Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arı sokması

@Okan Örs her yaz akçay altınoluk ayvalık taraflarında 2 hafta tatil yapıyorum bu hikayeden sonar ciddi ciddi tırsmaya başladım yani ayvalıkta o cins allerji potansiyeli yüksek arıları sayenizde öğrendik teşekkür ederiz... patriça kısmına takılırdım orada biraz uzak ve ters bir yer mesela orda arı tarafından sokulup allerik reaksiyon geliştirse hastaneye ulaşamadan yolda ölürüz heralde.... biraz daha tedbirli olmak lazım demekki o taraflara gelince....
Bal ağrısı olmadığına kesinlikle eminim.Deniz kıyısında,kumluk bölgelerde gezen arılardandı. İlişikteki tipe çok benziyordu diyebilirim.
Şu anda yanımda taşınabilir alternatif tedbirleri araştırıyorum(adrenalin,prednol,avil vs.).

Dosyalar

• esek-arisi.png
    esek-arisi.png
    89,7 KB · Okunma: 25
Scudo
Arı sokması sonucu anaflaktik şok yaşamışsın bence. Bazı bünyelerde özellikle arıların taşıdığı zehre karşı böyle durumlar yaşanmakta.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Arı sokması sonucu anaflaktik şok yaşamışsın bence. Bazı bünyelerde özellikle arıların taşıdığı zehre karşı böyle durumlar yaşanmakta.
Haklısınız.tip 1 alerjik reaksiyon olarak da geçiyormuş.
Kişinin o anki bağışıklık durumu,kullanılan ilaçlar(beta bloker tansiyon ilaçlari vs.,),arının tipi ve toksin miktarı belirleyici imiş.
Alerji eğilimini azaltan tedaviler de yapılıyormuş.En önemlisi ise iyi bir alerjist ile görüşmek imiş.

Çok geçmiş olsun.
Tıp doktoru değilim ancak belleğimde şöyle bir bilgi mevcut; arı sokmasına vücudun verdiği alerjik reaksiyon penisiline verdiği ile çok benzer olabiliyor. Yani nasıl ki penisilin içeren bir ilaç 20 kez alınıp herhangi bir sorun yaşanmazken 21. de vücut alerjik tepki verebiliyorsa, arı sokmasında da aynı şeyin olabilir olduğunu duymuştum. Yani sizi daha önce defalarca arı sokmuş olsa bile en son maruz kalışta alerjik reaksiyon olabiliyormuş.
Lütfen bilgide yanlışlık varsa düzeltin.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Geri