Scudo Sports

asfaltta performans

@mustafa şükrü yıldırım

konuyu uzatmak ıstemem ama ben o cümleleri 1.50 lik lastık alırdım 1.75 yerine ağırlık açısından dediğin için yazdım.1.50 ile 1.75 arasında cok büyük bir ağırlık farkı yok.daha önceki mesajımda da başka bir şey yazmıştım görsellik açısından diye tabiki bunlar zevk meselesi.1.90 a da gelince ben marathon olarak kullandım cok ağır da değildi 600 gr kadar ve akışkanlığı ivmelenmeside gayet yerinde idi. ekstradan konforu 1.75 den de 1.50 den de cok cok üstündü.Kısacası benim söylemek istediğim şey ağırlığa mtb de yarışa girmiyorsan çok takmıyacaksın.Zaten konumuzda mtb ile asfalt kullanımı olduğu için azıcık konfor akışkanlık fren ve yol tutuşu ise benim fikrime göre en mantıklı seçim 1.75 tir.Son olarak da ben 1.50 lık detanatör ile yoldaki tüm taş parçalarını gayet sert şekilde hissediyordum ( hava basıncı 70 iken max 80 basılır detanatöre) 1.35 lik lastık ile kaldırımdan inmeyi düşünemiyorum bile vereceği zarar açısından.Söylediğim tüm şeyler geçtiğimiz 6 ayda ki kullanım bilgileridir bu sezon 4 tane lastik değiştirdim.Hepside slik veya ince dişli lastiklerdi.1.5 ile 1.75 maxxis 2.0 cst 1.90 marathondu ve toplamda bu 4 lastik ile yaklaşık 1000 er km den 4000 km yaptım.bence gayet iyi bir çalışma .Azıcık söz söyliyebilirim diye düşünüyorum.

Scudo
maxxis leri nerden bulkabilirim satan yer varmı delta da detanor var ama diğer model nerde

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=74916
ben en son bu ilandakini aldım gayet güzel lastıkler erdinç abiye selam buradan.daha önce kullandığım lastikleri yazarken continental ile levorin tecrübelerimi yazmayı unutmuşum 1.75 continental city rıde ve 2.0 levorın slic lastikleride kullandım daha önceki mesajda yazdıklarımla bırlıkte bu kullandıgım 6 lastik içinde en memnun olduklarım maxsis ler ile marathon du üçüncü olarak continental geliyor.

• Beğen
Tepkiler: observer
Mtb ile araziye girmeyeceğim diyorsanız bence yapılacak iki modifiye var.
Birincisi 1.50 lik slick değil ama desenli lastikler, yağmurda mağdur olmamak için. 1.50-1.75 farkından ziyade desen ve marka önemli bence.
Ben yol bisikleti kullandığım için lastikler konusunda fikir belirtemeyeceğim.
İkincisi de düz bir maşa, karbon olup olmaması size kalmış.
Bir kilo civarında bir fark sağlar ki gerçekten önemli.

valla ferhat abiden yaklaşık 7-8 ay önce MAXXİS DETANATOR 1.5 aldım ve gayet güzel lastikler kendini asfaltta hissettiriyor ve 1.5 un altına inmenizide tafsiye etmem sonuçta şehir içi yollarda hersey oluyor...

2. el değil sıfır maxxis satamn yer yokmu yurtdışındamı getiriliyor.birde ben geotech argon almayı düşünüyordum ona düz maşa eklsesm olur mu?

@emircan Başbuğ06

hiç araziye girmem diyorsan düz maşa olabılır ama gittiğin yerlerde toprak seni çağırır şöyle bir enerjı atayım dersen kilitlenebilir bir maşayı tavsiye ederim asfaltta kılıtlersın arazıde acarsın maxsisleride forumu takıp edersen sureklı satılıyor.yok hemen alayım ağırlık da takıntım yok dersen 1.75 rubena lastıkler var marathonlarla aynı diş özellıklerıne sahıp onların sıfırı cıftı 50 lira hemde heryerde satılıyor.

peki rubena maxxis kalite farkı var mıdır nedir benim gözüm hayla hutcsin lerde ama çok ince :S

@emircan Başbuğ06

İncelik konusu senin dikkatine bağlı.
Mazgala sokmam, çukurdan kaçarım diyorsan, istediğin kadar ince lastik alabilirsin.
Ama tabii ki riski var.
Kaliteli bir lastik patlak olarak sorun yaşatmaz ama sonuçta çukur ve engebelerde daha dikkatli olmak zorunda kalacaksın.

(link) bidaha baktım oldukça da dayanıklı gibi acaba maxxis detanor kadar dayanıklı mıdır?

detanaör kullanıp da memnun kalmayan duymadım daha önce.bu lastik için ise hiç yorum veya fıkır okumadım şimdiye kadar.karar senın dığer sorun maxsıs ıle rubena arasında fark varmı tabiki var zaten fiyata da yansıyor bu fark :)

• Beğen
ok maxis detanor para olursa xenith yazın alıncaktır teşekkürler.

acaba deltaya gidip detonator u aktifpedala gidip fatboy u test edebilir miyim?

test yapılıyormu bılmıyorum ama ankaradasın hıc mı kullanan arkadaşın yok. eğer yok dersen atla hızlı trene bır hafta sonu sana istediğin tüm lastıklerı test ettıreyım burada hepsınden kullanan arkadaşımız mevcut :)

• Beğen
malesef ypk istanbukada atlayamam 13 ümdeyim :D

yok cst kalsın :D bi tane detonator ilanı var hem 1000 km kullanılmış hemde nasıl 2. el alcam :D hesap no falan yok annemlerde izin vermnez

@emircan Başbuğ06

cst kesinlikle kalsın para vermene değmez ikinci el de almak ıstedıkten sonra para alışverişi kolay coğu arkadaşın banka hesaplarına direk kullandıkları bankamatikten ucretsız yatırabılıyorsun parayı ayrıca ptt den de 3 lira karşılığı direk isme para havale edebiliyorsun.Son ihtimal de banka hesabı olan bır arkadaşından yardım alabılıyorsun.Yeterki almak iste ama sıfır urun her zaman sıfırdır :) o ayrı konu.

arkadaşlar specialized fat boyun ağırlığını bilen var mı artık fatboy la kojak arasında kaldım zaten okullarda yarın kapanıyor yeni bir lastik şart 2.10 cst :S

Geri