Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Artik Farz oldu

@Berk Ilgar
Bısıkletın icin gereklı parcaları uygun fıyatla burdan alabılırsın
(link)

Scudo
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

sizce bir eksigim var mi?? kadro, jantlar ve sele haricinde :p

kadro icin daha karar vermedim bir hurdaya gidip sagi solu kurcalayacagim
jantlar buyuk ihtimal alexrims r450 olacak gibi
sele'yi sonra dusunuruz
kablo vs. bisikletciden alacagim
zincir hakkinda normal bir zincir takamayacagimi biliyorum ne yapmaliyim??

ayrica bana biri furş takiminin tam gorevini ve bottom bracket' nasil olmali anlatabilir mi??

hört, egitim sebebiyle hic giremedigim restorasyona giris icin radikal karar alip bisikleti gomdum, aksam yikayip ayrintili resim paylasacagim! Beklemede kalin, amator genc geliyor...

IMG-20170428-WA0003.jpeg

aldigim abim de muazzam ilgili biri selam olsun buradan sitede kayitli mi bilmiyorum!

@biozalp

Gömmek bu baglamda ne anlama geliyordu, almak kapmak gibi mi, vallahi bilmiyorum?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha

satin aldim, bensellestirdim, kendime bagladim, parayi bastim, benim oldu, benimdir.

Karanliktan dolayi resim guzel olmadi, ancak alet sekilde gozuktugu gibi... yaza ugras cikti
IMG_20170428_200624.jpg IMG_20170428_200637.jpg IMG_20170428_200643.jpg

@charlieselim

hocam yaz boyunca malzeme temini ile ugrasacagim yavas yavas halledecgim bu isi 18 yasinda biri olarak :)

bende bu yaz böyle bişey yapmak istiyorum, bisikletin markası ne bir de ne kadara aldınız

@Metin Burak

ucreti dusuk uc hanelerde diyim simdi buraya yazmak yakisir kalmaz cunku biraz da ogrenci indirimi ile aldim o an cebimdeki paranin hepsini ona verdim..

Su an dusuncem single gear yerine fuji touring tarzi bir bisiklet yapmak yonunde, universite sinavinin ve mezuniyetin gecmesini bekliyorum ardindan bisikleti param parca edip ihtiyac analizi yapacagim. Yeni konu acilacak zaten beklemede kalin...

Bu arada seyi farkettim, 3 yilda insanin uslubu baya degisiyormus, o zamanki ben ile simdikinin alakasi yok, insan zaman gectikce farkediyor :)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@kutlucan

hocam konusu degil ama hastalik ne alemde? daha iyi misin?

@kutlucan

gecmis olsun hocam, tez zamanda iyilesmeniz dilegi ile...

yakin bir arkadasima bisiklet toplamak istiyorum.bir iki haftadar ikinci el ilanlari geziyorum. fikir alma acisindan paylasimlarini bekliyorum kardesim.kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
@lampsakos

bir ay diyorum, su an onceligim universite sinavi ki su an da ona calisiyorum bu saatte :) sonrasinda yurda yerlesene kadar bitirecegim bisikleti sindire sindire, iki asamali yapmayi dusunuyorum, yazin basinda bisikleti sokecegim. Gerekli parcalari belirleyip siparisini gececegim, sonra hemen geri toplayip gunluk bisiklet olarak kullanacagim cunku su an elimdeki bisikleti satmak gibi bir amacim var, sonra parcalarin tamami geldigi anda baslayacagim restorasyon'a..

bugun ilginc bir rastlanti sonucu bisikleti aldigim kisinin @demir48 oldugunu ogrendim. Buradan kendisine selam olsun yarin gorusuruz :)

Öncelikle @biozalp sana kolay gelsin. Şuan finaller ile boğuşan birisi olaraktan ne çektiğini biliyorum :D

Tam da benim aklımdan geçen bir konuya el atmışsın. Ben de bu yaz kendime uygun fiyatlı bir yol bisikleti alayım dedim. Ama bütçem öğrenci bütçesi olunca ikinci el de karar kıldım.

Sonra madem ilk yol bisikleti olacak, dayanıklı ve nispeten konforlu bir bisiklet olmasını istedim ve çelik kadrolu klasik yol bisiklikletlerine bakmaya başladım. Ve bu yolda çok şeyler öğrendim.

1. Her eski bisiklet Klasik değil. Zamanının market bisikleti bile olamayacak kalitesizlikteki bisikletleri uçuk fiyata satmaya çalışanlar oluyor. Aman dikkat.

2. Ülkemizdeki eski bisikletlerde 27 jant çok yaygın imiş. Ancak şimdilerde ne iç ne dış lastik pek bulamıyorsunuz. Bulsanız bile seçenekleriniz çok sınırlı

3. Olsun ben bunu 28 jant ile değiştiririm demek ile olmuyor okuduğum çoğu kişi fren kaliperinden dolayı sıkıntı yaşamış.

4. Daha da öğrendikçe paylaşmaya çalışırım :)

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
@Işıklar Gazisi

Ben de finallerle ugrasmak icin ugrasiyorum hocam (lise son sinava 19 gun var)

1- kesinlikle her bisiklet eski bisiklet degil, klasik bulmak cok zor ki cogu zaman modern bir bisikletten daha pahaliya patliyor orijinaline gore restore etmek isterseniz. Benimki daha cok kendimin benim olan, fabrikadan cikip ayni milyon tane bisikletten biri olmasi yerine kendi kafama gore kendi istedigim parcalarla toplayacagim bir bisiklet sahibi olmak. Ondan zaten biraz single gear olayindan vazgectim, fuji touring modunda bir bisiklet toplayacagim.

2- benim anladigim benim de 27 jant, daha bakma firsatim olmadi.

3- Boyu ayarlanabilir kaliperler var 90 model civarlarinda onlardan almak gerekiyor.

4- beklerim hocam, sinav sonrasi konuyu yeni konu ile degistirecegim zaten bu konu cok eskidi artik :)

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
Geri