Scudo Sports

arka lastikle başım dertte

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
selamlar.
tanışma bölümünde yazdım ama yine yazayım, 35 yaşındayım, sinop'ta yaşıyorum.
bir ay önce salcano astro 241sv marka bisiklet aldım. continental race king 26x2.20 lastikleri var.
geçen pazar günü çetin bir arazi inişi sonrasında arka lastik patladı. önceki bisikletimden yama yapmayı bildiğim için sorun etmedim. ama bugün vakit bulup lastiği tamir etmeye girişince arka lastiğin yanağında 1 cm kadar bir yara fark ettim, ipleri görünüyor. bu sorunun beni aşacağını düşünerek ve bisikletin de yeni olduğunu göz önüne alarak bisikleti servisine götürdüm. serviste dış lastiğin muhakkak değişmesi gerektiğini ama o lastiğin ellerinde olmadığını ve sipariş etmeleri gerektiğini söylediler. o anda internetten fiyat bilgisi aldım ve internette çifti 70 ila tanesi 117 lira arasında fiyatlar gördüm. arabaya tanesi 130 liradan kış lastiği aldığımı göz önüne alınca özellikle 117 lira aşırı fazla geldi. servis çalışanı internetten sipariş vermemin daha ekonomik olabileceğini söyledi ve servisi aradan çıkararak bisikleti yaptırmadan geri aldım.
eve dönünce arka lastiği söktüm, iç lastiği yamadım, dış lastiğin zedelenen bölümünün iç kısmını da yamadım ve bisikleti garaja koydum. dış lastiğe içten yaptığım yamanın çok uzun ömürlü olması gibi bir ümidim yok, sadece denesem ne kaybederim ki fikriyle bunu yaptım.

şimdi ise ne yapmam gerektiğini düşünüyorum, bir çıkış yolu buldum desem yalan.
dış lastiğin zedelenmiş olması ve benim çetin güzergahlarda sürmeye devam edecek olmam bu lastiğin bu güzergahlar için yeterince dayanıklı olmadığı hissini veriyor. zira lastiğin yanağının çok ince olduğunu fark ettim. bu yüzden başka marka lastik alsam mı diye düşünüyorum. ama bir yandan da başka lastik almanın bisikletin orijinalliğini bozacağı gibi bir düşünce de aklımda.
dediğim gibi 70 liraya aynı lastik çift olarak elden satılıyor. online bisiklet mağazalarında bu lastiğin fiyatı 117 liraya kadar çıkıyor. bunun yanı sıra schwalbe black jack ve rubena gibi lastikler de gördüm uygun fiyata ama bunların da ebatları 2.20 değil, 2.10. bunun sürüşe nasıl bir etkisi olacağı konusunda bilgim yok ayrıca.

daha bir ay önce 600 küsur lira verdiğim bisiklete 100-150 lira daha masraf etmek fikri hoşuma gitmiyor. ama kaçınılmaz olarak bir masraf var gibi görünüyor. ön lastiğin sapasağlam olduğunu da göz önüne alınca 30-40 liraya aynı lastikten bulabilsem iyi olurdu diye de düşünüyorum.

bütün bunlara bakarak seçeneklerim galiba şunlar:
1. çifti 70 lira olan 2.20 conti race king
2. çifti 50 liraya 2.10 rubena
3. kargo dahil çifti 75 liraya 2.10 ya da 2.25 schwalbe black jack
4. hiç bir şey yapma, yamadığın dış lastik iyice dağılana kadar sür.

bahsi geçen diğer marka lastiklerin nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok. continental'in sürüş güzerghıma göre narin olduğu hissine sahibim sadece. forumda yazıları okudukça da kafam karışıyor. bir lastik için 4-5 kişi iyi diyor, sonraki 4-5 kişi de aynı lastiği yerden yere vuruyor. hoppalaaa diye kalıyorum bir anda.

fikirlerinizi görmekten memnuniyet duyacağım.
herkese iyi forumlar dilerim.

