Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Artık dayanamıyorum! İstanbul'u terk edeceğim diyenler!

Yazın köye gidiyorum giderken mutluluk ve sevinçten sanki gençleşiyorum,dönüşte depresyona giriyorum adeta. İstanbuldan uzaklaşınca psikolojik olarak kafam rahatlıyor

Scudo
@Mert E.

Var tabikide biz bu ülkeyi vatanı yolda bulmadık ne olursa olsun ülkenize sahip çıkın burası bizim evimiz yuvamız yurdumuz.Bazı kriterler uymuyor diye evini terkeden gittiği yerde bir sorunla karşılaştığında ne yapacak?

Anlayana sivrisinek saz, anlamaya davul zurna az beyler.

@sccetin

Sizi bu kadar güldürdüysem ne mutlu bana, rica ederim..

@OmerKa

Kriterler uymuyor değil, mevcut kriterler değiştirilmeye çalışılıyor. Ülkesine sahip çıkmak isteyenlere de eskiden monşer falan deniyordu, şimdi düpedüz vatan haini deniyor.

Neyse, başlığın konusu bu değil zaten. Hayat size sazlı, davullu, zurnalı ne güzel, ben yeni doğmuş kızımın nasıl bir eğitim alacağını düşünüyorum kara kara..

Ülkesine sahip çıkan kimseye vatan haini denmez deniliyorsa vardır bir kerameti siz çok farklı bir açıdan bakmışsınız olaya.Kriterler ise başta neyse ona dönüyor aslına dönüyor şayet bundan rahatsızlık duyuyorsanız tabikide bu ülkeyi terketmek isteyebilirsiniz.

Hayat bana bir çok konuda güzel kesinlikle.

@hgercek
Doğaya kaçmak istiyorsanız tabii ki Ankara size uymaz ama İstanbul'un keşmekeşinden uzaklaşayım, diğer taraftan da büyük bir şehirde yaşayayım diyorsanız Ankara güzel bir tercih olabilir. İkisinin arası olsun derseniz, Eskişehir... Genç nüfus, gece hayatı, altyapı, parklar, Porsuk Çayı, İstanbul'a yakınlığı vs birçok avantajı var.

• Beğen
Tepkiler: hgercek
İstanbul güzeldir. İstanbul kimselere yar olmamış kadındır, en güzel kadındır. İstanbul herkese kucak açar, kendini anlayabilene, tanıyabilene ekmek de verir, sevgi de. Taşı Toprağı gerçekten de altındır İstanbul'un.
Dünyanın en güzel şehirlerinden biridir İstanbul.

not: görmemiş değilim, avrupanın birçok başkentine gitmiş biri olarak yazıyorum bunları.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
"Coğrafi" olarak İstanbul dünyanın sayılı güzel şehirlerinden biri. Bu konu tartışmaya kapalıdır sanırım çoğumuzca.

Ancak kendi elimizle onu yaşanmaz, tiksinç, boğucu bir yere dönüştürdüğümüzde öyle.

Istanbul'da dogdum, buyudum. 30 seneden fazla yasadim, yillar once goctum baska yere.
Ne zaman Istanbul'a donsem once icim aciyor, yazik ediliyor guzelim sehre diye. Birkac gunun ardindan ise guvensizlik yasamaya basliyorum. Hic kimsenin yuzu gulmuyor, herkes bir sekilde baskasi ile kavga etmeye hir gur cikartmaya bahane ariyor.
Eskiden de Istanbul'da yasamasi zordu ama son bir kac yilda oldugu kadar caba gerektirmiyordu. Serengeti gibi olmus artik Istanbul, kimin kime gucu yeterse kim kime dis gecirebilirse. Herhangi bir kanun/kural, duzen kalmamis malesef.
Yasayanlara allah sabir versin.

@Mert E.
Sevgili Mert;bu saydığınız şeylerin hepsi İzmir'de de var,Antalya'da da var..
İstanbul'da çok fazla iş imkanı olması yüzünden,İstanbul'da yaşanan her türlü olumsuzlukların üstünü örtemeyiz ki..Konuda,mesela bir arkadaş yıkılan binalardan bahsetmiş..Yolda yürüyorsunuz ve yanınızdaki 10 katlı bina,bir anda olduğu yere çöküyor..İstanbul bu..
İstanbul dışındaki metropollerden hangisinde,durup dururken binalar çöküyor?Rakamsa rakam..İstatistiğini araştırsın bir arkadaş,koysun önümüze..
Yılbaşında bir diskoya gidiyorsunuz(çok büyük,süper bir şehir ya,her şey var ya),diskoya birisi makineli tüfekle dalıyor ve sizi kurşuna diziyor..İstanbul bu..
Sonra sen demagogsun filan..
Yazıyım mı biraz daha?
Tokat'ta darbe sırasında kurşuna dizilme ihtimaliniz,İstanbul'da darbe sırasında kurşuna dizilme ihtimalinizden ne kadar düşük:booo:

anadoluda bir ilçede fabrikada çalışıyorum aldığım ücret istanbul şartlarına gör yaptığım işle kıyasla elbette düşük ama yaşadığım yerde yetiyor çok şükür.
ara sıra istanbula iş icabı gidip geliyorum aşırı derecede geriliyorum bağırsaklarım iflas ediyor stresten (ibs hastasıyım)
şöyle bir çıkarım yaptım gördüklerimden belkide yanılıyorum bilmiyorum.
aslında istanbulda yaşamaya mecburum diyenlerin büyük çoğunluğunun istanbul harici onlarca alternatifi var.
sıkıntı nerede derseniz insanlar istanbulun yoğunluğundan kopmaya korkuyorlar çünkü boşluğa düşeceklerini düşünüyorlar sanki o metro-metrobüs çilesini , trafik çilesini , insan kalabalıklarında bir yer bulma çabasını vs.. kendilerine bir görev edinmiş gibi hissediyorlar.
sanırım sorun burada

