@eyupefe3 o ses aslında paranın şıkırtısı bence böyle düşün, para arttıkça modeldeki seste artıyor. (tercihe göre, sessiz olup pahalı olan modellerde var) Sesli olsun uygun olsun diyorsan alabileceğin göbekler aliexpresste, ama onlarında tane olarak alsan bile vergisi hariç en uygun 600a falan alırsın diye düşünüyorum. Ben açıkçası aldığım göbekten çok memnun kaldım henüz kullanma fırsatım olmadı. Bisikletçi arkadaşta jantı örerken gördü, hem renk hem de kalite olarak beğendiğini söyledi. Ben jantın tanesini 150den ördürdüm, telleri arkadaş kendi mağazasından kullandı.
Bence fren ve lastik riske atılacak kısım değil. O attığın görsellerdeki lastiklerin taş çatlasın 3-4 ay ömrü kalmış üzerindeki dişler erimenin ötesine geçip kabak lastiğe doğru evrilmiş. Rotor olarak en kötü sıfırda 150liradan alırsın. Yarın öbür gün lastik yarıldığında bir daha almak zorunda kalacaksın.
Aliexpressten alabileceğin tek arka göbek olarak sesli göbek bu var. (link) (link) Olur da bunu alırsan 300 daha ver set olarak al. Ama sonrasında esnafına ve teline göre minimum 300den başlayan fiyatla tel ile örüme gider bunu da hesaba kat.
Tavsiye olarak bence az daha paranı biriktirip düzgün bir jant yada lastik al. Hangisi daha öncelikli olacaksa, göbek alıp örülmesi tel boyunun hesaplanması türlü zahmet, zaman ve maddiyat gerektiriyor. Örneğin bana ilk söyledikleri tel boyları tutmadı. Bike24ten sipariş vermiş olsam tanesi 1€ olan tellerin 32tanesi elimde kalacaktı.