Scudo Sports

Arka freni sökemiyorum

Tepki
28
Bisiklet
Bianchi
Ne yaptıysam olmadı. Bir tarafı pense yardımıyla tuttum, diğer tarafı çevirdim. Döndükçe dönüyor. Kesmeden nasıl sökebilirim?

8823e184_c5c5_4943_b2c3_c50c5e1a4be9.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Hmmm enteresan .
Bi bisikletciye göturmek enfes bi fikir sanki ?

Wd 40 sıktın mı

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sıkmadım, ama sorun dönmemesi değilki. Boşa dönmesi, yine de işe yarar mı?

Somun mu boşa dönüyo

fotoğraftaki somun ve vida fren sistemiyle alakalı değil gibi geldi bana, haksız mıyım

Somun boşa dönüyorsa çözüm belli. Demir desderesi. Somunun yada civatanın yivleri ölmüş

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılıç
Levye veya dremel varsa yeni oluklar açabilirsiniz vidanın iki yanına. Ben dremelle birçok açılmayan eski vidaya oluklar açıp düz tornavida ile açmıştım.
Bir ucuna tutacak bir yer açabilirseniz diğer tarftan çevirdiğinizde açılır rahatça.

demir testeresi iş başına elinde varsa kendin yap, bisikletçinin yapacağıda bu zaten her şey için bisikletçiye gidilmez. Bence hiç gidilmez ya neyse!

@Burak Kılıç testere ile kesecekler sadece bir zararları olmaz kanımca, ama insanın el becerisini geliştirmesi lazım, ufak tefek şeyler için tamirci aramak bana saçma geliyor.

@Burak Kılıç hocam aman bisikletçiye götürme. Mazallah çekiç levye girişir yazık güzelim kadroya. Ben birkaç kez kıl testereyle komple keserek çözmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılıç
Bence, uzun olan kısmı boru anahtarı bile inceliğinden dolayı tam tutamaz, kesmek biçmek yerine uzun kısmı reflektöre doğru eg, reflektörün demirine temas edip sabitlensin, iç taraftaki somuna uyuyorsa lokma takımının büyük anahtarını takıp açmayı deneyin, olmuyorsa tekeri söküp en küçük boy boru anahtarı ile somunu kavrayarak açılabilir gibi

fotoğrafı büyütünce farkettim, oraya yanlış parça takmışlar, o ön maşa fren sabitleyici olmalı, iç kısmı pasosus, biraz uğraştıracaktır

@Burak Kılıç

dediğim gibi sol tarafı eğip sabitleyin, sağ tarafı bir şekilde sökebilirsiniz, söktükten sonra çöptür

@Serdaryildiz Sökülmüyor dediği parçaya, siz bir şekilde sökersiniz demişsiniz :cool:
Yalama olmuş somun nasıl sökülür acaba?

Spiralle kes at

@D.Mustafa somunun dışı yalama olmuş boru anahtarı veya benzeri bir diş gerektirmeyen anahtar ile sökülebilir

• Beğen
Tepkiler: mywashere
Geri