Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arkadaşlar okulu bırakmak istiyorum.

@Turan Babacan

Yüzyüze eğitim diyorsunuz da işte sizin düşündüğüz gibi olmuyor o. 50 kişilik sınıfta kalabalıkta, gürültüde ne kadar verimli ders ortamı olabilir söyler misiniz ? Gidip gördünüz mü bir matematik dersi nasıl işleniyor ? (Devlet okulu için söylüyorum) Bir zorlaması yok herkes çok rahat derse yoğunlaşmıyor demişsiniz, bu kesinlikle kişinin iradesine göre değişkenlik gösteren bir şey. Sizi zorlayan olmazsa belki yan gelip yatarsınız ama ben okulda 3 ayda işleyemediğimiz matematik konusunu sömestr tatilinin ilk haftası tamamen bitirdim. Üniversite sınavlarında İngilizce Almanca'nın önemi yok demişsiniz, ben onları zaten ileride iş imkanım artsın diye geliştiriyorum bunu anlamanız gerekirdi. Dışarıdan okumak oldukça cazip ve mantıklıdır evet, iradesi güçlü olana tabi. İradesi olmayan da dershane desteği alır ki okuldan kat kat daha iyi bir eğitim veriliyor dershanede. Denemelerde istediğim puanları aralığına ulaşamazsam ve evde çalışmaktan sıkılırsam ben de dershane desteği alacağım.

edit: Anlamadığım yerlere gelince, şu ana kadar anladığım hiçbir yeri hocalarıma sormadım. Zilyon tane forum var, orada ygs/lys bölümleri var. Çoğu zaman onlara bile gerek kalmıyor bir sürü arkadaşım var whattsapp'tan soruyu yazmam yetiyor. Anlayacağınız yıl oldu 2014 hocaların peşinden koşmaya gerek yok..

Scudo
Ben Türkiye de devlet okulunda okumadım. Marsta okuduğum için bilemem Türkiye deki şartları. Kusura bakmayın. ÖZÜR DİLERİM!!! Size açık lisede İYİ DERSLER!!!

Okulu tahminen en az 3 senede bitireceğinizi söylüyorsunuz ve yıllık (sadece harç mı?) 10B TL den sadece okul masrafınız 30 B TL yapıyor diğer giderlerle birlikte toplam okul bitene kadar harcayacagınız miktar 50 000 TL ye yakın olacaktır. En az ve 3 senede biterse

Fakat herşeyden ve herkesin düşüncesinden önce sizin idealiniz nedir boks ve bisiklet sporunda profesyonel olmak istiyorsanız (bisikleti tam olarak bilemem) 3-4 sene sonrası geç olabilir (başlamak için ideal yaş baz alınarak) fakat şöyle de birşey var edindiğiniz mesleğiniz (ana meslek) ömür boyu kalacak sonradan farklı bir okul okumaz farklı meslekler edinmezseniz size önerim sadece bu okulu bitirdiğinizde mutlu olacagınız bir işi mi yapacaksınız bunu düşünmeniz eğer seveceğiniz bir işi yapmayacaksanız okul size para da verse okulu bırakın fakat şunu da belirtmekte fayda var okul spora engel değildir evet zor olur ama engel değildir

@Turan Babacan
Keşke o okulda -de, -da ekinin yazımını da öğretselermiş, işte okullarda o kadar kaliteli eğitim veriliyor ki (!) topluma kendi dilini bile doğru düzgün öğretemiyorlar :)

@Caner Kartalgöz

İki sene için 10bin lira. Ondan sonrası kalan ders kredisine göre. Dün Gaziantep de okuyan bir arkadaşım ile görüştüm de,3000 lira harç veriyormuş. Aylık 600 TL alıyorum dedi. Bunun bulaşığı,temizliği ve çamaşırı var :) Ülkede eğitim paralı arkadaşlar. Yapacak bir şey yok.

