Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka Aktarıcı Hırlaması

birkimse123

Aktif Üye
Tepki
71
İsim
kk
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar,
Basligi dogru okudunuz! Arka aktaricim tabiri caizse hirlamakta.
Az once servise gittim bakmadilar, ben de kendim yapamadim bir turlu, sizlere danisayim dedim.
Sorunun kaynagini bilmedigim icin rastgele kontrol ettim, yabanci forumlari okudum denedim ettim yagladim vesaire fakat bana misin demedi. Daha iyi anlatabilmek icin bir videocuk cektim ki tek elimle icra ettigim icin bu isi, pek de iyi olamadi. Fakat sesi duyabileceginiz kadar iyidir.
Simdiden vakit ayirip yardimini esirgemeyenlere tesekkur ediyorum...

Resmen zincir cok sinir bozucu bir ses yapiyor. Suruslerim iskence oluyor.
Bisiklet Carraro RC 052 Tiagra'dir.

Scudo
Az önce bende benzer seslerden dolayı yaklaşık 1 saat kadar vites ayarı yaptım. Dün bisikletçiye pedallarımı söktürmek istediğim için gitmiştim. Gitmişken sesi de sorayım dedim. Uğraştı yapamadı. Bende gittim sıfır zincir aldım. 2600 km oldu aynı zincirle muhtemelen uzadı ondandır dedim. Meğerse uzamadan kaynaklanmıyormuş çünkü zinciri değiştirincede aynı ses gelmeye devam etti. Limit vidalardan başladım.Sonra gerginlik ayar vidası ve ayar ayar civatası üzerinden ince ayarlamalar yaparak sorunu büyük ölçüde giderdim. Kaynak olarakta bu linkten ve birkaç videodan faydalandım. (link) . Daha tecrübeli arkadaşlar belki başka çözüm önerileri getirebilirler.

• Beğen
Tepkiler: birkimse123
içine köpek kaçmış olabilir :p
şaka bi yana zinciri, arka aktarıcı makaralarını ve rubleyi güzelce temizleyin : mazot,wd 40 vs. sesin kesilmesi gerek

bence arka aktarıcı ayarsız, olması gerektiği yerde durmadığından zincir sürtüyor. H ve L vidalarından tam ortalanmalı sanırım.

• Beğen
Tepkiler: birkimse123

Bu da ikinci video. Su an disaridayim eve donunce tekrar ugrasacagim. Bisiklet bir aylik bile degil... Temizlemekle de gecmiyor eski bisikletimde de var...

• Beğen
Tepkiler: Rüzgar20
Çok basit, gerginlik ayarı yapılması lazım, zincir tam olarak dışlı ile aynı hizada olmalı, iki dışlı arasında kalınca böyle ses yapar.

Kablonun arka attorıcıya bağlandığı yerde plastik vidayı saat veya saatin tersi yönünde çevirerek her viteste hiç yapmayana kadar ayarla...

@Ozan k. Deneyeyim sonuclari yazarim sagolun.:harika:

Bu kadar aşırı olmasa da bende de var benzer durum. Bisikletçim normal diyor ısrarla bilemedim

@Ozan k.

Denedim, bir degisme olmadi, bir de sunu farkettim ki zincir titriyor asagi yukari oynuyor. Ve cikan ses cidden rahatsiz edici.

Aynı sorun bu sabah bende de vardı, bu şekilde hallettim. Sıcaktan dolayı genleşmeden midir nedir artık, arada bir ayarı kaçıyor. Arka aktarıcıyla değil, tamamen @Ozan k. Bey'in dediği gibi tel gerginlik ayarıyla ilgili bir sorun. Ses gelmez olana kadar veya en az gelene kadar sıkmanız veya gevşetmeniz lazım.

@akndgl Denedim ancak bir etkisi olmadi ayni sekilde devam ediyor ses hatta bimiyorum sogudum. Sinir oldum. Bi gevsetiyorum bi sikiyorum degismiyor...

@akndgl Denedim videoda anlatilanlari... Gene ayni ses, gene ayni ses... Neyi yanlis yapiyorum bir anlasam...

Peki attırıcının iki küçük dişlisinden biri zincirden kurtulmuş olabilir mı? Görüntüden anlaşılmıyor ama bir bakmak lazım...

@Ozan k. Butun viteslerde bu sesi duyuyorum. Hepsini denedim. Acaba zincir mi gergin degil? Ama bisiklet de yeni...
Eski bisikletimde de ayni sorun vardi. Hic cozulemedi.

Bende merak ettim,umarim cozulur sorunun...

@kokomarmaris Galiba vazgeciyorum. Bayramdan sonra goturecegim bisikletciye.

--
Her yeriyle oynadim bisikletin. Belki zincir gevsemistir ama niye gevsesin. Neyse. Bakicaz...

@pietro Leatherchest
Hocam ses hafif ayarsız normal ruble sesi mi ? Hafif hırr diye
Yoksa farklı bir şey mi

Attırıcının iki dişlisi diyorum, ruble değil, eğilip attırıcının altına bakın, iki tane minik dişli var zincir birisinden kurtulmuştur belki...

Geri