Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka jant göbeği konusunda yardım

Yeni bisiklet hocam anlayamadım cidden.
Hangi marka acaba bisikletiniz bir de göbek ne markaydı? Aslında bir video paylaşabilseniz sesi gösteren iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Scudo
Yeni bisiklet hocam anlayamadım cidden.
Yeni bisiklette olsa satıcı güvenilir mi bilmek lazım. O bisiklet aylardır orda duruyor olabilir, göbekler gressli olmayabilir kalitesiz ürün ile bakım yapılmış olabilir vs çok fazla etmen var. Titreşim varsa mutlaka bilen birisine sorun. Hangi şehirdesiniz? Ankara ise yönlendirme yapabilirim.

Birçok ünlü firma sattığı bisikletlere satış öncesi özen göstermiyor. Bence özellikle de yeni bisiklet olduğu için komple bir bakımdan geçirin. Hiç güvenmeyin. En son aldığım specialized bisikletin aynı şekilde şikayetle açtığım furj takımına hiç gres konulmadığını hayretle gördüm

• Beğen
@Anonim İstanbuldayım üstadım. Şu ara patlayan talepten dolayı bu tarz işler için bisikletçilerin yanına yaklaşılmıyor. Mevsim değişsin kışın geni geniş otururuz kendileriyle :)

@Ceasar Bravo üstadım şöyle bir video çekebildim. Arka plandaki metalik uğultu nedir merak ediyorum. Bir de aritmik olarak gelen free hub sesi. Üzerinde yük varken bu ses daha aritmik yani tabiri caizse "vığır vığır vığır" :) İzleyen arkadaşlar yorumlayabilir mi? Sizce normal midir?

@Cambaz Pedalı çevirirkende geliyor mu?
Birde QR ı çok sıksanız bile zor dönmemeli aslında, zira dropout denilen yere QR ın dişli kısmı oturuyor, göbek tarafında kalan kilitli çift somunu bu sıkmayla esnetmeniz mümkün değil gibi (tecrübe değil mekanik bilgimle)..

@HakanAydn pedalı çevirirken zincir geriliminden başka bir şey gelmiyor. Qr ı her sıkılıkta denedim. Bu minimum uğultu değeri.

@Cambaz Yani pedalı çevirince ses kesiliyor mu? Öyleyse göbekten değil kasetin bilyalarından, tırnaklarından geliyor olabilir. Benim stok jant ta buna benzer ses vardı ve hırıltılı dönüyordu, tur sayısıda azdı. Söküp temizledim, biraz gevşettim zira çok sıkıydı. Tur sayısı artmış ve titreşim oldukça azalmıştı..Ancak pedalsız halde gelen ses aynen duruyordu.

@HakanAydn ağabey, pedalı çevirince ses kesiliyor ancak arka ruble dönse de dönmese de küçük oranda bir yalpa yapıyor, sanırım olay rublenin üzerine oturduğu o siyah parçanın içinde bitiyor. Bir sök tak gerekli gibi sanki.
YouTube a "casette wobble" yazınca çıkan durum olduğuna kanaat getirdim artık ve anladığım kadarıyla bu durum belirli töleranslar dahilinde bir problem olarak nitelendirilmiyor.
Yani Türkçe amiyane tabirle "ne kadar ekmek o kadar köfte" :)

Son düzenleme:
@Cambaz Bende de vardı yalpa usta 1 mm pul koydu rublenin dibine, kalmadı, haberin olsun...Iyi usta olursa hallleder işini.. @izmet bisiklet yardım eder burada..Tabi eğer hala buradaysa...Belkide gönderildi, düzgün türkçe yazamıyor diye..🤐

• Beğen
@Cambaz Bende de vardı yalpa usta 1 mm pul koydu rublenin dibine, kalmadı, haberin olsun...Iyi usta olursa hallleder işini.. @izmet bisiklet yardım eder burada..Tabi eğer hala buradaysa...Belkide gönderildi, düzgün türkçe yazamıyor diye..🤐
Bisikler ustası adam Türkçeden dolayı forumdan mı gönderildi?
Ya bu adamlara ayrı bir bröve verilip buraya çekilmesi lazım tam tersi. Neyse kendi bilecekleri iş tabi de. Şu ara bisikletçiler hiç olmadığı kadar yoğun sanırım. Biraz sakinleşsinler uğrayayım.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Ceasar Bravo üstadım şöyle bir video çekebildim. Arka plandaki metalik uğultu nedir merak ediyorum. Bir de aritmik olarak gelen free hub sesi. Üzerinde yük varken bu ses daha aritmik yani tabiri caizse "vığır vığır vığır" :) İzleyen arkadaşlar yorumlayabilir mi? Sizce normal midir?

