@yusuf tunçer
@Enes Gürel
@Özgür KK
@Cengiz Yargıç
@M.atay
Sanırım benimle hemfikir olanlar çoğunlukta gibi, o sebepten genel bir alıntılı mesaj yaparaktan devam edeyim. Açıkcası M.Atay gibi ben de iç dekorun özellikle arabesk kalmış olan sütunlarından değişime başlanmalı diye düşünüyorum. Buarada yanlış anlaşılmalar olmasın benim burada amacım yeğermekten, olumsuz eleştiriden öte başta kafede emeği geçenler olmak üzere bu camiadaki herkese daha da yararlı olması açısından olumlu yöndedir eleştirilerim. O yüzden baştan belirteyim.
Dekorasyon ve konsept kısmına gelince bilmiyorum şimdi kafenin işleyişi, kurumsallığı ne derece bu ismi ile devam etmelidir ama ufak değişiklikler en azından fena olmazdı gibi. Güzel bir logo, sonrasında küçük ücretli/ücretsiz promosyonlar düşünülebilir.(kalem, kupa, bisikletler için küçük flama ya da etiketler gibi...) Tüm bunlara ek güzel bir sinevizyon köşesinde sürekli bisiklete, gezilere ait video ve paylaşımlar gün içerisinde dönebilir, ki bir çok bisikletlinin ilgisini eminim ki çekecek bir uygulama olur. Yiyacek ve gıda konusuna gelince ben iyi bir bisiklet kullanıcısı değilde bunların artık daha çok başka boyutu ile ilgilenen birisi olarak bir şey demem yanlış olur çünkü bilgim dahilinde olan bir şey değil ama farklı aranjman ve süslemeler ile sunumlara renk katılabilir.
Dekorasyon dedik o kadar dekorasyon kısmına gelince bahçenin peyzajı, ahşap zemin, taş duvarlar açıkcası oldukça güzel bu kısımda ek bir masraf yapmaksızın iç kısımda köklü değişimler duvarlardan başlanarak yapılabilir. Bunlar özellikle duvara bir kaç klasik bisikletin asılması ya da eski dergi ve mecbualardan bisiklet yarışçıları ve yarışlarına ait fotograf ve reklamların alınarak hoş bir takım çerçeve ile zenginleştirilebilir ve en önemlisi bisiklet parçaları farklı şekilde ve yaratıcı olmak suretiyle farklı işlevsellikte kafe içerisinde kullanılabilir. 28" bir çemberden üzerine cam kestirilip 2 kişilik bir fiskos sehpaya ya da yine aynı şekilde bir aydınlatma ünitesi gibi yenilikçi ve oldukça marjinal dokunuşlar ile kafe tamamiyle bisikletçilere ait bir mekan haline dönüştürülebildiği gibi ilgisi olmayan insanların bile dikkatini çekip gerek kafe işletmesine gerek se gelecek olan müşterilere yeni ufuklar, kazanımlar doğurabilir.
Çok karmaşık ve hızlı davrandım kusuruma bakmayın, çok desteklediğim organizasyonlar olduğu için heyecanımı bu kadar dindirebildim.
Herkese sevgiler, saygılar.