Scudo Sports

Arka göbekte boşluk

darkRider

Üye
Tepki
7
sedona 711, arka göbekte boşluk var, (arka göbek ile içinde duran silindir arasında boşluk) bisiklet normal dururken arka tekeri elimle sağa sola tık tık oynatabiliyorum (2-3 mm kadar) ne yapmam gerekir?bu şekilde binmek zarar verirmi? göbek kaliteli birşey değil, bisikletçi tamir edebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim dostlar...

Scudo
Tabiki bu şekilde binmek uygun değil yapılması gereken çok basit bir işlem,bisikletçi değil eğer elin tamir işlerine yatkınsa bunu sende çok rahat yapabilirsin,ha ben hiç anlamama diyorsan götür bisikletçi halleder,yapılması gerekende arka tekeri çıkarıp orta göbek milindeki vidaları boşluğu alana kadar tatlı sert bir şekilde sıkmak ne çok rahat olmalı ne çok sıkı,kolay gelsin

orta göbek milinin vidalı olduğundan endişeliyim, vida yokmuş tek parçaymış gibi görünüyor, örneğin milin sağ tarafını çevirince solda aynı şekilde dönüyor yek pare gibi?

öyle bişey olmaz yada ben görmedim,iki tarafıda anahtar ile sabitleyin ve uygun konuma göre hangi taraftan sıkmanız gerektiğini belirleyin ve sıkın

@darkRider

:) , VİDALI OLMAZ OLURMU YAV. sen bisikletçiye götür. o halleder. 5 dk lık iş.

@darkRider

Merhaba

Bu işten anlıyor olsaydın mutlaka bu basit işi kendin yapar, burda sormazdın.
Elin bu işlere yatkın ise ben sana kısaca anlatayım.
Tekerleği yerinden söküyorsun. Milin iki tarafındada kontra somunlu iki somun var onun bir tarafındakini gevşetiyorsun ve alttaki somunu biraz sıkıp kontra somunu sıkıyorsun. Tabi bunu 2 tane çatal anahtarla yapıyorsun. Sıktıktan sonrada tabi mili elinle tutup tekerleği döndürüyorsun. Ne çok sıkı nede gevşek olacak, gevşek kalmışsa tekeri takınca oynama yapar, sıkı yapmışsanda kısa sürede mili ve içindeki bilyaları bozar.
Tabi bu işlemi yaparkende aslında göbeğin içinden, mili tamamen çıkarıp , göbek çanağını ve bilyaları temizleyip yeni gres basıp bilyaları dizmen göbek bakımınıda yaptırmış olur. Tabi bilyaları kaybetmeni , eksik takmanı tavsiye etmem.

Ben bu işleri yapamam dersen, bir bisikletçi greslemek dahil bu işi sana 5 dakika içinde yapıp, sana teslim eder.
Burdan ancak bu kadar yardım oluyor. ;)

Sevgi ve selamlarımla.

@Ender Alıcıoğlu
Ender bey, güzel açıklama için teşekkürler.Hatırlatma için yazayım:Bu iş için kullanılan açık ağızlı anahtarların biri ince olması gerekiyor.Arkada 1 ad ince 15 ve normal 17 anahtar lazım.. İkisi, Ender bey'in yazdığı gibi ayar yapıp kontralanıyor.

Göbek açıldığında prensip olarak bilyaları değiştirmekte fayda var..Ya da bilyaları hiç kıpırdatmadan ayar yapmak da yetebilir.(Çünkü eskimiş bilyaların küreselliği mikrometrik olarak değişiyor ve baskı yüzeyleri aşınıyor ve yataklarla uyum sağlıyor) Ama bu yazılan çok hassas bir şeydir. Belli bir kalitenin altındaki (Kalitesiz demiyorum) göbeklerdeki toleranslar zaten bunlardan çok daha büyük..Yani çok dert edilecek bir konu değil ama bilgi olsun diye yazdım..
Selamlar..

@gürsel

açıklamalarınız için teşekkür ederim. bisiklet yeni daha 2-3 günlük. umarım bilyaların değişmesi gerekmez. tekeri çıkarmadan biraz sıkmayı denedim teker hareket etmeyecek kadar ağırlaştı ve yine sağa sola oynuyordu sonra tekrar gevşettim. sanırım bisikletçiye götüreceğim..