Scudo
Levent Merhaba;
Öncelikle geçmiş olsun.Normal olağan şeylerdir bu başına gelenler.İllaki tekerler patlayacak,teller kopacak,birşeyler eskiyecektir.Lakin bu kadar sorun etme ;) Bu yaz ben Schwalbe Marathon(çifti 160 tl) ile yaklaşık 2000 km, Kocaeli den Batum'a bir Karadeniz turu yaptım.Bir gece Sinop'ta da kamp attım.Turum esnasında girmediğim yol kalmadı.Ancak yol lastiği olmasına rağmen benim için büyük bir tecrübe oldu Schwalbe ı kullanmak.Peki hiç patladı mı? Hayır.! Yol lastiği ancak benim için büyük keyif veren bir lastik.Gelelim 2. duruma; herkesin lastikler konusundaki görüşü yol şartları ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Kimisi belki benim gibi çoğunu asfalt yolda denemiştir çok memnundur,kimisi de araziye yol lastiğini vurmuştur ufak bir taş,kaya,diken,çivi birşey isabet etmiştir şansına ve gümletmiştir.O yüzden de memnun kalmamıştır ve yereden yere vurmuştur lastiği.Şimdi çok güleceğin bişey söyleyim forumdakilerde belki lastikler hakkında bişey bilmediğimi düşüneceklerdir; CST diye bir marka var "Orjinal Çin" :) Benim 2. bir bisikletim var ve arazideyken ben onu kullanıyorum.O bisikletimde CST ler takılı.Fiyatıda çifti taş çatlasın 40 tl dır.Ama henüz onlarıda türlü yol şartlarına sokmama rağmen patlatamadım.Bunun sonradan galiba şansla alakalı olduğunu da düşünmüyor değilim ;) Rubena'lar Kron xc2000 marka bisikletimde (tur bisikletim) orjinal üzerlerinde almıştım.Arazi içindi MTB olduğu için.Fakat onları Schwalbe ile değiştirmiştim.Onları da uzunca bir süre kullandım ve hiçbirtürlü problem yaşamadım.İşin özü; hertürlü lastik kullanabilirsin.Yamalı bir şekilde eski lastiğini kullanmaya da devam edebilrsin ancak hiç önermem.İmkan dahilinde yeni lastikler herdaim güvenliklidir.Biraz karışık yazmış olabilirm ama asıl kastedmek istediğim nokta şans olayı önemli ve tamirli lastikten ziyade yeni ama güvenli bir lastik daha önemli.Sağlıcakla iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
cozturk'e katılmakla birlikte.Paraya kıyıp marathon veya marathon plus alabilirsiniz.Benim de gözlemlediğim kadarıyla sorunsuz uzun ömürlü güzel lastikler.Ancak yaklaşık 2000 km black jack kullandım.Her türlü yola girdim sadece 2 defa iğne batmasıyla patladı.Fiyat kalite açısından Black Jack oldukça iyi bir model.

@cozturk
verdiğin bilgiler ve fikirler için çok teşekkürler.
bugün bisikleti bagaja koyup doğruca araba lastikçime gittim ve o zedelenme için fikrini alayım dedim. içten yaptığım amatör yamayı söktü ve çok daha büyük ve kaliteli bir yama yaptı dış lastiğe iç taraftan. bunu idareten yaptırdım. bu halde araziye vurmak niyetinde değilim, zevk kâbusa dönüşebilir diye korkarım. telefon çekmeyen yerlere gittiğim oluyor bazen.
sonra bisiklet servisine bahsi geçen lastiklerden getirme şansı olup olmadığını sordum. biraz araştırdıktan sonra rubena scylla marka beyaz çizgili lastiklerden getirebileceğini söyledi, ben de bir çift sipariş verdim.

bu arada meslektaşmışız, profil bilgilerinden öğrendim.
sinop'ta nereye kamp kurdun?

@omertaskin

verdiğin fikirler için teşekkürler ancak burada imkanlar çok kısıtlı. internetten böyle önemli şey almaktan çekiniyorum, sadece bisiklet için değil, araba için de böyle.
ben bu gidişle kesin yılda bir çift lastik eskiteceğim, ilerleyen zaman için fikirlerin aklımda olacak.
teşekkürler tekrar.

Tekrardan selamlar.Sinopta önce Hamsilos tarafına gittim.Dolaştım baya.Bi gün öncesinden Ayancıktan çıkmıştım.Fakat Hamsilosta oyalanınca kalacak yer bulamadım ilkin,sonra da kamp atacak yerlere gittim fkaat kampinglerde yerleri olmadığını söylediler.Gece 11-12 civarı girişte bi kampinge gidip artık dedim ben çadır kuracam buraya ne söylersen söyle dedim.Sinop gecem çok maceralıydı.Anlatsam inanmazsın :) cetinozturk.com dan bakabilrsin turun günlüklerine.keyfili oldu benm için,büyük bir tecrübeydi.ama en çok sinop mantısı ve cezaevi btirdi beni.
Bu arada herhangi birşey lazım olması durumunda arada istanbula sirkeciye gidiyorum ben.bisiklet ekipmanı için falan.kargo yapabilrim ordan istediğini alıp.sorun olmaz.sağlıcakla iyi pedallar..

Geri