Çok uğraştım ama malesef ne telefonda ne de bilgisayarda videoyu bir türlü ne açabildim ne indirebildim.

Ama sizin dediğiniz gibi youtube'da casette wobble videoları izledim. Bravo siz iyi yakalamışsınız sorunu. Ben daha önce de yazmıştım biraz pimpiriklendiğime kanaat getirdim, 2 yerde de kontrol ettirince konuyu kapattim. Bu şekilde bir yalpalama yoktu zaten. Sadece derinden hatta dokunmadan anlaşılmayacak hafif bir ses gibi bir şeydi.

@HakanAydn ağabey, pedalı çevirince ses kesiliyor ancak arka ruble dönse de dönmese de küçük oranda bir yalpa yapıyor, sanırım olay rublenin üzerine oturduğu o siyah parçanın içinde bitiyor. Bir sök tak gerekli gibi sanki.
YouTube a "casette wobble" yazınca çıkan durum olduğuna kanaat getirdim artık ve anladığım kadarıyla bu durum belirli töleranslar dahilinde bir problem olarak nitelendirilmiyor.
Yani Türkçe amiyane tabirle "ne kadar ekmek o kadar köfte" :)

Sizin casette wobble olarak tespit ettiğiniz sıkıntı üzerine tekrar bugun arka tekeri şöyle bir çevirdim ve bingo :) evet çok hafif de olsa bir yalpalama var kasette. Çok Hafif olduğu için daha önce dikkatimi bile çekmemişti. Bu yalpalama normal mı ki acaba?
Hatta video da ekleyeyim.

Bu derece hafif. Görürsem mi acaba?

@Ceasar Bravo sizinkini gördükten, internette gerek uğultu gerek yalpalamanın sayısız örneğine şahit olduktan sonra bu durumun normal olduğuna kannat getirdim.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
@Ceasar Bravo sizinkini gördükten, internette gerek uğultu gerek yalpalamanın sayısız örneğine şahit olduktan sonra bu durumun normal olduğuna kannat getirdim.
Valla ben de sizin bulduğunuz videoları izlemesem yalpalama gibi bir şeyi mümkün değil farketmezdim. Çok cok hafif bir yalpalama var çok dikkatli bakınca. Hatta videolardan yola çıkarak rublenin sıkılığını kontrol ettim gayet iyiydi.

Arkadaşlar rublemi vidalıdan kasete çevireceğim.Bu yüzden göbeğide değişmem lazım.7vites uyumlu shimano arka göbek arıyorum ama bir türlü bulamadım.Sizin kullanıpta önerdiğiniz göbek varmı?

@Albatros_65 (link)
kullanmadım ama özceylan bisiklette somunlu olan modelde var gözüküyor

@DeaKeN hocam onun rengi felan hoşuma gitmedi ya.Eskiyede benziyor.Birde ben 32dellikli arıyorum.Belirtmemişim.Bir tane buldum.Shimano fh ty500 ama stokta yok.
@DeaKeN Internette 32 delik yazıyor.Bugün kendim saydım 36 delikmiş.Shimano fh ty500 ün 36deliklisi stokta.Parkurbisiklet.com ilk defa duydum.Acaba güvenilir mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Arka göbeği söküp temizleyip gresledikten sonra taktım. Fakat öncesinde belirgin şekilde gelen göbek sesi neredeyse yok hale geldi. Sebebi ne olabilir? Gresi -dışarı taşmayacak seviyede de olsa- fazla kaçırmış olabilirim. Bu ne yaptı da göbek sesini bu kadar azalttı? Belli bir kullanım sonrası açılır mı?

Arka göbeği söküp temizleyip gresledikten sonra taktım. Fakat öncesinde belirgin şekilde gelen göbek sesi neredeyse yok hale geldi. Sebebi ne olabilir? Gresi -dışarı taşmayacak seviyede de olsa- fazla kaçırmış olabilirim. Bu ne yaptı da göbek sesini bu kadar azalttı? Belli bir kullanım sonrası açılır mı?
Göbek sesi olsun mu istiyorsun.

Pedal çevirmeden gelen cırcır sesi göbekteki tırnaklardan gelir ve gresi fazla kaçırdıysan o ses azalır

Geri