• Beğen
Tepkiler: Mosso xrace
teker ağırlaşana kadar sıktıysan ve buna rağmen hale oynuyorsa göbekteki bilyalar eksik olabilir. bisikletçiye bi kontrol ettir derim ben. bilyalar tam olsaydı hayatta oynamazdı.

Acil yardımmm.....

Arkadaşın sorunu ile bugün ben karşılaştım tamda yola çıkıyordum binmek istemedim bu şekilde.Tekeri çıkartıp ortadaki rublenin ortasındaki somunu sıktım fakat bu sefer 3,4 denememe rağmen lastik dönerken zorlanıyor çok mu sıkıyorum anlamadım.

Az sıkıyorum bu sefer yine oynuyor lastik çıkamadım işin içinden??

Acil yardımcı olursanız sevinirim....?????

@gencizmirli

bence göbeği söküp bilyaların sağlam olup olmadığını kontrol edin , bilyalar sağlamsa iç yatağın gres yağını güzelce silip yatağın iç kısımdan çatlak olup olmadığını kontrol edin. oda sağlamsa dış yatağı kontrol edin. eğer kontra somunu ile göbek boşluğu ayarını düzgün yapabiliyorsanız bahsettiğiniz arızanın bildiğim kadarıyla başka bi ihtimali yok.

İlginiz için çok teşekkürler.Sonunda hallettim Özgür arkadaşımızın yardımları ile.Msn çok işe yarıyor gerçekten.....:)

@Yusuf !!WOW!!

bakalım 4 sene sonra whatsapp kalcakmı :D ozamanda geçmişe bakıp gülecez :D

neyse aynı sorun bendede oldu.. pedala bastigim zaman teker öyle bi oynuyo ki arka demirlere sürtüyor :D ama yokus asagiyken yani pedala basmadigimda ötmüyo garip :D

yarın bisikletçiye gidiyorum hem yaptıricam hem yapilişini ogrenicem :D

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Orta göbek milini videodaki gibi yukarı aşağı oynattığımda oynama yapıyor

Videoda ses yok ama tık tık diye ses çıkıyor. Bu boşluk mu var demek. Boşluğun derecesi nedir çok mudur? Göbek değişmeden düzeltilebilir mi? Bir süre (4-5 ay) böyle binsem sorun olur mu?

ek bir bilgi daha veriyim. milin diğer taraftaki ucu videodaki taraf kadar oynamıyor. videodaki tarafın yarısı kadar bir oynama var diğer tarafta.

---------------

@Holidey açık göbeklerdense ki öyle görünüyor. Kilit somunu( En dıştaki) gevşetip, göbeği göbek anahtarıyla sıkmaniz gerekiyor. Daha sonra boşluk ve sıkılığı kontrol edip kilit somununu sıkın. Elinizde buna uygun alet yoksa Bisiklet çilere yaptırın bence

@Yetkin teşekkürler yani göbek değişimine gerek yok.

bisikleti boyamak için sökerken aynakol vitesler ve zincir kısmını bisikletçiye söktürmüştüm ama göbeği sökmeye pek yanaşmamıştı. çektirme alet lazım vurup kırarım ben yeni bisiklet bu felan dedi. üzerinde kalmıştı göbek bantlayıp boyamıştım bende. inşallah yapar dediğin gibi.

birde boyarken 2-3 kere direk göbekteki milin üzerine devrildi. dönüyor ama mil bi sorun olmadı heralde.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
@Holidey kafam rahat olsun derseniz o göbeği komple değiştirin. Kapalı sızdırmaz olanlarından taktırdım. Onlarda boşluk ayarı diye bir sorun yok

Bisikletin tekeri el ile tuttuğunuz da sallanıyor arka göbekte boşluk olduğunu düşünürsek şu videodaki gibi işlem yapsak güvenliği fazla bozmayacak şekilde 1 ay civarı dayanır mı durum tuhaf ama Samsun Ayvacık ta resmi olarak bir bisikletçi olduğunu bilmiyorum belki ek iş olarak yapan olabilir ama güvenemem onun için lütfen tamire götürmeden de dayanır mı zarar verir mi lütfen belirtin
(Arka teker sol demire sürtüyor)

Son düzenleme:
Geri