Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka vites sorunu

BicycleLover

Forum Demirbaşı
Tepki
344
İsim
lazım değil
Bisiklet
Salcano
Bugün bir hata yaparak hızlı giderken kaldırıma çıkayım dedim ve arka teker çok sert vurarak patladı. İç lastikte yırtıklar olmuş. Son paramla yaptırdım onu fakat şimdide şöyle bir sorun var. Arka viteslerde mesela 5 ten 6 ya 6 dan 7 ye geçmiyor yani büyümüyor fakat küçük vitese geçerken sorun yok. Bunun nedeni ne olabilir o sarsıntıda vites ayarları mı bozulmuştur yoksa hasar mı görmüştür? Ve kaç paraya mal olur yaptırması? Teşekkürler..

Scudo
O kadarlık bir darbe nedeniyle vitesiniz bozulmamıştır muhtemelen.
Ayarını yaparsanız sorun hallolacaktır ;).

@Edip Dinçer

El becerim hiç yok. Hiç anlamıyorum tamirden. Bilgim yok malesef. Bisikletçi ne kadara yapar acaba? :kötü:Zaten iç lastik değişimine 15 tl gitti. Yolda kaldım diye yaptırdım onuda imkanı yok değişime 10 dan fazla vermem.

Aslında çok bir işi yok, aktarıcının üzerindeki siyah plastikli, büyükçe bir ayar vidası var, onu elle sağa sola çevirerek doğru noktayı bulabilirsiniz.
Ama küçük adımlarla çevirmek lazım, her seferinde çeyrek tur (zaten ince ince tıklar siz çevirirken) ;).

Merhaba herkese benim aktarici ile ilgili iki sorunum var birincisi aktarici 1.vitesten 2.vitese gecmiyor vidalarla oynadim denedim ama olmadi belki yanlis bi ayarda yapmis olabilirim nasik yapmam gerekiyor telin gerginligi ile ilgili bir sorun falsn olabilirmi acaba?

Ikinci sorunum videoda gordugunuz gibi benim aktarici 1.viteste titreme yapiyor sadece 1.viteste oluyor bu 2dede oluyor ama az oluyor bunun nedeni nedir

Muhtemelen telin çok gevşek sıkıştırmak için telin üzerindeki vidayı saat yönünün tersine çevirmen lazım

Merhaba herkese benim aktarici ile ilgili iki sorunum var birincisi aktarici 1.vitesten 2.vitese gecmiyor vidalarla oynadim denedim ama olmadi belki yanlis bi ayarda yapmis olabilirim nasik yapmam gerekiyor telin gerginligi ile ilgili bir sorun falsn olabilirmi acaba?

235197 dosyayı görüntüle
Ikinci sorunum videoda gordugunuz gibi benim aktarici 1.viteste titreme yapiyor sadece 1.viteste oluyor bu 2dede oluyor ama az oluyor bunun nedeni nedir

Düzeltebildiniz mi?

Geri