Scudo Sports

Arka göbek tavsiyesi

Tepki
2
Bisiklet
Ghost
Arkadaşlar göbek konusunda çok bilgiye sahip değilim.
Arka Değiştirici : Shimano XT 9 - Speed
Göbek : Sram 306
Bisikletin modeli Ghost Se-3000 2013 model

Bu bisiklete F/P olarak uygun akıcı bir arka göbek arıyorum.Novatech ler hosuma gitti ama hangisinin buna uygun olduğunu bulamadım.
Bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?

Scudo
(link)

Linkteki göbeği bugün içerisinde sipariş edeceğim. Sizede tavsiye ederim. 710gr ağır ama sağlam ve rulmanlı göbek. 46.77$'a geliyor kuponla.

(link)'te bi ara dikkatimi çekmişti isterseniz bir irtibat kurup görüşün kendileriyle dükkan yeni olduğu için uygun fiyata satıyorlardı rulmanlı ön-arka göbek setini.

• Beğen
Tepkiler: Mete Onur SÖNMEZ
Shimano Slx göbeği tavsiye edebilirim. 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.

• Beğen
Onur Öztürk Güzel fiyati da uygun ama benim bisiklete olur mu onu bilmiyorum .

Uğur Sabuncu işyeri interneti link e izin vermiyor eve gidince sizinkini de inceleyecegim

Satıcıya sordum fiyatları uygun geri dönüş yapmasını bekliyorum.

Orijinal mi değil mi öğrenmeniz daha faydalı olur.

@Yusuf Kemal EREN

Bir yerden başlamak lazım :) arka göbeğimde sorun yok ama akıcılığı arttırmak istiyorum.Aslında ön arka değiştirmem gerek de maddi durumlardan dolayı şimdilik sadece arka değiştirmeyi düşünüyorum.

şuan bende akıcılık arttırma adına göbekleri değiştirmeyi düşünüyorum. aynı anda aynakol un göbeğini hollowtech2 yapmayı düşünüyorum ama göbekleri değiştirmişken yeni rims de alsammı caba diyede düşünmekteyim.
düşündüğüm set ise bu ikisi
(link)

(link)

tam jantlara tam karar veremedim göbekler ve jantları 2 ayrı parça şeklinde almayı düşünüyorum. ama halen tam karar veremedim değer mi değmez mi. bisikletim mosso 3.29. konunuzu böldüğüm için özür dilerim buradan sormak istedim.

@Mete Onur SÖNMEZ

şimdi öncelikle rotorunuz center mı yoksa 6 vidamı ona bakmak gerek.sonra göbek seçimi yapmak gerek.sramın x7 ve x9 göbeklerıne bakabılırsınız.kalıtesını göstermıs bır markadır sram.akıcılıgı cok iyidir.ama önce rotorlarınız center mı yoksa 6 vidamı onu ogrenmek gerek.sonra rotor masrafı cıkmasın

• Beğen
Tepkiler: Westization
@Muhiddin K.

Hocam dediğim gibi bilmiyorum işte eğer bu konuda bilgili iseniz se 3000 2013 model nasıl öğrenebiirim ki yardımcı olabilir misiz?

@Mete Onur SÖNMEZ

%90 6 vidalıdır rotorlarınız fren diskinin bulunduğu ön veya arka farketmez bir resim atabilirseniz daha sağlıklı olur.

@Yavuz SOYLU

setin fiyatları uygun güncel olarak kullandığım göbeklerdir akıcılığından fazlası ile memnunum.Aynakolun HollowtechII olması için Deore ve Deore üstü aynakol almanız lazım. [Sisteminiz 9 veya 10'lu sistem olmalı.]

@Mete Onur SÖNMEZ

Aynı göbeği İnsomnia 30 kullanmıştı ve onda 6 vida idi. Fotoğrafını çekmeniz daha iyi olur.

• Beğen
Bisikletin Centerlock mu 6 Vidalı mı olduğunu anlamak için Jant Göbeklerinin Sol Tarafına Bakın...Tırtıklı Nikelaj Bir Yer Varsa Centerlocktur.Delikli Yuvalar varsa vidalıdır...Ayrıca 2 set Slx Göbek Aldım Erdoğanlardan Kullanmak Nasip Olmadı 28 delikli göbeğin sorununu hallettiğimden arkadaşlara sattım Arka Göbek Sesi çok güzel Slx'in...Birde Erdoğanlar Hazır Bisikletten Söküyor Her halde Tellerin Geçtiği Yerlerde Çizik vardı aldığım göbeklerde ama başka sorunları yoktu:DFiyatlarıda uygun 130 Liraya Ön-Arka Normal Biri Bisikletçiye git sadece arka göbek 110 lira...

• Beğen
rotorlarım 6 vidalı arkdaşlar bunu da öğrenmiş oldum.Bu durumda erdoğanlardaki slx bana uymuyor.
(link)
Bunu önerir misiniz peki ?

@Uğur Sabuncu

aynakolum acera kısaca hollowtech alınca kullanamayacağım değilmi?

2. olarak ben direk ebayden xt göbekleri almak istiyorum ne yazıkki zaten kktc olacağımdan tr den de alsam gümrük yiyeceğim fakat göbeklerden çok jant seçiminde sorun yaşıyorum :)

@Yavuz SOYLU

Madem öyle fiyat olarak kendinizi ayarlayıp Mavic'in bir jant setini almanız daha yararınıza olur düşünün bi bunu :rolleyes:

Aynakol kullanamazsınız malesef

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Yeni konu açmak istemedim. Bu disk uyumlu göbekler V-frenle de uyumlu olmaz mı? Bir de benim bisikletteki (Sedona 300s) şu anki göbek joytec 732 SE vidalı sistem. Ben freehub göbeğe geçiş yapmak istiyorum. Amacım göbeği, kaseti ve fren-vites kollarını değiştirmek. Sorum ise; bu freehub ve freewheel göbekleri nasıl ayırt ederiz. Çoğu site bu konuda açıklama yazmamış oluyor. Ucu ince olanlar freewheel, kalın olanlar freehub diyebilir miyiz? Demek istediğim aşağıdaki fotoğrafta. Bir de, Sram arka göbekler Shimano sistemle uyum sorunu çıkartır mı? Aktarıcım zaten Altus, kaseti de yine Shimano almayı düşünüyorum.

(link)

Ayrıca aynakol modeli SHIMANO FC-M131. Sedona'nın sitesinde orta göbek ile bir bilgi yok. Daha önce Sedona 300s sahibi olup da, aynakolu söken ve orta göbeğin modelini öğrenen var mı? Ayrıca orta göbek değişimi de akıcılığı çok etkiler mi?

Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım, 2 ay önce salcano ng 650 hd aldım geçen hafta bisikletten sesler gelmeye başladı sözde servise götürdüm fabrikadan orta göbek isteyelim dedi 1 hafta bekledi geldi dediler bana. Götürdüm bisikleti akşam almaya gitiğimde ya abi yanlış parça göndermişler tekrar istedik dedi oradan çıkıp eve gelirken sesin arka göbekten geldiğini fark ettim, şimdi bunlar acaba orta göbeği takınca sesin kesilmediğini görüp bana yanlış parçamı geldi dediler? yoksa gerçekten gelen orta göbekmi yanlıştı, bu duruma çok canım sıkıldı 1 hafta daha bekliycem bu sorun ortadan kalkmazsa kendim göbek alıp bi yerde taktıracağım bu bisiklete hangi göbekten almalıyım teşekkürler.

Geri