Scudo Sports

Arka göbekten gelen çıtırtı

NightRider

Forum Demirbaşı
Tepki
119
İsim
Süleyman Özgün
Bisiklet
Lapierre
Quando marka göbek.küçücük taştan geçtiğimde yolda felan giderken çıtçıtçıt sesleri geliyor. Servise götürdüm adam içini açmadan yağladım dedi yine aynı ses var. Bu ses nasıl gider? Göbeği açtırıp yağlatsam ses kesilirmi?

yokmu yardım edicek

Scudo
Muhtemelen bilyeli ve kırık bilye var içinde, açılıp temizlenip, hasarlı bilyeler yenileriyle değiştirilip, bilye yatağı ve mil kontrol edilmeli. Tecrubelerime dayanarak, büyük ihtimalle kırık bilye var ve mili yemeye başlamıştır.

• Beğen
Tepkiler: gok
daha 3-4 saat önce quando göbek mili olan bisikletimin arka göbeğini açıp temizleyip yağladım,büyük ihtimal arkadaşın dediği gibi olmuştur bisikletiçiye veya kendiniz yapabilirseniz açıp içini temizleyimp yağlayın kırık bilya vs varsada görmüş olursunuz.

Arkadaş göbek konusu açılmışken bir soru da ben sormak istiyorum.
Vidali göbeğe sahip bir bisikletim var 7li ruble.
Arka teker durmasına çok az kala ötüyor. Bildiğiniz frenin ötme sesi.
Neden oluyor?
Ve de vidali göbek somununu nereden bulabilirim?

@Hastateker içini hiç açtınız mı bakım vs yapıldı mı ? eğer yapılmamışsa bi bakım görmesi gerekebilir.bisikletçilerde bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@cyling35
600 km oldu bakım yapılmadı. Teşekkür ederim bakıma götürürüm

Shimano rm 35göbej vardı tekerlek göbeklerini yağlayıp bakım yapayım dedim açtım konik parcada karıncalanma ve bir iki bilyada deformasyon vardı istanbul anadolu yakasında şirin biriklet var oraya getirdim bana garantimdışı ve değişmesi gerektiğini söyledi daha öncede bu yazı ile ilgili çok araştırma yaptım kimi ben söktüm sıkıntı olmadı diyor kimi sakın açmayın kolay kolay bozulmaz diyor kimi siz açmayın netteki videolar felan hikaye diyor,,,, diyor, diyor,diyor neyse biz 200tlye değişim yaptık bidaha değil göbek açmak elimi bile sürmem bence garantisi varsa gidin yapsınlar geçmiş olsun bol pedallar..

@Hastateker rica ederim,kazasız belasız pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Seyyah özkan butun gobek degismis anlasilan cok sıkı olunca bisiklet belli ediyor ufak karincalanmayi ince zimpara ve bilye degisimiyle deneseydiniz derim.

Bilye dizmekten korkmayin saga sola oynamayacak kadar sıkı teker kendi donecek kadar gevsek olması gerekli.

Bakımlı bir bisikletin arka göbeğinden çıkması gereken ses nasıl olmalı göbeğin bozulduğunu nasıl anlarım

@bysutcu sadece sesle anlasilmaz oncelikle elle kontrol edilir sıkışma var mi? saga sola oynama var mi (az birsey mm duzeyde olabilir ne kadar az o kadar iyi ) eger bisikleti kaldirinca teker kendinden ileri geri yapiyorsa bu iyiye isaret.

Uzun zaman yaglanmayan bakilmaya bisiklette elle anlasilmayacak sorunlar olabilir rulmanli gobek degilse duzeli bakim yapilmali

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
Rulmanli gobek degilse değiştir rahat edersin

@alperr125
@alperr125 bisikletçi bizi kazıkladı be usta iş işden geçti

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: alperr125
@Seyyah özkan
Sattık bisikleti artık teşekürler fikrin için

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar sorun çözüldü serviste göbek açıldı temizlenip yağlandı takıldı ses gitti.

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
Geri