Verilen paralar ileride çıkar,bunların hesaplaması hep yapıldı inanın :) Ama olay benim isteğim ile ilgiliydi,çabuk kaçmak içindi. Korkularım ile hareket edeceğim,yani bitireceğim. Belki annem babam için bitiririm. Belki keşke dememek için bitiririm. Ama bitireceğim o sebeple devam! :)

Topigi simdi gördüm. Iki gün icerisinde bu kadar cok, kafa yorup, ince düsünülüp, bir sürü yorum yapilmis. Aslinda 15 yasinda birisinin kendinden 20 yas büyügüne Türkce dersi vermesi- gerci büyüklerine daha adapli yazmasi gerekirdi diye düyünüyorum- dikkatimi cekti ve topigi bastan sona okudum. Herkes kendi tecrübelerini katarak cok güzel seyler yazmislar. Ben de kendi tecrübelerimden yazayim.
" Parayla saadet olmaz", "Ne yaparsan kendine yaparsin" "Ye kürküm ye" ve benzeri atasözleri, hikayeler etrafinda dönen bir olay! Yasadigimiz dünyada, en önemli sey, bir insanin kendi yollarini kapatmasidir. Su anda üzerinde gidilen yolun nereye gittigini planlamak cok güctür. Hayatimiz bir anlik bir olayin etkisi ile tamamen farkli bir yün alir. Özel hayatimdan bir örnek vereyim. 36 sene önce acele bir kahve icmak icin okulun kafeteryasina girmeseydim, esimle tanismayacaktim, ve bugün Almanya' da olmayacaktim. Bu kadar basittir bu olay. Bir tramvayi kacirirsiniz, hayatinizda büyük bir degisiklik olmustur, onu belki bilmezsiniz bile.
Bu keskelerin önüne gecebilmek icin, sevdiginiz, zevk aldiginiz seylerin yaninda, belki o an icin sevmediginiz bir sürü seyi de yapmak gerekir. Bu size mümkün mertebe cok sayida yolu acik birakmanin kuralidir. Eger cok sayida yol kapanmissa, anlik degismeler sonunda gidebileceginiz yerlerin sayisi kisitli oldugu icin, daha kötü bir yolu secmek zorunda kalirsiniz. Kisaca toplum icerisinde, is hayatinda genel degerleri olan seylere sahip olmak zorundasiniz, onlari kullanip kullanmamak kendi seceneginiz, ama bu seceneginiz olmasi lazimdir. Bunu cok basite indirgeyebilirsini. Su anda 5 tane bisiklet kullaniyorum. Hepsini kullanmaktan da büyük zevk aliyorum. Ama her kullanistan sonra bu bisikletleri temizlemek pek zevk vermiyor, ama o zevki almak icin gerekli! :(

Is hayatinda da ayni seydir. Para kazanma konusunda da ayni seydir. Düzeninizi para üzerine kurarsaniz, paranin olmadigi yerde huzurunuz kacar, yani paranin az oldugu sekilde de yasamayi ögrenmek, mutluluk icin zaruridir. Yollarin sayisini mümkün mertebe yüksek tutmanin yollarini kendiniz bulacaksiniz, gerekirse 5 fakülte okuyup, 6 lisan, 10 meslek, 5 müzik aleti calmayi.... ögreneceksiniz. Kurbagadan tutun,... bilmem kökü ile karin doyurmayi bile ögreneceksiniz. Bu sekilde bakmayi ögrendiginiz gün ermissinizdir, hic bir sey sizi yikamaz, yildiramaz, sirtiniz yere gelmez, mutlu olmayi ögrenmis olursunuz.
En sonuna Konficyüs' ün su her zaman kullandigimiz 100 cesit farkli ifade edilen sözünü ekleyeyim. "Hedef, gittigimiz yoldur"

@ihtiyar abi tam kelebek etkisi olmuş:)

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin

Devam edeceğim arkadaşlar,kaybedecek bir miktar para ve zaman olacak. Önemli olan zaman. Gazımı da aldıracağım :) Arada yapacağım turlar ile kafamı rahatlatmayı planlıyorum.

Teşekkür ederim sizlere,güzel fikirlerinize.

İhtiyar abi,unuttuğum bir şeyi hatırlattın bana. Seçenek bolluğu,elde bulunsun. Stres iyi düşündürtmüyor bana.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri