Uzun Yılardır italya ile ticaret yapıyorum.
Mal aldığım fabrikalardan biri, Pinarello nun fabrikasına 7 Km uzakta.
Orada da fabrika satış mağazası ve Outlet mantığı var. 2006- 2007 modeller ve özellikle Camponoglo ürünler de var orada. Haziran başı, gittiğimde uygun bir pinarello alıp gelicem.
Gümrük kanununda, Yolcu Beraberinde denilen bir tabir vardır. Yolcunun özlük hakları nedeni ile, şahsi kullanımına tahsis edilmiş cihaz ve mekanik aletler, toplum güveliği ve sağlığını tehdit etmedikçe gümrük vergisi ve KDV ye mazur bırakılmaksızın getirilebilir. Örnek olarak, Fotoğraf makinası, LapTop, Müzik seti vs gibi elektronik cihazlar, son zamanlarda bir adet cep telefonunu da serbest bıraktılar.
Bisklet te bu kapsamdadır, olabilecek en ama en büyük aksilik, havaalanındaki Gümrük muhafaza memurunun bu bisikletin senin şahsına ait olduğuna inanması için, bir iki tu alanda bindirirler, sende binersin olur biter. Bu da işin latifesi tabiki
Bu arada, yurtdışındna malzeme getirtecek arkadaşlar için bir ip ucu daha.
Yıllardır amerikadan ve avrupadan çeşitli Tenis, squash vs. spor malzemeleri getiriyorum. Çoğunun da fatura bedeli 500 Usd üstüdür. Hiç gümrüğe kalmadım.
Bunun iki önemli ip ucu var.
1- Kesinlikle FED-Ex ile çalışan firmalardan alım yapın ve o firmalara ürünü kargoladıktan sonra FED-Ex çıkışını yaparken SAW yani Sabiha Gökçen ibaresini koymalarını şart koşun, Sabihada süper rahat oluyor geçiş.
2- Kesinlikle bir ev adresi değil, bir iş adresi verin ve mutlaka adres kısmına firmanızın ismini büyük harfler ile başlayarak yazın. Örnek: HAKAN ILETISIM Rıhtım cad. no14, Kadiköy ISTNABUL gibi.