Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka aktarıcının yamulması

fReaxzone

Üye
Tepki
41
İsim
Ahmet
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamun aleyküm aşşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi shimano tourney TX 55 arka aktarıcı pert oldu gibi bişey olay çaprazlamadan falanda olmadı ön 1 arka 1. vitesde yani en hafifde baya dik bi yokuş çıkıyodum yokuşun sonuna gelinceki en dik yeride burasıydı tak dedi indim baktım arka aktarıcı jantın arasına girmiş şimdi ne yapmalıyım tamir edilirmi yoksa arka aktarıcı yenileyimmi eğer yenile derseniz ne önerirsiniz birde sadece alyan takımı var arka aktarıcı alsam kendim takabilirmiyim lütfen yardım edin bu arada bisiklet kron xc 250 garantiside var ama bu garantiye giriyormu onuda bilemedim ?2015-04-14 20.45.18.jpg 2015-04-14 20.44.45.jpg 2015-04-14 20.43.17.jpg 2015-04-14 20.55.24.jpg

Kadronun arka ayaklarında ve jantta bir sorun yok ama arka aktarıcı baya bi hasar gördü şu anda hem yerinden çıkmış halde hemde 2 parça halinde o çarklı olan yerle(kulak galiba) ana kısım birbirinden ayrı yardım edin lütfen

Scudo
Görüldüğü kadarı sadece kadro kulağı kırılmış. Komple aktarıcı yerine kulağı değiştirmek yeterli olur sanırım.

@fReaxzone benim arka aktarıcı da yamulmuştu bakıma götürdüm yapmışlardı ama sen en iyisi bisikletçiye götür ve bence ilk başta biliyormuş gibi yap deki usta aktarıcı yamuldu bi düzelt :D eğer derse bu bitmiş o zaman değiştir

@Reahax kadro kulağı dediğiniz kısım hangisi kusura bakmayın terimleri pek bilmiyorum

Birde misal 8 vitesli arka aktarıcı alsam bisiklet 21 vites bu arada uyumsuzluk olurmu ?

Güncel

Güncel

Kadro kulağı kadro ile arka aktarıcıyı birbirine bağlayan parçadır. Kritik bir durumda kadronun yada aktarıcının hasar görmemesi için gerektiğinde kırılması için bulunan bir parçadır. Forum da yada Google da kadro kulağı diye görsellerde aratırsanız görürsünüz. Bisikletiniz gördüğüm kadarıyle kron xc250 galiba. bu modelin kadro kulağından alıp eski kırılanla değiştireceksiniz arka aktarıcı değiştirmenize gerek yok.

Ayrıca 21 vites 3*7 sistem 8 li sistem arka aktarıcı takılır mı derseniz aslında takılır ve çalışırda ama 8 li arka aktarıcıyı 7 li ye göre ayarlamak lazım. Bisikletçiler pek böyle bir şey olabileceğini bilmez bile. Bu ayarı yapamayacak bisikletçi çok piyasada. Mümkünse siz yine 7 li arka aktarıcı alıp kullanın derim.

• Beğen
Tepkiler: fReaxzone
@Ömer KARAN aynen galiba o dediğiniz kısım hasarlı yamuk durumda baya bi yamuk olduğu için onuda artırıcının bir parçası sanıyodum teşekkürler

Vitesi koldan denedim sorunsuz yükseltip düşürülüyor o makara gibi olan şey vitesden ayrılmış durumda birde makaranın çarkı değilde o çarkın koruması gibi olan şey yamuk makaranın dönmesini engelliyor o düzeltilir kolayca gibi görünüyorda vitese tekrar o makara kaynaklanırmı yoksa ne yapılır orasını bilmiyorum

Birde son sorum yeni bir arka aktarıcı alsam kadro kulağıyla birliktemi geliyor yoksa her türlü (yeni aktarıcı alsamda almasamda) kadro kulağı almammı gerekiyor?

Eğer makara kısmı aktarıcı gövdesinden ayrıysa üzgünüm ki galiba arka aktarıcınızda kırılmış olabilir. Aktarıcının yakından fotoğraflarını atabilirseniz daha iyi bir teşhis koymak mümkün olur galiba. Bisiklet te ters durduğu için tam çözemedim durumu şimdi.

@Ömer KARAN dediğiniz gibi artırıcıda gitti heralde bugun taktırıcam yenisini

Ben de arka aktarıcımın yamulduğunu düşünüyorum, 1. resimdeki gibi bir eğrilik mevcut. İkinci ve üçüncü ön viteslerde zincir arka aktarıcıya sürtüyor. Elle düzeltecek seviyede birşey mi tam emin olamadım.

IMG_0820.JPGfgIMG_0819.JPGIMG_0818.JPG

Büyük ihtimalle kulak yamulmuştur. İşini iyi yapan bir mekanisyen için 1 dakika sürmez. Aleti var bu işin kolayca yapılabiliyor.
Kulakçıkta hafif bi yamultu var evet ama üçüncü fotoğrafa bakarsanız aktarıcıda da bi yamukluk söz konusu gibi onun için ne dersiniz ?

Kulakçıkta hafif bi yamultu var evet ama üçüncü fotoğrafa bakarsanız aktarıcıda da bi yamukluk söz konusu gibi onun için ne dersiniz ?
Onun açı ayarı var ya üstünde bir vida ile yapılabiliypr bi ara bi bisikletçiden öğrenmiştim ben de. Ama nasık yapılıyor ben bilmeyen ; abinin dediği gibi iyi bir mekanisyen gerçekten yamulmadıysa düzeltir

kulakta kesin vardır aktarıcıdada var kulak değiştirip deneyin vites ayarını da yapın sıkıntısızsa kullanın aktarıcıda yamukluk yoktur o zaman
Onun açı ayarı var ya üstünde bir vida ile yapılabiliypr bi ara bi bisikletçiden öğrenmiştim ben de. Ama nasık yapılıyor ben bilmeyen ; abinin dediği gibi iyi bir mekanisyen gerçekten yamulmadıysa düzeltir
hangi ayar onu anlamadım janta dik olan düzlemdemi

Ben de arka aktarıcımın yamulduğunu düşünüyorum, 1. resimdeki gibi bir eğrilik mevcut. İkinci ve üçüncü ön viteslerde zincir arka aktarıcıya sürtüyor. Elle düzeltecek seviyede birşey mi tam emin olamadım.

266453 dosyayı görüntülefg266454 dosyayı görüntüle266455 dosyayı görüntüle
Aktarıcı yamulmuş. Alt bacağı oluşturan metal 2 parçayı söküp düz bir zemin üstüne koyarak bir çekiç veya benzer bir şey ile vurarak düzeltebilirsiniz. Kadro kulağı da yamuk ise aktarıcıyı söküp kadro kulağı bisiklet üstündeyken, kurbağcık yardımı ile düzeltebilirsiniz. Yapması zor işlemler değil. İşini bilen bir bisikletciniz varsa ona da gidebilirsiniz. :harika: Yamulmuş ve düzeltilmiş parçalar eski sağlamlığında olmadığı için ben 2. kez yamulduklarında değiştiriyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: muammerd
Geri