Scudo Sports

Artvin

Hopa-Kemalpaşa'dan selamlar burada görev yapıyorum kısmetse yazın büyük bir tur düşünüyorum...

Batum ziyareti yapacak arkadaşlara bisikleti alınca eşlik edebilirim...

Scudo
@Safa Arslaner

Ben de böyle bir tur olursa eşlik ederim. Sınırdan giriş için Tc kimlik+15 TL istiyorlar. Başka da masraf yok. Lakin Gürcistsan dan biraz çekiniyorum.

@bisikletseven

Hocam gürcistan'a gitmeyin çekinin bence de. Bisiklet sürülmez orada. Araba sürmesini bilen bile yok,yol verme mantığı yok harala gürele sürüyorlar tr plakalı arabayla hiç girmeyin kiralayın oradan bir araba öyle gezin gezecekseniz. İlla bisikletle gidecekseniz diken üstünde sürersiniz akşam vakitleri gangster ayağında dolanan grup grup gençler var onlar da ne yapar belli olmaz bence gitmeyin şahsen orada 7-8 kere bulundum yiyecekler pahalı bu arada söyleyeyim :)

Ahh ahh.. o güzelim yeşillik diyarlarını gezmek, nefeslenmek keşke herkese nasip olsa

Hocam doğru diyorsun Sarp sınır kapısına 3km yakında oturuyorum ancak ne zaman geçsem trafikteki sıkıntıları gözlemliyorum ancak bu sadece batuma has bir durum değil bulunduğum yerde de (küçük bir yer olmasına rağmen) trafik çok iç açıcı değil :)

Batum'a geçeriz derseniz grup halinde gitmekte fayda var sonuçta farklı ülkedesiniz bizim bir arkadaş geçen gün arabayla kaza yapmış duyduğumuza göre tüm suçu bizim Türk'e yıkmak üzerelermiş ancak memur olduğu için konsolosluk falan araya girmişte kurtulmuşlar uğraşmaktan...

Tüm bunlara rağmen ben yine de geçmeyi düşünüyorum :)

Evet bu susta sana katılıyorum bende gürcistan'a gittiğimde düşündüm ülke bana da güven vermedinedense içimde bir rahatsızlık var güvenli hissetmiyorum kendimi bu nedenle tek gitmek bencede risk almaktır ancak grup olarak gitmek her zaman daha güvenli olur özellikle bisikletçiler için

selamlar saygılar herkese. rizeye memur olarak atandım. bu çevredeki turlara katılabilirim. hiç gitmedim ama batum için yanıma birilerini bulursam gidebilirim.

Merhaba,
Yazın Hazirandan sonra ağustosa kadar artvin/şavşattayım. Bu zaman aralığında tur yapılırsa mutlaka katılırım :)

herkese selamlar tekrardan. 17-18-19 mayıs tarihlerinde 2 gece 3 gün bir tur yapmayı planlıyorum. Uzungöl ve Sümela taraflarına düşünüyorum. yada ayder ve artvin taraflarıda olabilir. böyle kamplı/konaklamalı bir tur düşünen, katılabilecek, isteyen varsa birlikte planlayıp gerçekleştirebiliriz. daha tam karar vermemiş olsamda uzungölde bir gece ve sümela taraflarında bir gece olmak üzere o yerleri gezebileceğim trabzondan yada rizeden başlayan ve biten bir tur olarak planlamaktayım. asıl amacım bu tatili değerlendirmek ve yolda olmak. katılmak isteyen olursa birlikte de planlayabiliriz.

Merhaba turu yaptınız mı. Baktım ama göremedim

Merhabalar, herkese kucak dolusu sevgiler..

Borçka ilçesinde ikamet ediyorum,bisiklet alıp gezilere başlamakta kararlıyız ilkbahara doğru.. Umarım grubun aktivitelerini genişletebiliriz ve sizleri de bu konu da ilerleyen süreçte grup gezilerine davet edebiliriz. Hoşça kalın ~

@Kemalist1938
Borçka'dan sahile inerseniz Kemalpaşa'dayım hocam

@Mert Kağan Erkan

Seminerde birlikteydik Mert, Merida aldığını biliyorum (uzun boy için araştırmalarından) sadece evet hiç karşılaşmadık ama tur esnasında :)

