Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka freni solda kullanan var mı?

@alisirin
Kullanmak zor olur. Çirkin durur. İkinci taktığınız frenin kablosu bisikletin dışına doğru cikinti yapar. Ve iki freni birlikte kullanamayacağız için tehlikeli olur.

• Beğen
Tepkiler: adeko ve Aruera
Scudo
Hidrolik fren kullanmadım ama fazla kuvvet uygulamadan da frenlenebiliyor diye biliyorum. Gidona soldan bakınca biri 9 yönünde duruyor zaten , diğeride 4 yönüne bakacak şekilde montajlanabiliyorsa 4 yönündekini başparmakla , 9 yönündekini işaret parmağıyla aynı anda kullanamaz mı acaba? Sağ elini kullanamadığından son çare olarak düşünülebilir gibime geldi.

Sol tarafa on ve arka frenlerin montajini yapabilecek ruh hastasi bir bisikletci bulun ve guvenle bisikletinizi kullanin bazen oluyor viraja hizli girdiginizi hissediyorsunuz arka frene hafif dokununca bisiklet dengeli oluyor iki freni de kullanin elinizin altinda olsun ve en onemlisi bisikletinizi denemesi icin birine vermeyin

Ön freni sıkıp takla atma ihtimaliniz, arkayı sıkıp kayma ihtimalinizden daha düşük. Arkanın fren sırasında tutuşu çok düşük olduğu için özellikle arabaların sık geçtiği kaygan asfaltlı yerlerde patır patır sağa sola atıyor kendini. Ayrıca yokuş aşağı neredeyse hiç bir duruş gücü vermiyor. Arka freni feda etmek daha mantıklı görünüyor. Ön frende takla atmamak için bir süre frene basma tekniğini geliştirmek yeterli olur, limon sıkma usulü.

Ayrıca önü amortisörlü bir bisiklet alırsanız takla atma ihtimali düşer çünkü fren gücünün ilk basımını amortisör kompanse eder.

@yigitekimdemir

Ben ön freni tamamen gözden çıkarmıştım, ama gelen cevaplara bakarak ön frenin daha önemli anladım. Bu durumda değişiklik yapmadan sadece ön frenle mevcut duruma bakacağım. Şayet benim için sorun teşkil ederse alternatif çözümlere yöneleceğim. Altta tersderyarın çözümü alternatif olabilir.

@tersderyar

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Ben solak olduğum için frenlerin yerini değiştirdim. Böylece güçlü elimde arka fren var. Bu şekilde daha rahatım ama bir başkasının bisikletini kullandığımda da bir problem yaşamadım.

@adeko sağ elinde engeli olan bir arkadışımın bisikletinin arka frenini sol frenin yanına takmıştık. kollar üst üste açılı bir şekilde ayarladık. Kullanımının çok daha rahat olduğunu söylemişti.

199568

Bugün Whistle Guipago 1827 27V bisiklet aldım. HD fren ve fren yerlerinde değişiklik yapmadan eve kadar trafikte sürdüm. Ön freni kullandım ve beklediğimden daha iyi tepki aldım. Bu durumda ekstra bir değişikliğe şimdilik gerek yok gibi :)

@adeko
Bisikletiniz çok güzel görünüyor, keyifli ve sağlıklı pedallamalar :)

Çok teşekkür ederim Aruera :)

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Ben de yıllardır sol kol arka, sağ kol ön fren olacak şekilde kullanıyorum.. Bir sağlak olarak, tek elle kullanırken, gidonu sol elde tuttuğumda daha rahat ve güvende hissediyorum. Bu durum tuhaf mıdır bilemedim. (Sağlağım ama, tek el kullanmam gerektiğinde gidonu sol elde sağa göre daha iyi tutuyorum.) Dolayısıyla, sol tarafa arka freni aldım, daha risksiz fren tutabileyim diye..

Ben de yıllardır sol kol arka, sağ kol ön fren olacak şekilde kullanıyorum.. Bir sağlak olarak, tek elle kullanırken, gidonu sol elde tuttuğumda daha rahat ve güvende hissediyorum. Bu durum tuhaf mıdır bilemedim. (Sağlağım ama, tek el kullanmam gerektiğinde gidonu sol elde sağa göre daha iyi tutuyorum.) Dolayısıyla, sol tarafa arka freni aldım, daha risksiz fren tutabileyim diye..
İngilizler de böyle kullanıyor diye duymuştum. Zamanında kontra fren nedeniyle gidonda sadece ön fren varken onu sağa almışlar. Öyle kalmış.

Bir de motosiklet de kullananlar kas hafızası nedeniyle tercih edebiliyor. Sol debriyaj sağ ön fren olduğundan dolayı.

@mervan kızıl merhaba,

Hollanda'daki şehir bisikletlerinin tamamında solda arka sağda ön fren var. Bize de çok garip gelmişti önceleri ama herkesin (genel sağlak olduğu için) sağ elinde telefon dahil bir çok şey tutuklarını ya da taşıdıklarını görünce bir anlam verebilmiştik.

five

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Bende solak biri olarak hiç aklıma gelmedi. Acaba denesem mi? 🙄

10 senedir kullandigim tum bisikletlerin on freni sagdaydi. Bugun 2. el olarak satin aldigim bisiklet solda geldi. Yarin ilk adam akilli surusumu yapacagim, frenlemede sacmalarsam arkayi sola aldiracagim.

Aslında tek fren kolu olsa da ikisine birden hükmetse daha mı iyi olur acaba???:kedicik::harika:
(Hatta arabada ki gibi ön-arka seviyesi ayarlanabilse)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@mervan kızıl merhaba,

Hollanda'daki şehir bisikletlerinin tamamında solda arka sağda ön fren var. Bize de çok garip gelmişti önceleri ama herkesin (genel sağlak olduğu için) sağ elinde telefon dahil bir çok şey tutuklarını ya da taşıdıklarını görünce bir anlam verebilmiştik.

five

güzel mantıklı geliyor değiştirmemek :)

Bende solak biri olarak hiç aklıma gelmedi. Acaba denesem mi? 🙄
boşver biz anlam verelim duruma :)

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
@mervan kızıl yol bisikleti kullanıyorsanız eğer aslında frenlemeye önce hafif bir ön frenle başlayıp, ardından arka freni devreye sokmak önerilir. onunla alakalı tahminen frenlerin yerleşimi de ama kesin bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@roudeur ikisini ayni anda kullanmakta fayda var yavaş basarak tabi 😀

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Çocukken kullandığım bmx bisiklette arka fren soldaydı. Daha sonra 90 lı yılların ortalarında Bianchi mtb bisiklet aldığım zaman ilk iş evin arka sokağında hız alıp arka frene basıp bisikleti kaydırmaya çalışmak olmuştu. Sonu hüsran. Ön freni sıktığım için ayağa da kalmış olduğum için bir güzel düşmüştüm. Sonra alıştım. Bir daha hiç bir bisikletimde ve de çevremde solda arka fren görmedim. Bmx lere özgü olduğunu düşünüyorum.
Solda kullanmak aslında sakıncalı bana göre. Eğer arkadaşlarla binişler yapılıyorsa ve ara sıra değil tokuş yapma durumları olursa çok tehlikeli. Ne kadar söylerseniz söyleyin ilk frende o el ön frene gidecek 😁
Tıpkı spd takan her kişinin ilk denemesinde sonunda Pedal dan çıkartmam gerek yoksa düşerim demesinden hemen sonra yere yapışması gibi 😁😁😁

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Geri