Scudo Sports

Arka bagajda anlamadığım bölümler?

trabzonlu ozan

Daimi Üye
Tepki
397
Bisiklet
Carraro
merhaba, geçenlerde adı bende saklı bisikletçiden arka bagaj aldım, sağolsun kendisi monte etmeyi teklif dahi etmedi, çuval büyüklüğündeki poşeti elime tutuşturdu, ben de nalet olsun senin gibi bisikletçiye diyerek montaj yapmayacak mısın diye sormadım bile, sırt çantam vardı ama eşşek kadar şey tabi ki sığmadı, bildiğiniz çantanın sapına torbayı bağlayıp getirdim eve.

neyse bu akşam fırsatını bulunca şunu monte edeyim dedim. çok berbat bir kurulum kılavuzu var. benim gibi daha önce bagaj görmemiş biri için neyi nereye takacağını bulmak zaman alacaktır. Kılavuz böyleydi:

IMG_20170405_020308420.jpg

Ben bir şekilde yaptım montajını, umarım doğru yapmışımdır ama olmuş gibi. Birkaç şey soracağım, anlayan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

IMG_20170404_234036565.jpg
1-Böyle bir oynar parça var bagajda, ben monte etmedim kendi üzerinde geldi, monte etmeden önce daha çok oynuyordu,
IMG_20170404_234023112.jpg

şimdiyse bu kadar açılabiliyor. Bu parça nedir, ne işe yarar?

IMG_20170404_234142011.jpg
2-Bu üstteki resimde parlak olan parçada kafama takılan şey ise; niye rublenin olduğu tarafta bu parça böyle düz iken,
IMG_20170404_234134854.jpg diğer tarafta ise bu şekilde dışarı eğik? Deforme falan değil, özellikle böyle üretilmiş. Bu arada, bu parça ne işe yarıyor onu da anlamadığımı belirteyim tabi.

IMG_20170404_234050946.jpg
3-Bu üstteki resimde ise aşağı doğru musluk gibi kıvrımlı bir uzantı var, bagajın sadece solunda mevcut, sağında yok. Bu kıvrık parça nedir?

IMG_20170404_234107611.jpg
4-ir de bu var, bu kanca gibi şey sadece sol tarafta mevcut, bir oyuk var orada bu da o oyukta aşağı yukarı oynayabiliyor, bir yerde memnunsanız sabitleniyor. Bu parça nedir?

5-Bisikletimin kadrosunda bagajın takılacağı delikler mevcut. Üstte gidona yakın yer OK ama aşağıda rubleye yakın yerde 1 çift değil 2 çift delik var. Neden 2 çift delik var bilmiyorum, bisiklet v frenli.

zoom-bike-picture-d9a5a83958563b247f531f6ed7e8ba8e.jpginternette bulduğum bu resimde de görülüyor, rublenin olduğu tarafta 2 delik var, internetten başka bisikletlerin resimlerine bakınca tek delik görülüyor genelde. ben üsttekine taktım, doğru mu yanlış mı yaptım bilen var mı?

bendeki bu bagaj sanırım (link) bu oluyor, özellikler olarak bunu yazmış

26" ve 28" için ayarlanabilir arka bisiklet bagajı.
Pompa asmak için çengeli bulunmaktadır.
Katlanabilir tutma kulpu.
Alüminyum alaşım
Elektrostatik boyama

birinci maddedeki açılıp kapanan bölüm tutma kulbu sanırım, tutma kulbu ne bilmiyorum ama.
dördüncü maddede bahsettiğim aparat da sanırım bu bahsedilen pompa asma çengeli ama o da nasıl kullanılıyor bilmiyorum.

hala her türlü bilgiye açım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Pompa asma aparatı sizin dediğinşz askı şeklinde olan yer, alttaki çıkıntılar heybeyi bağlamak için kullanılıyor

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
1. Bisikletin bagaj deliklerinden gelen boyasız parçaları gevşetip biraz içerden monte ederseniz, bahsi geçen parça rahat hareket eder. Ne işe yarar bi fikrim yok. Tutma kulbu dedikleri.
2. Bagaj lastiği veya çantaların alt kancasını takma halkası, neden biri düz diğeri açılı bilmiyorum. Bende ikisi de açılı mesela.
3 ve 4. pompa sabitleme kancaları, aşağıdakini hareket ettirerek pompa boyuna göre ayarlanıyor. Ancak pompanın da buna uygun olması gerek.
5. Muhtemelen alttaki delik de çamurluk montajı içindir.
6. bisiklet çok güzelmiş, kazasız sürüşler dilerim

• Beğen
Eğimli olan kısım disk frenli bisiklette diskin olduğu tarafa denk geliyor. Düz olsa fren tertibatından dolayı montaj yapılamaz

• Beğen
çok sağolun arkadaşlar, toplu bilgi böyle dursun

1-tutma kulbu, bagaja insan oturursa (max 25 kg?) buradan tutacak herhalde hehe
2-heybe bağlama çıkıntıları (disk fren için sol taraftadı dışa çıkık)
3 ve 4- pompa sabitleme çıkıntısı ve sıkıştırıcısı
5-iki delikten biri bagaj biri çamurlukta kullanılabilsin diye imiş

Geri