Scudo Sports

Arka freni solda kullanan var mı?

Merhaba arkadaşlar bende bu hafta sonu bisiklet alacağım ve arka freni sola aldıracağım. Sadece merak ettiğim konu şu sağ elimi engelli olduğum için sadece gidonu tutmak için kullanabiliyorum. Sağ tarafa da ön freni alacağım. Ön freni dolayısıyla kullanmayacağım bu bana çok sorun teşkil eder mi? Yoksa sadece arka frenle idare edebilir miyim ? Bu arada hidrolik frene sahip bir bisiklet almayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
Hidrolikte çok farkeder mi bilmiyorum ama arka fren genelde dengeli bir duruş için tasarlanmıştır. Bisikleti asıl ön fren durdurur. Sağ elinizi az da olsa kullanabiliyorsanız arka frenin sağ elinizin altında olması daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: adeko
@adeko
Sadece arka frenle durmak pek mumkun olmayacaktir. Sadece on frenle durmak icin, frene basarken bisikletin agirlik merkezi on tekere dogru geldigi icin, vucut agirliginizi geri vermeniz gerekecektir. On frene basarken seleden kalkip, kendinizi selenin gerisine atip durmayi deneyin. :)

@rodya

:) Ani bir reflex halinde bu hareketi yapabileceğimi sanmıyorum. Sadece frene asılmaya vaktim olur diye düşünüyorum. Ön freni kullanmak istemememin nedeni bu reflex anında bisikletin arkasının şaha kalkması ve beni üzerinden atması.

Ani bir tepkiyle nasıl ön freni asılıp takla atmaktan korkuyorsanız arka frene asılıp yan yatmaktanda korkun bence. Özellikle trafik içinde.

@adeko
Bunu yaşamış ve sağ dirseğini kırmış biri olarak söylüyorum sağ kolunuzun durumu nasıl? ben az çok kullanabiliyorum onun için değiştirmedim. ilk başlarda benim de aklıma gelmişti yer değişikliği ama vaz geçtim yılların verdiği alışkanlık var sonuçta değiştirmenizi tavsiye etmiyorum.

• Beğen
@Mhmm@

Bende az kullanabiliyorum, kolumda haraket kısıtlılığı yok her tarafa hareket ettirebiliyorum, fakat sağ elimi açamıyorum. Gidonu tutabiliyorum.Gidonu tutup frene asılamam. Ama gidonu bırakıp frene baskı yapabilirim belki

@turbotx150

Mantıklı bir çözüm bence de bu konuyu araştıracağım , böylelikle tek sıkışta 2 frene aynı baskı uygulanacak, teşekkür ederim

@adeko
Fren hortumuna uygun büyüklükte t biraz zor bulunur, bisikletçiden numune olarak ödünç fren hortumu alıp tornacıya giderek uygun bir t yaptırabilirsiniz veya tofaş kuş serisinin silecek suyu düzeneğinde kullanılan t'yi deneyebilirsiniz olursa onu takabilirsiniz. Boyutu küçüktür, fiyatı da 1 ₺'dir.

@turbotx150
Bu tehlikeli olabilir. Ani durus gerektiren durumlarda arka frenin sikilmasi bile pek tavsiye edilmiyor arka lastik kaymaya baslayinca bisikletin kontrolu kaybedilebilir diye.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Mekanik frenli bir bisiklet alırsanız; özellikle bmxlerde ve tur bisikletlerinde kullanılan, çok kolay bulacağınız twin kollardan kullanabilir ve böylece tek fren koluyla ön ve arkayı Kumanda edebilirsiniz. Hidrolikte de ister t yaptırabilir isterseniz biraz piyasayı araştırarak çift çıkışlı kol bulabilirsiniz. Hidrolikle uğraşmam diyorsanız mekanik kol için yönlendirebilirim de sizi. 3A9CB325-1BC9-4C28-998D-5DE3DA9874F6.jpeg7F66FFEB-2435-47BC-BF9B-33C67909807D.jpeg9970CA8D-BA71-404A-9D6B-6C188437B450.jpeg9FB545E5-202C-4558-B34B-B9AA9AA9A027.jpeg

Farklı düşünen varsa yazsın ama hidrolik bile olsa ön freni sıkıp takla atmak kolay değildir. Asıl duramamaktan korkun. Ön fren olmadan düşümemiyorum bisikleti. Bana kalırsa aynı şekilde devam edin, hiç uğraşmayın. İki freni bir yapsanız bu sefer de ani duruşlarda arkayı tekeri kilitleyip kontrolü keybetme riski ortaya çıkar.

• Beğen
Eskiden kontra pedal dediğimiz türden bisikletler vardı. Pedalı geri çevirdiğinizde arka teker fren yapardı. Önü sağa alıp arkayı kontra yapabilirsiniz. İşin teknik kısmını bilmiyorum sadece bir öneri benimki.

@esatgelmedi
Göbekten vitesli bisikletlerde kontra fren olduğunu görüyorum. Sol elle ön freni kontrol edebileceğiniz, kontra frenli, göbekten vitesli bir bisiklet tercih etmeniz uygun olacak sanırım.

ben kullanıyorum ön fren hassas olan elim sağda arka solda.
10 yılı aşkın böyle kullanıyorum çok faydasını gördüm mesela sağ elince birşey oldugu zaman sıktıgın fren arka oluyor.
sağ elinizi kullanıyorsanız genelde ön frende bisikleti durduran ayarlanması en kritik fren olduguna göre daha fazla verim alıyorsunuz

Ben de sağlak olduğum ve ön frenin daha etkili ve isabetli olduğunu yakın zamanda öğrendiğim için ön freni sağa arka freni sola alasım var ama endişem çocukluktan beri alıştığım bir fren düzenini bozmak ve ani bir durumda refleks olarak sağa abanıp hakimiyeti kaybetmek veya arka lastiği yoldan kaldırmak... Ne dersiniz değişirsem tam alışmam mümkün mü, mümkünse reflekslesmesi ortalama ne kadar sürer?

Sol gidona iki freni karşılıklı montajlayıp işaret parmağıyla birini baş parmakla diğerini sıkmak mümkün olur mu acaba?

Geri