Scudo Sports

Artık yurtdışından Shimano ürün getirilmemesi

@Semih Cavdar @gungor17 Türkiye'ye Shimano göndermeyen Avrupa siteleri genelde kıta dışına da göndermiyor.

@Burak Altaç Vergi derken Birleşik Krallık'ın aldığı vergi kastedilen. Wiggle'ın B.K. fiyatları daha yüksek, Türkiye'yi seçince vergi iptal oluyor ve fiyat düşüyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Scudo
  • Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Allah'tan devletin tepesindekilerin bisikletle işi yok. Eğer olsaydı yukarıdaki gibi bir şikayet sonucu "Eyy Shimano, ezanlar susmaz, vatan bölünmez" şeklinde bir açıklama yapıp boykot kararı alırlardı. Daha önceden Amerika'ya gıcık olup Apple telefonlarını taşla ezen, ondan önce de portakal pıçaklayan abiler olayı yanlış anlayıp Sram Red gruplarını yakarlardı meclisin önünde. Kala kala Sensah sete kalırdık.

Sahi boykot demişken, Volkswagen fabrika kurmaktan çark etti diye babalarının parasıyla aldıkları Alman malı arabaları boykot edip yerine hanımın bilezikleri bozdurup alacakları Renault arabalarının memleketi Fransa'yı da boykot etmemiş miydik yakınlarda? Kafalar karışık. o_O
Bam telime bastın gerçekten.

@selim82 neden saçmalık olsun ki siz üretici olsanız dağıtım ağınız ile bayilerinizi korumak istemez misiniz? Beraber çalıştığınız insanlar zarar ederken siz nasıl kar edeceksiniz. Dünyaya tek pencereden bakmayın. Ekonomi bir bilim dalı ve kuralları var.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
@selim82 neden saçmalık olsun ki siz üretici olsanız dağıtım ağınız ile bayilerinizi korumak istemez misiniz? Beraber çalıştığınız insanlar zarar ederken siz nasıl kar edeceksiniz. Dünyaya tek pencereden bakmayın. Ekonomi bir bilim dalı ve kuralları var.
Birincisi ne kadar kar oranı ile sattığını bilmiyorum. Gereğinden pahalıya satıp tekel olamaz. Dünyada başka örneği olduğunu sanmıyorum. Ben tüketici hakları ile ilgileniyorum.

Birincisi ne kadar kar oranı ile sattığını bilmiyorum. Gereğinden pahalıya satıp tekel olamaz. Dünyada başka örneği olduğunu sanmıyorum. Ben tüketici hakları ile ilgileniyorum.
Adam tekel olmaya çalışmıyor, sadece üretimsonrası dağıtım ve satış ağını koruyor. Olayın tüketici hakkıyla bir ilgisi yok.

• Beğen
Tepkiler: OB_Tolga
Almanya da koruyabiliyor mudur sence
hocam shimano yetkilisi bayisi filan değilim, sınırlı bilgimle yapılanın yanlış olmadığını söylüyorum, amacım polemik/tartışma yaratmak değil. Hayırlı forumlar.

Satis stratejisine bagli olarak her yerde bayilerini korur. Ben izmirde tuborgun fabrikasina gidip bakkali aradan cikaralim bana 50 kurus ucuza sat birayi diyebilir miyim? Ama adam personeline maliyetine satar.

hocam shimano yetkilisi bayisi filan değilim, sınırlı bilgimle yapılanın yanlış olmadığını söylüyorum, amacım polemik/tartışma yaratmak değil. Hayırlı forumlar.
Bayi korunmaz tüketici korunur. Bende tartışmıyorum yanlış anlama sadece bu şekilde uygulama yapılmasına hicbiryerde izin verilmez

Bayi korunmaz tüketici korunur. Bende tartışmıyorum yanlış anlama sadece bu şekilde uygulama yapılmasına hicbiryerde izin verilmez
Buna dayanak olarak Türk Ticaret kanunu veya borçlar kanunu gibi bir kanunun maddesini paylaşırmısınız? Neye dayanarak böyle birşey söylüyorsunuz. Burada tekel yada cartel oluşumu mu gözlediniz? Yurt dışı için örnek verebileceğiniz yasal düzenleme var mı?