• Beğen
Tepkiler: Kemalist1938
Bu başlığı yeni gördüm:)) Artvinde bisiklet kullanılır mı yahu? O ne öyle? Bildiğin dağın yamacına şehir kurmuşlar. 2007'de motorla yaptığım gezinin anılarından bir bölüm.
"Sağa bakınca görüyorum ki Artvindeyim…
Bazen derler ya insanın basireti bağlanır diye. İşte Artvinde öyle oldu oldu sanırım. İnsan anlatmaya
çalışmaktansa bir fotoğrafını çeker değil mi? Artvin’i ilk gördüğümde kendime “insan burada nasıl motor
kullanmaktan zevk alabilir ki?” diye sormadan edemedim. Hayli yüksek ve dik eğimli bir dağın bir yüzüne
kurulmuştu şehir. En büyük düzlüğü herhalde 50 metreyi geçiyor olamazdı. Çoruh nehrinin üzerine kurulu bir
köprüdün geçince sağda parkedilmiş bir kaç motosiklet gördüm. Daha ilk yokuşta da pes dedim… En iyisi
Ardahan’da konaklamaktı. Geriye dönüp bir bakkalın önünde durdum. Bir kola aldım. Sigaramı yakarken, bakkalla
sohbete de başlamıştık. “Yollar fena değildir gidersiniz” diyordu. Ayrılmaya yakın Borçka barajının
büyüklüğünden bahsedince alınmış gibi “ohooo sen birde bizim barajı gör. Gerçi hala yapım aşamasında ama. Bak
şu tepeyi görüyor musun. İşte oraya çıkınca bak. Türkiyenin en büyük ikinci barajı olacak” diyor.
İyi yolculuklar diliyor ayrılırken…
Dediği tepeye varmadan görüyorum barajı. Kocaman bir şantiye her taraf. Tepeye çıkana kadar ise hava iyice
kararıyor. Gün yitince gecenin içinde pişmanlılarda çıkıyor ortaya. Önce düşünmemeye, sadece sürmeye
çalışıyorum. Ama tepeye doğru tırmanmaya başladıkça, virajlar biraz daha keskinleşmeye yol işaretleri biraz
daha silikleşmeye başlıyor. Gelip giden araçlar azalmaya başladıkça “neden sanki Artvin’de konaklamadım?” sorusu dönüp
durmaya başlıyor beynimde."

Demem o ki Artvinde bisiklet kullanmayı hayal edemiyorum:)

@antecurs Artvin merkez dediğiniz gibi sıkıntı olabilir ancak dağ yollarında güzel sürüşler gerçekleştirilebilir. Ben sahilden bildiriyorum merkezde değilim ama genelde düşüncelerinizde haklısınız insanın gözünü korkutan bir yapısı var Artvin'in :)

@Safa Arslaner

Dağ yollarına genelde gidiyorum, cankurtarana yönelmek işime hiç gelmiyor açıkçası.. Yollar dar ve Artvin genel anlamıyla hızı pütursuzca yapan ergenlerle dolu,kim vurduya götürürler gelmeye kalksak :rolleyes: Borçka Bisiklet Grubu diye aratırsanız facebookta küçük grubumuza dair gezileri görebilirsiniz..

Merhabalar,hali hazırda hala Artvin ve Borçka'da ya da çevre ilçelerden bisiklete gönül veren kardeşlerimiz varsa bekliyoruz.Kamplı veya günü birlik turlarımız olacaktır yakın zamanlarda.

• Beğen
Tepkiler: Kemalist1938
Merhaba
Arhaviden selamlar
Carraro suportive 225 ile aranizdayim.
Her gün ise Hopaya bisikletle gelip gidiyorum. Haftasonları da küçük turlar yapıyoruz. Forumdan oldukça faydalandim. Arkadaslara merhabalar

• Beğen
Tepkiler: OmerCycler
Aradan epey zaman geçmiş. Konuya canlılık gelir mi bilmiyorum ama mesajı evrene yayıyorum.

Doğasına herkes hayran ancak bol virajlı yolları, bulutlara ulaşan eğimli yollarıyla birlikte bir çok kişi Artvin'de bisiklet sürmekten çekiniyor sanırım. Yeni tanışıp bisiklet sürdüğümüz kişilerde gördüğüm sorun aynı. Haksız da değiller. İlk kez gelen ve bisiklet kullanmaya yeni başlayanlar için tam bir kabus gibi görünüyor o aşılmaz gibi görünen engebeli orman yolları. Ama sürdükçe ve keyif almaya başladıkça bu kabus tatlı bir tebessüme dönüşüyor. Demem o ki hala buralarda veya yakın yerlerde olan kişiler varsa bekleriz.

Geri