Bu sorun yüksek ihtimalle vites ayarının tam oturmamasından kaynaklanıyor. Daha geçen hafta bisikletimi komple dağıttım, zincirinden arka aktarıcısına kadar söktüm. Topladığımda ayarları oturtana kadar bende de aynı sorun vardı. Ayaları oturttuğun zaman o sorun düzelecektir, parça kaynaklı bir hata olacağını pek sanmıyorum. Gerginlik tahmin edebileceğinden çok daha milimetrik ayar gerektirebiliyor. MTB kullanırken en büyük dişlide ayarı yapardım ama yol bisikletinde en iyi ayarı en küçük dişlide yapabildim. Arka aktarıcıya gelen telin vidasını gevşetin, tel boşa çıksın. Sonra elinizle arka aktarıcıya bastırarak, arka aktarıcının dişlisiyle, arka rublenin en küçük dişlisinin üstten bakıldığında tam denk geldiği yere getirip telin takılı olduğu vidayı sıkın. (Anlatırken biraz karışık görünüyor gibi) Sonra ayar vidalarıyla da ince ayarlarını yaparsanız birkaç deneme sonunda sorunu çözeceksiniz diye düşünüyorum. Tek başına yapmak bazen çok zorlayıcı olabiliyor. Hem teli çekip, hem vidayı sıkıp, hem de dişliyi tam olması gereken yerde tutmak zor. İkinci bir kişiden yardım almanız sağlıklı olabilir.
Yine de düzelmezse Çanakkale'de Diganlar bisikleti duymuştum, bir arkadaşım sürekli oraya götürüyor, arkadaş gayet memnun, işinin ehli arkadaşlar gibi görünüyorlar. Bir deneyebilirsiniz.