b2c (nihai alici) anlaminda bir cok ulkede bu tip islemler onay gorurken bizde ne yazik ki , yasaklara takiliyor. bunu kisisel alimlar icin soyluyorum.
ornegin rusya ve ukrayna da , 200.-euro bir kisinin ayni ay icinde vergisiz alim hakki var. tabii ki bunun da kendi icinde bazi kisitlamalari var.
kisaca , kisisel alim anlaminda , shimano marka olmasi bir seyi degistirmiyor .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben zamanında grup setimi alırken Türkiye'deki en ucuz fiyat 9 bindi. Merlin'den o zamanın kuruya 900 gbp'ye aldım 6 bin gibi bir rakama geldi. Şimdi gelelim karşılaştırmaya. Merlin bana bu ürünü Türkiye'de olduğum için %19 ucuza sattı. Ben de bu ürünü yurtdışından getirdim diye devlete %18 vergi ödedim. Bu ürün Japon ürünü İngiltere'ye de ithal geliyor ve İngiltere'deki satıcıda bu gürünü alırken gümrük vergisi ödüyor. Bu işten para kazandığı için gelir vergisi ödüyor. Ama nasıl oluyor da İngiltere'deki adam bunu 6 bine satarken Türkiye'deki adam 9 bine satıyor. 7 bine satsa anlayacağım, 9 bine satıyor. Sonra gelmiş adam bayisini koruyacak diyorsunuz. Bu bayisini korumak değil, kendisini ve bayisini zengin etmek. Ben dışardan alımı da engelliyim oh mis gibi istediğim paraya burada satarım oluyor. İşlerine geldi mi serbest piyasa, yurtdışından almak niye serbest piyasa değil. Geçen yaz ayakkabının boa sı kırıldı burada Shimano'ya sordurduk 400 lira çektiler. İngiltere bir siteden 15 dolara aldım. Böyle bir yorum yapmak için ya para kazanmıyorsunuz yada bu tip şeylere harcama yapmıyorsunuzdur.

Buna dayanak olarak Türk Ticaret kanunu veya borçlar kanunu gibi bir kanunun maddesini paylaşırmısınız? Neye dayanarak böyle birşey söylüyorsunuz. Burada tekel yada cartel oluşumu mu gözlediniz? Yurt dışı için örnek verebileceğiniz yasal düzenleme var mı?
Yasal düzenleme bilmiyorum. Ama herhangi medeni bir ülkede avrupa da yada abd kesinlikle böyle bir saçmalık olacağını sanmam. Canım nereden isterse oradan alırım. Olması gereken bu. jimere şikayet edilebilir.
Scott un türkiyede bayisi var diye yurtdışından getirebiliyormusun? Yada samsung tv almanda sorun var mı? Gümrüğümü kdv mı öder alırım. Bu resmen çete işi nesi normal geldi anlamadım

Ben zamanında grup setimi alırken Türkiye'deki en ucuz fiyat 9 bindi. Merlin'den o zamanın kuruya 900 gbp'ye aldım 6 bin gibi bir rakama geldi. Şimdi gelelim karşılaştırmaya. Merlin bana bu ürünü Türkiye'de olduğum için %19 ucuza sattı. Ben de bu ürünü yurtdışından getirdim diye devlete %18 vergi ödedim. Bu ürün Japon ürünü İngiltere'ye de ithal geliyor ve İngiltere'deki satıcıda bu gürünü alırken gümrük vergisi ödüyor. Bu işten para kazandığı için gelir vergisi ödüyor. Ama nasıl oluyor da İngiltere'deki adam bunu 6 bine satarken Türkiye'deki adam 9 bine satıyor. 7 bine satsa anlayacağım, 9 bine satıyor. Sonra gelmiş adam bayisini koruyacak diyorsunuz. Bu bayisini korumak değil, kendisini ve bayisini zengin etmek. Ben dışardan alımı da engelliyim oh mis gibi istediğim paraya burada satarım oluyor. İşlerine geldi mi serbest piyasa, yurtdışından almak niye serbest piyasa değil. Geçen yaz ayakkabının boa sı kırıldı burada Shimano'ya sordurduk 400 lira çektiler. İngiltere bir siteden 15 dolara aldım. Böyle bir yorum yapmak için ya para kazanmıyorsunuz yada bu tip şeylere harcama yapmıyorsunuzdur.
Fiyat politikasını beğenmediğiniz ürünü kullanmazsanız olur biter. Küresel ticaret böyle birşey. Yurtdışındaki girişimci ile buradaki girişimcinin tabi olduğu ticari regülasyonlar farklı dolayısıyla fiyat politikaları da farklı. Burada sadece kendi pencerenizden bakıp dayanaktan yoksun varsayımlarda bukunmaktan oteye geçmiyorsunuz. Firmaların pazarlara yaklaşımları ülkeden ülkeye değişir, örnek olarak Chevrolet markası girdi piyasaya beğenmedi çıktı piyasadan. Şimdi bu firmaya bana araba satmadığı için tepki mi göstereyim. Ana fikri kaçırmayın lütfen zaten dar olan bir pazarda firma distribütörünü bayisini korur. Firmanın sahibi olsanız siz de aynı davranırsınız.

• Beğen
Tepkiler: OB_Tolga
Yasal düzenleme bilmiyorum. Ama herhangi medeni bir ülkede avrupa da yada abd kesinlikle böyle bir saçmalık olacağını sanmam. Canım nereden isterse oradan alırım. Olması gereken bu. jimere şikayet edilebilir.
Scott un türkiyede bayisi var diye yurtdışından getirebiliyormusun? Yada samsung tv almanda sorun var mı? Gümrüğümü kdv mı öder alırım. Bu resmen çete işi nesi normal geldi anlamadım
"avrupa da yada abd kesinlikle böyle bir saçmalık olacağını sanmam" demişsiniz ama Türkiye'ye Shimano ürünü göndermeyenler Avrupa'daki satıcılar. "Saçmalık" Avrupa'da oluyor yani.

