Scudo Sports

arkadaşlar yardım edin lütfenn

Tepki
12
Elimdeki imkansızlıklardan dolayı yol bisikletimi satmıştım...şimdilerde bi mtb toplamaya çalışıyorum alt seviye olarak.imkanlarım kısıtlı bir yol bisikleti toplıyamicak durumdayım..ama yol bisikletinide çok seviyorum mtb ye alışmam için bana önerilerde veya tavsiylerde bulunurmusunuz..??

Scudo
yeni topluyorsan ince 1,45 lik slik lastik kullan ayna kolu 48 lik tak maşanıda kilitlenebilir alıp barend de takarsan sanırım yol bisikletini çok aramazsın diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: alparslan betim
Madem yol bisikleti seviyorsunuz, masayi direkt sabit alin bence. Ferhat Bey de demis ince lastik de kullanirsaniz guzel bir hibrid bisikletiniz olur :)

• Beğen
Dağ bisikletini yol bisikleti gibi kullanmaya başlayacaksanız arkadaşlara katılıyorum. Ama yok dağ bisikletine kendi amacına yönelik şekilde alışmak istiyorum derseniz, arazide yumuşak sürüşlerle başlamanızı önerebilirim. Yani öncelikle bozuk zemini kalın lastiklerle yavaş ve hissederek sürmek gibi...
Uzun yol düşünüyorsanız da lastiklerinizi az dişli ya da yola uygun dişli yapıda seçebilirsiniz. Çünkü kaba dişler asfaltta yorucu ya da gereğinden fazla titreşimli olabiliyor. Ayrıca alışmak için sanıyorum grupla gezmek (imkanınız varsa) daha iyi olacaktır.

• Beğen
Yol bisikletini seviyorsanız eğer farklı markaların ekonomik yol bisikletleri de mevcut neden mtb'de ısrar ediyorsunuz.

• Beğen
1 sene yol bisikleti kullanmış(sırasıyle dönem dönem eski model motobecane, bianchi champion, bianchi slr200, geotech air) ve şu an mtb kullanan birisiyim. MTB ye alışınca yol bisikletinden soğudum. Şu an ara ara yol bisikleti de kullanıyorum. Size tavsiyem MTB ile ormanda zıplayarak uçarak hızlı hızlı sürmeniz:) Çamurların içine hızlıca girip dik yerlerden inmeniz:) Bunların tadını alınca düz yoldan gitme isteğiniz kalmıyor zaten:) Yol bisikletinden soğuyorsunuz. Düz yolda gidiş olarak da çok farkını görmedim ben. Yol bisikleti yokuşlarda çok daha fazla yoruyor. sürekli diken üzerinde oluyorsunuz, gözleriniz küçük çukurlarda mazgallarda oluyor. Yol tutuşu ve freni mtbnin tadını hiç vermiyor.Oturma pozisyonu da mtb kadar rahat değil.

@uğur yılmaz

Tecrübe böyle diyorsa, ben yavaş sürmeniz konusundaki önerimi geri alıyorum. Sadece fikirdi sonuçta. :rolleyes:

• Beğen
mtb yi amacına göre kullanarak alışmak istiyorum arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler...

arkadaşlar bugün bizim buradaki yamanlar dağının tepesindeki karagöle tırmandım tırmanışta inişte çok zevkliydi yol bisikletinlede tırmanmştım ama bukdr zevk aldığımı hatırlamıyorum ..sanırım alıştım fazlasıyla :)

Geri