Benim bisikletle tanışmam 2010'a rastladı. Şöyle oldu: 2009'da kızıma bir bisiklet aldık. O zamanlar 7 yaşındaydı. Denge tekeriyle sürüyordu. Bir gün Enez'e tatile gittiğimizde ordaki bir bisikletçiden üç tane bisiklet kiraladık. Kızıma iki teker sürmeyi öğretmek için boş bir arazide yarım saat kadar uğraştım. Sürmeyi öğrenince bisikletinden denge tekerini çıkardık. 2010'da eşimle kendime bir bisiklet aldık. Üçümüz sahilde ailece sürmeye başladık. Ben bisikleti daha fazla kullanmaya başlayınca kullandığım MTB'yi şirketten Ozan adlı arkadaşa sattım ve 2011'de yol bisikleti aldım. 2011'den itibaren düzenli antrenmanlarım başlayınca şirkettekilerin dikkatini çekmeye başladı. İlk olarak şirketten Yılmaz adlı arkadaşıma yol bisikleti aldırdım (*). İşyerinden Arkın arkadaşımda MTB vardı, ona yol bisikletini anlatıp teşvik ettim; bir de yol bisikleti aldı. Sonra, troid bezinde kanser ortaya çıkan şirketteki Eren arkadaşımıza Yılmaz'la birlikte yol bisikleti alıp hediye ettik. Üçümüz turlar yaptık. O dönemlerde şirketten Esrin arkadaşıma şehir bisikleti aldırdım. Devamında -şu an rahmetli olan- iş arkadaşım Hakan'a hibrit bisiklet aldırdım. İşyerinden Uğur arkadaşımı ikna edip yol bisikleti aldırdım. Bisikletteki istikrarım ve yarışlara katılmam nedeniyle şirkette adım yayıldı, bisiklet kullandığımı bilmeyen kalmadı. Bisikletle ilgili bir haber duyan bana gelip anlatıyordu. Bu arada kayınbiraderime ve oğluna şehir bisikleti aldırdım.
Geçen yıl işyerinden Ertan ve Cüneyt arkadaşlarıma şehir bisikleti aldırdım. İşe gidip gelirken kullanmaya başladılar. Ertan o kadar istikrarlı çıktı ki performansı hızla yükseldi. Bu yıl yol bisikletine geçti. İki hafta önce işyerinden 3 arkadaşla Riva turu yaptım. Geçen hafta da işyeri grubu olarak 5 kişi Riva yapacaktık yağmur riski nedeniyle iptal oldu.
Peki son durum nedir?
- Ozan, Yılmaz, Ertan, Arkın, kayınbiraderimin oğlu, eşim ve kızım kullanıyor.
- Cüneyt başka bir firmaya gitti ancak bisikletini kullanmaya devam ediyor.
- Eren boğazının kemoterapisinin uzun sürmesi nedeniyle çıkıp süremiyor ancak düzelince tekrar başlayacak.
- Kayınbiraderimin bisikleti apartmanın kilitli olduğu yerinden çalındı (oğlunun bisikletine dokunmamışlar ikisi de benzer kalitede, aynı boyda!)
- Uğur bisiklet işini askıya aldı, evinde duvarda asılı (kendi ekibindeki şefi ve yakın arkadaşları bisiklet kullanırken direnmeye devam ediyor)
(*) Yılmaz'ın bisiklete başlaması şöyle oldu: Yılmaz şirkette sistem ekibinin yöneticisi ve ekip büyük şirketlerin IT sistemlerinin yönetiminden sorumlu. Devamlı stres dolu bir iş. Yılmaz'ın da fena halde sigara bağımlılığı var. Bir gün EMC firmasının davetlisi olarak Hawaii'ye seminere gidiyor. Sabah uyanınca deniz kenarındaki otelin penceresinden kumsalı izliyor. Bir bakıyor ki sabah kumsalda yatan tek bir insan yok. Hepsi ya koşuyor, ya paten sürüyor ya da bisiklet sürüyor. Bu durum Yılmaz'ı öyle motive ediyor ki sigarayı bırakma kararı alıyor. Döndüğünde ilk işi nasıl bir bisiklet alacağına karar verip bana danışmak oluyor ve böylece sigarayı tamamen bırakıyor.
Eren:
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/3-jpg.13338/
Arkın efendi
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14469600_10153903397807196_6468878262953471677_n.jpg?oh=15f326937b5de30bd96f8a3c42bac203&oe=5862B213
2 yıl önce şirket arkadaşlarıyla yapılan Riva turumuz:
Şirket arkadaşlarıyla yaptığımız son Riva turumuz (sağ baştan: Arkın, Yılmaz, Ertan ve bendeniz)
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14457377_10153920169207196_3875437021217143525_n.jpg?oh=9490ec06a0ecf83de7b05a43ee897509&oe=586B43C2