Fiyat politikasını beğenmediğiniz ürünü kullanmazsanız olur biter. Küresel ticaret böyle birşey. Yurtdışındaki girişimci ile buradaki girişimcinin tabi olduğu ticari regülasyonlar farklı dolayısıyla fiyat politikaları da farklı. Burada sadece kendi pencerenizden bakıp dayanaktan yoksun varsayımlarda bukunmaktan oteye geçmiyorsunuz. Firmaların pazarlara yaklaşımları ülkeden ülkeye değişir, örnek olarak Chevrolet markası girdi piyasaya beğenmedi çıktı piyasadan. Şimdi bu firmaya bana araba satmadığı için tepki mi göstereyim. Ana fikri kaçırmayın lütfen zaten dar olan bir pazarda firma distribütörünü bayisini korur. Firmanın sahibi olsanız siz de aynı davranırsınız.
Oncelikle klavyemin ing oldugunu belirteyim. Fiyat politikasini begenmezsen alma denecek bir durum degil bu, bunun adi tekellesmedir. Ticari regulasyonlar demissiniz ama bizim saticimiz daha fazla kargo parasi mi veriyor urunlere ulasmak icin ?, daha mi yuksek oranda vergi veriyor ?, daha mi pahaliya isci calistiriyor ? Hepimiz biliyoruz ki bu ek maliyetlerden saticilarimiz cok daha az etkileniyor. Yani shimano marka urunleri dunyadaki fiyatiyla alabilmek icin distribitor mu olmamiz gerekiyor ? Vestel`in telefon vergisinden ne farki var bu durumun ? Ya da vatan bilgisayarin %30-50 daha pahaliya bilgisayar donanimlari satmasi normal mi ? 25 dolarlik skechers ayakkabilara ulkemizde 500 lira istenmesi ne kadar normal ? Zaten cogu insan yurtdisi sitelerden alisveris yapabilecek bilincte degil. Bu tekellesme oldukca moda oldu ulkemizde. Vestel vergisi, Tekel ozellestirilmisken butik alkol uretiminin yasak olmasi, arac muayenesini tek firmanin yapabilmesi goze batan ornekler. Gumruk vergisi siniri 0 tl oldu. Ben vergisini veririm yine daha ucuza alirim dedi insanlar bu sefer de aylik urun siniri getirdiler. Bazi firmalar fahis fiyatlara PS satamadigi icin kisi basina 1 PS alinabilir gibi bir uygulama bile yapildi... Bu arada bu yazinin tr-ing klavye ile yazilmasinin sebebi ise yine turk saticilarin %20-30 daha yuksek fiyata laptop satmasiydi. Kisaca isteyen satici istedigi urunu istedigi fiyata satsin, bilincsiz veya gonullu musteri isterse saticiyi zengin etsin. Ama ben istedigim urunu istedigim ulkeden alirim. Normal sartlar altinda firmanin cesaret edememesi, eger bir sekilde cesaret ederse de devletin karsisina cikmasi gerekir. Bunlar yurtdisindan yaptigim bazi alisverisler. Mevcut kurla indirimli halde bile alamadigim icin hepsi eski tarihli...

Dosyalar

• 2.png
    2.png
    85,1 KB · Okunma: 31
  • Untitled.png
    Untitled.png
    87,1 KB · Okunma: 32
  • Untitled3.png
    Untitled3.png
    87,9 KB · Okunma: 28
Son düzenleme:

İstediği kadar korusun. Ben de gider İngiliz sitelerinden alırım onunda önünü keserlerse istediğim an değil bir kaç ay gecikmeli yurtdışından gelenlerle getirtirim. Ben firma sahibi değilim son kullanıcıyım. Beni bir malı kaç paraya aldığım ilgilendirir. Ben isterim ki en azından harcadığım paranın bir kısmı ülkemde kalsın, ülkemdeki esnaf kazansın. Acaba ülkede kaç kişi yüksek bisiklet parçalarını ülkedeki esnaftan alıyor. Siz fiyat politikasını beğenmediğiniz ürünü kullanmayabilirsiniz veya çok daha fazla paraya buradan satın alabilirsiniz.

Konu ile bağlantıyı kuramadım. Konu shimano ürünü yurtiçinden alma zorunluluğu. İsterse piyasaya girsin girmesin , satmazsa satmasın. Ama bana yurtdışından alamazsın diyemez.
Soruma cevap verirsen sevinirim. İstersen scott marka bisikleti türkiyede bayisi olmasına rağmen herhangi yurtdışı bayiinden alabiliyorken neden shimano alamayım. Herşeyi wiggle dan alıyoruz. 295 tl vittoria lastik aldım , gidip house of bike den 400 e neden alayım. Vittoria benim bayi den al diyebilir mi. Resmen çete işi bunun konuşulacak yanı yok

Geri