Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asgari ücret alan evlenebilir mi?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Biz gaza getirilmeyi seven bir milletiz,zamanında "Borç yiğidin kamçısıdır." demişler,biz yanlış anlamışız.Al bu borç parayı dilediğince harca,saç etrafa sen yiğitsin çalışır ödersin demişler,inananlar inanmış.
Geldiğimiz hal.Borç=kamçı hala anlayamayanlar var.

Scudo
Evli biri olarak, ev kredisi/kira ödemeyecekseniz, eşinizde çalışıyorsa 2 asgari ücretiyle, zamla birlikte 2 bin üstü olacak sanırım 4 tl ile geçinilebilir. Artar bile :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Evlenilir bir şekilde ama yapılmasını hiç tasvir etmiyorum. Hele de evlenip çocuk yapanları anlamıyorum. İstekli olmak çocuk sevmek ayrı bir şeydir anlarım ama sıkıntıya bile bile girmek anlamsız.

@Mehmet Metin Levent ironi mi yapıyorsunuz yoksa kafa tertemiz miss gibi mi anlayamadım fakat asgari ücretli vatandaş fotosentez yapsa ay sonunu getiremez . Allah herkesin yardımcısı olsun.

Durum anlaşılsın diye 105 li set dedim. Öncelikle, 5. Dünya ülkesi olduğumuzu kabul etmemiz lazım. Elimizdeki zenginlikleri azıcık konfor karşılığında bedavaya verdik. Turbun büyüğü sepette :)

"İtibardan tasarruf olmaz" diyen 1100 odalı saray yaptıran, altın varaklı koltuklarda pozlar verip lüksün dibine vuran haramiler asgari ücretle geçinmenin yanında "üç çocuk" yapın diyerek milletle alenen dalga geçiyor..

Asgari ücretliler beklenti içine girmesinler yine hüsrana uğrarlar. 2500 tl bile açlık sınırının altındayken bu rakamın telafuzu bile haramilerin millete verdiği değeri ortaya koyuyor..

2000 yılında çıtır mühendisken aldığım maaş (abd doları cinsinden) > 2018 yılında kaşar mühendisken aldığım maaş (abd doları cinsinden)

Valla herkes haklı ,,,yapılacak şey nedir herkes ayağını yorganına göre uzatsin,evli olanlar keza,evde fazla elektrikli alet kullanılmasın,tabi evi olan biri evlendiği vakit hanımını eve alır ikiside asgari ücret ile çalışır,evin senelik vergisi vardır,elektrik su gideri gaz gideri,çocuk 1 tane yapacak onunda altından kalkacaklar,çocuğun üst baş okul giderleri bunlar hesaplanarak ayaklar yorgana göre uzatılacak,lüks yaşantı artık yok bitti,,,

@el_Aksa_1903

Tabi evi vardır maaşı 1600 liradır o zaman olur ,,,,kadında çalışacak mecburen

“Muhterem milletime tavsiyem odur ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki cevher-i asliyi (Türk kanı) çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an vazgeçmesin!"

Gazi M. Kemâl Atatürk

"Beni yöneten benden olmalı. Olamaz Türk'e baş Türk'üm demeyen!"

Ziya Gökalp

@sonyaz

Birinin evinin olması tapunun üzerine olması avantaj,,,kredi derdi yok,evin giderlerine hanimda çalisir katkıda bulunur, kurtarırmı ? Evin giderleri az olacak ,senelik vergisi az olacak ,,,,kirada olanlar yandı bitti,,,,iş zor ,,,,

@Mehmet Metin Levent

Ben mühendis, eşim doktoralı özel eğitim öğretmeni 6 senedir evliyiz ve çocuk düşünemiyoruz... Sistem bu olduktan sonra evlensekte/evlenmesekte kaliteli hayat yaşamak çok zor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
(link)

(link)

eğer asgari ücrette çinle rekabet edebilirsek, dünya üretim üssü oluruz :p

Elektrik kullanma, suyu az kullan, az ye, az dolan, az don al, az ayakkabı, az yiyecek, küçük eve git, şehir dışına taşın, arabaya binme yürü....

Bence alayımız ölelim. Herkes rahat etsin. Masraf kalemleri direk biter başımızdakiler rahat eder.

@sargonnas

Aynen ben yaşamıyorum şu anda ,iki ayda bir elektrik parası geliyor bana ,evde ps2 konsul var ,led tv var ,elektrik sadece bir ampul yanar ,elektrikli alet hak getire,,
Su ayda 23 lira geliyor,hacı aşağıdan yakıyor ben ısınıyorum,gaz parası yok,,,
Hacı gaz sayacı çekmemiş çatıya ,valla bu çatılar ucuza geliyor,niyetim çatı kat satın almak ,,,ayağımızı yorganimiza göre uzata uzata bi hal olduk,,,piknik tüp ile yemek yapıyorum,durum vaziyet robinson cruse durumu,aidat benden yönetici 20 lira alıyor,
Kira 700 veriyorum ,,,

@Yavuz S.

Çocuk külfet olur tabi ,,,giderler fazla ,,

@Kudret Kurtcebe işte bu yaşama öl demek abi yanlış anlamazsan.

Ben evliyim bir çocuğum var gaz yakma, elektrik açma, su kullanma, genel beyaz eşyayı kullanma, yemek yeme vb bir çok şeyi yapamamazlık malesef olmuyor. E olmuyosa yaşama öl diyolar işte. Yada sürün diyolar. Ha bunları da yapmazsan son çare çal çırp yık geç önüne geleni devir olur o da en son çare tabiki...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri