astara falan sıkıştığını düşünüp kontrol ederken şort mayonun alt kısmından arı çıkarak bir de diz üstüne çaktı.Hemen elimle iterek onu çıkarttım.Buralarda sarıca dedikleri ince,uzun sarı siyah bir arı olduğunu varsaymaktayım.
Daha önceden bir klinik durumda yaşamadığım için sadece soktuğu yer açısından kendimi biraz salak hissedip önce üzerime idrarımı yaptıktan sonra(iyi gelirmiş ) denize girdim yine.5-10 dakika arasında önce ense saç diplerim ani bir şekilde kaşınmaya başladı.Sanırım 10 dk. falan geçmişti.Dışarı çıkıp kurulanırken dudaklarımın yavaş yavaş şişmeye başladığını farkettim.Anladım ki vücut sistemik reaksiyon vermeye başlamıştı.
Hemen telefona sarılıp 150 metre ilerideki Emirgan kafenin sahibi Mehmet abiyi arayıp acil yardım istedim.
1-2 dk. içinde araba ile geliverdi.Önce bisikleti o anda en yakınımızda bulunan 'kıraç büfe'ye bırakmak istedik,durumu ve halimi anlatıp.Yeri olduğu halde reddetti.O halde 500 m. kullanıp bisikleti emirgana bırakarak acile yöneldik.Ayvalık acile 10-15 dakika uzaklıktadır sarmısaklı.
Sağ koltukta artık yüzümün çok acayip bir şekilde form değiştirdiğini izliyordum.Sandi 80 yaşında bir insan olmuştum.Sokma üzerinden (tahminim)15-20 dakika geçmişti ve göğsümün şiştiğini ve yutkunmamın zorlaştığını ciddi bir şekilde hissetemeye başladım.Bir kaç dakika içinde birden ağaçlar ve yollar parlamaya başladı.Gözümü açtığım halde etrafımı algılamam imkansızlaşıyordu.Halsizleşmenin de etkisi ile 20. dakika sonunda artık esir alınmıştım,kontrolüm tamamen kayboldu.
Acil sevis önüne gelip durduğumuzda inmek isteyip inememiş yere yığılmışım.
Dakikalar içerisinde 'kırmızı odaya' alınıp müdehale yapılmış.Hayal gibi görüntüler aklımda.Ardından kusarak devam etmişim ve sürekli kasılarak.2 saat sonrası gibi kendime ancak gelebildim.Dr. a göre 5-10 dakika gecikseymişiz taftalı köye intikal.14-30 gibi geldiğim acilden 20.30 gibi ayrıldım.
Soru: Daha önce sokulmama rağmen neden sistemik ölümcül etki oluştu?
Sokulma yeri nedeni ile acaba zehir damara mı denk geldi?
Yoksa etki sarıca denilen arının gücü ile mi oluştu?
Aramızdaki Dr. arkadaşlar değerlendirebilir mi?
En yakın zamanda İzmir de bir alerji ünitesine gidip gerekli testlerle alerji durumunu değerlendireceğim.Sonuca göre belki de yanımda sürekli adrenalin iğnesi taşımam bile gerekebilecek.Sonuçları buradan da paylaşacağım.
Aman dikkat!

Scudo
Geçmiş olsun dostum. Korkarak okudum?

Geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış eskilerin tabirine göre.

Geçmiş olsun. Yerinizde olsam yüksek ihtimal ben çıkardım dört kollu ile dediğiniz yola. Çünkü benimde alerjim yok (betadin adında tentürdiyot gibi bir ilaç hariç, ondada hafif kaşınma) bu gibi şeylerde ve umursamazdım sanırım. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Çok geçmiş olsun. Muhakkak bir test yaptırın dediğiniz gibi. Umarım tek sefere mahsus bir reaksiyondur.

vay be geçmiş olsun,demekki alerjik bir hassasiyetiniz var arı sokmasına karşı.

• Beğen
Arı sokma ihtimaline karşı çakı taşıyın yanınıza en dogrusu. Çakı ile dikenini çıkarma böylece zehiri vicuda girmeden çıkarıyorsunuz..

öncelikle geçmiş olsun evet bariz bir şekilde bir allerji tablosu oluşmuş ama burdaki reaksiyon anlık değil zamanla yavaş yavaş gelişmiş... burda bence toksine karşı bireysel bir allerji sözkonusu yani herkeste aynı sonuç ortaya çıkmayabilir o yüzden pipisi büzüşen arkadaşlar biraz daha rahat olabilirler:harika:... bende benzer durum 3 yılönce trokonya balığı ısırığı ile denizin ortasında oldu ki 30 dk da acile yetiştiğimde benzerdi durum... burda orta derece bir allerjik reaksiyon vücüdun immün sistemini agreve ederek ileri derece ciddi sürece kayıyor bu durumlarda zehir danışma hattını arayarak o arı ve toksini hakkında bilgi alıp bundan sonra benzer durumda ne kullanmanız gerektiğinide öğrenin derim... bu allerji olayı gariptir 10 kere yaşarsınız olmaz 11 de olabilir yani allerji immünoloji tıbbın en kompleks ve içinden çıkamadığı dallardan biri olarak ipi göğüslemeye devam ediyor hala...

Benim de 10 tane arı falan sağ ayağımdan soktu aynı anda, önceleri de farklı yerlerimden soktular bir kaç kez. Hiç bir zaman en ufak bir alerji oluşmadı. En son bir tane arı tam boynumdan soktu ve 5 dk sonra her yerimde baloncuk oluştu, birden kaşınmaya başladım. Başım dönmeye başladı. Araçla petrole gidip kafama soğuk şu döktüm bayağı. Bir kaç saat içinde de baloncuklar indi.

• Beğen
(link) yaban arısı ve eşek arısı iğnelerini bal arıları gibi bırakmazlar bilginiz olsun.

verilmiş sadakanız varmış, çok geçmiş olsun

@Okan Örs geçmiş olsun. Bal arısı zehrine allerjiniz olmasa bile bu başka tür bir arıymış. Sanırım o türün zehrine allerjiniz var.
Ayrıca arı sokan yere işemek yanlışmış, buz uygulanması tavsiye ediliyor. Dediğiniz gibi ilk fırsatta allerji testi yaptırın.

• Beğen
arıya sokmasına en iyi gelen ve en kısa sürede geçiren şey mazottur!
tecrübeyle sabit!

yukarıda biri petrole gittim su döktüm birkaç saat sonra kendime geldim demiş
arı sokan yeri mazotla ovsaydın 10 dakikada geçerdi

• Beğen
Bir çok bilgi edindim sayenizde...Sonuçta herkesin başına gelebilecek bir şey,sokma yeri dışında :)
Arılar birden fazla sokma yapabilirmiş örneğin.Çakı da aklımızda olmalı ancak sokma yerine göre tabi ki :)
Arı türlerine de dikkat bu arada...Bu sahilde sıkça görülen sarıca tipi de bir çeşit yaban arısı.(sert ve keskin hareketleri var).
Testler netleşene kadar bisikletle çevreden uzaklaşmadan aheste takılmaya devam...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bir çok bilgi edindim sayenizde...Sonuçta herkesin başına gelebilecek bir şey,sokma yeri dışında :)
Arılar birden fazla sokma yapabilirmiş örneğin.Çakı da aklımızda olmalı ancak sokma yerine göre tabi ki :)
Arı türlerine de dikkat bu arada...Bu sahilde sıkça görülen sarıca tipi de bir çeşit yaban arısı.(sert ve keskin hareketleri var).
Testler netleşene kadar bisikletle çevreden uzaklaşmadan aheste takılmaya devam...

Çakı işi sakat, insan o acıyla eli ayağı titrerken...

• Beğen

Bal Arısın'da geçerlidir @trainspotting35 abimizin de dediği gibi diğer arılar iğnelerini bırakmazlar.

• Beğen
Bu yöntemler bal arılarında geçerli onu da yazalım buraya diğer arılar iğnelerini bırakmazlar.

@Okan Örs her yaz akçay altınoluk ayvalık taraflarında 2 hafta tatil yapıyorum bu hikayeden sonar ciddi ciddi tırsmaya başladım yani ayvalıkta o cins allerji potansiyeli yüksek arıları sayenizde öğrendik teşekkür ederiz... patriça kısmına takılırdım orada biraz uzak ve ters bir yer mesela orda arı tarafından sokulup allerik reaksiyon geliştirse hastaneye ulaşamadan yolda ölürüz heralde.... biraz daha tedbirli olmak lazım demekki o taraflara gelince....

• Beğen
Geri