• Beğen
Tepkiler: specific
Istanbul , su donemde esasinda her seyin baskenti ; isin , uretimin , sanatin , egitimin , sagligin , kisaca akliniza gelen herseyin.
Ancak , saniyorum , huzurun, mutlulugun, keyfin, yasama sevincinin de ne yazik ki artik yasanamadigi bir sehirdir Istanbul; sayet , yukarida da belirtildigi gibi ve cok da iyi bir tesbit olarak , inanilmaz bir mali gucunuz yoksa , yani yeri gelip helikopter ve sofor kullanamiyorsaniz, Istanbul , yasam standartlari acisindan cazibesini kaybetmistir. su an sokaklarinda , farkli ulkelerden gelen kisilerin , bolgeleri icin kavga ettigi sehir olmustur.,

@emre önen
Merhaba,

Bazi sektor/meslekler icin malesef Istanbul harici alternatif yok ya da cok cok az. Hacmi buyuk olan sektorlerin hemen hemen tamami Istanbul'da hadi uretim yerleri Istanbul disinda desek de merkezleri Istanbul'da. Basta teknoloji ( Ankara'daki kapasite cok kisitli ve cogunlukla savunma sanayii uzerine ), bankacilik/finans ( subeleri saymazsak ), ticaret, tekstil vs. hepsinin merkezi Istanbul'da.
Kendi isimden ornek vermek gerekirse bir yazilim muhendisinin Istanbul disinda is bulma imkani var mi? Hadi buldu diyelim ne kadar maas alabilecek? Istanbul'a gore ucuz olsa da baska iller temel giderler her yerde birbirine yakin o yuzden Istanbul disina tasinsa yasam kalitesi dusecek. Istanbul ile buyuk sehirler disindaki bir ilin altyapi, egitim, kultur vs. olanaklarini karsilastirmiyorum bile.

Devlet bankasi olan Halkbank'in bile genel merkezini Ankara'dan Istanbul'a tasidilar. Devlet/hukumet ( farki kalmadi artik ) eli ile yillardir sistematik olarak yapilan bir sey bu. Eskiden de vardi bu ama son 10 senede rant yuzunden iyice cigirindan cikti. Afyon'da miting yapiliyor, adam kanal Istanbul projesine alkis tutuyor kendinden gecip demiyor ki buraya neden hicbir sey yapilmiyor diye.

Neyse, soylediklerinizin buyuk kisminda haklisiniz fakat Turkiye'nin lokomotifi olan sektorlerin cogunda Istanbul disinda is bulmak pek mumkun degil malesef.

Son düzenleme:
üniversiteyi İstambul'da okudum, o dönem bunun büyük bir lütuf olduğunu zanneden ben ne kadar cahil ve safmışım. Okuduğum fakülte itibariyle nisbeten streril bir ortamda yaşamış olmama rağmen , otobüste, sokakta, o lanet kalabalıklar içinde ...bugün mizantropsam ,antihumanistsem bunda senin payın pek büyüktür ey şehirlerin en rezili, en sefili

ilave etmek istiyorum ; kesinlikle ve kesinlikle belli bir zamanda , kendimce planladigim Marmaris'e yakin bir bolgeye gidecegim , daha rahat yasayacagima ve cok daha fazla bisiklete binebilecegime ve sporla ve dogayla ic ice olacagima eminim.
Herkese de bunu tavsiye ederim , cunku bireylerin bir hedefi olmali , mutlu olacaklari hayati yasamak icin.

@ahlaksız

Keske olsa.. Ama yok. Ne Izmir'de (buyuk oranda ticarete ve turizme dayali), ne Antalya'da (tarim ve turizm) ne de Ankara'da (burokratlik ve asker) is olanaklari hele ki uretim-finans odakli bir calisan icin Istanbul ile kiyas kabul etmez. Ha keza, ne kultur sanatta, ne spor olanaklarinda, ne egitimde..

Coken bina ornegi mesela. Coken bina cokuyor, cunku memlekette son 20 yilda betondan rant ve koseyi donme oyle tesvik edildi ki. O binalari yapan kafalar sadece Istanbul'da mi var saniyorsunuz? 2004 yilinda Konya'da durup dururken coken Zumrut Apartmani aslinda Istanbul'da miydi? Bunun Istanbul ile alakasi yok.

Yilbasinda bir diskoya gidiyorsunuz ve birisi sizi tariyor. Ornegin Tokat'ta bu ihtimal dusuk degil, hic yok, sifir, cunku Tokat'ta zaten gidebileceginiz oyle bir disko yok.

Tokat'ta muzikale gitme ihtimaliniz ne? Erbaa'ya Miro sergisi ne zaman gelir? Niksar'da hangi guzel restoranda mum isigi ve sarap esliginde esinizle bir yildonumu yemegi yiyebilirsiniz? Kucuk kizinizi hangi yabanci liseye yollayacaksiniz Resadiye'de?

Keske anlattiginiz kadar kolay olsa o isler.

Nolur Çanakkaleye gelmeyin. Biz burda çok mutluyuz burayıda başka yerlere benzertirsiniz siz şimdi. Biz burda sizsiz çok mutluyuz, gelmeyin :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@a.valverde
aman gözünü seveyim sen marmaris'e gel ama herkese tavsiye etme canını yediğim.

@ippon

yok yok merak etmeyin, ben sadece buradaki dostlara tavsiye ediyorum , gercek hayatta cok dillendirmiyorum zaten , basimiza dert mi alalim bir de o guzelim cografyada :)

Geri