Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aşı nedir ne değildir? Domuz gribi aşısı olalım mı?

tolga1976

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2009
Mesaj
1.717
Tepki
2.360
Şehir
İstanbul, Ümraniye
Birinci bölüm; Aşı nedir?

Eğer bir mikrobun gücünü iyice ama iyice azaltıp siz bunu vucüdunuza enjekte ederseniz savunma sistemi her zaman olduğu gibi anında harekete geçip depoalarında hazır bulunan askerlerini alarma geçirir ve ilk öncü birlikler bu mikroba karşı keşif için harekete geçer.

İlk keşif birlikleri bu mikropla karşılaştıklarında ilk temasda bulunurlar ve ellerindeki hafif silahlarla kendilerini savunarak düşman hakkındaki bilgileri merkeze gönderir. Düşmanın ne olduğu, gücü, sayısı ve nerelere kadar ulaştığı bilgisi merkeze ulaşır.

Merkez eline geçen bilgileri değerlendirir ve ana depolarından bu düşmanın silahına karşı koyabilecek özel üretilmiş donanımlı askerlerle ve bunların özel ağır silahlarıyla harelete geçer.

Ve savaş başlar.

Ama merkezin elinde bu mikroba karşı herhangi bir veri yok ve yine bu mikroba karşı eldeki depolarda özel üretilmiş asker ve teçisat yoksa o savaşın kaybedilme riski vardır.

Peki elimizde özel askerler yoksa bu savaş %100 kaybedeilir mi? Hayır. Eğer sizin deponuzda bulunan genel anlamdaki silahlarınız kuvvetli ve askerleriniz yeteri kadar çevik ise bu savaşı kazanabilirsiniz.

Eğer sizin askerlerinizin şeker hastalığı, kronikleşmiş diğer hastalıklar, yaşlılık, çocukluk, çok sigara içme, çok alkol alma, aşırı yorgunluk, doğru dürüst beslenememe ve dinlememe durumları varsa o savaş kaybedilecektir. Bu durumda savaşı kaybedebilecek askerleriniz varsa onlara daha üstün silahlar vererek bu savaşı lehinize çevirebilirsiniz.

Hayatında daha önce hiç görmediği bir mikrop türüyle karşılaşmış olan askerler bu düşmanla ilgili tüm bilgileri merkeze gönderir. Bu mikrobu alt etsin veya etmesin düşmanla ilgili tüm istihbarat ve görsel bilgiler merkezin bilgisine sunulur.

Merkez bu düşmana yönelik elinde özel silahlar yoksa bu mikroba yönelik özel silahlar yapmak zorundadır ve bu silahların kullanımınıda askerlerine öğretmek zorundadır.

İşte vucüda giren aşı olarak verilen mikrop, hazırlıksız askerlerin ve merkezin önüne konulan yemdir.

Askerler bu yeme sazan gibi atlarlar ama hayatlarında daha önce hiç görmedikleri bu mikropla baş etmek çok kolay olmayacaktır. Biraz zaiyatla bu savaşı kazanacaklardır ve bu süreçiçinde düşmanları ile ilgili çok önemli istihbaratları merkeze ileteceklerdir.

Böylece merkez domuz gribi mikrobuna karşı önceden hazırlıklı olacaktır.

Bir savaşta kazanan taraf olmak için ülkenize yönelik riskleri önceden tahmin etmek ve bu tehtidlere karşı gerekli tedbirleri almak ve özel üreceteceğiniz silah, teçisat ve askerlerinizi üretip depolamalısınız.
 
Scudo
İkinci bölüm; Domuz gribi aşısı olalım mı?

Hem evet, hem hayır.

Dünyamızın etrafında her yıl 3000 (üç bin) virüz popülasyonu dolaşmaktadır. Evet bulutlar gibi dünyamızın etafını turlarlar. Bu virüslerden biri ya da bir kaşı diğer türlere göre o yıl daha baskın çıkar ve kendini herkesten daha iyi gösterir.

Mesela geçen sonbaharda eczanelerde satılan grip aşısını bu yıl olsanız hiç bir işe yaramaz. Çünkü bu yıl dünyamızı turlayan baskın tür geçen senenin aynısı mıdır? 3000'de bir şansla evet. Ama büyük ihtimalle aynı değildir. Bir zaman kuş gibi bir zaman çin gibi olarak adlandırılmadı mı? Hatırlayın. Yani bu seneye uygun grip aşısı bu seneye özeldir. Dünya sağlık örgütü bu çalışmayı en iyi şekilde yapabilecek teknolojiye ve zamana sahiptir.

Peki ya domuz gribi. Domuz gribi bu dünyamızı dolaşan 3000 türden farklı bir yapıya sahiptir. Kuş gribinin domuz akciğerinde kuluçkaya yatıp güçlenmiş halidir. (Ya da kuluçkaya yatırılmış hali:boese157: )

Bir mikrobun aşı olarak insanlığa sunulmasının çok uzun aşamaları vardır. Şu andaki dünya piyasasında olan ve bizim ülkemizdekiyle aynı olan aşının yan etki araştırması tamamlanmamıştır.

Acil aşı uygulamalarında bu durum kabul edilebilir bir acil durumdur. Ama yine aşının etki mekanızmasının ve yan etkilerinin ortaya çıkış şekli belli değildir.

Dünya sağlık örgütü bu yıl ciddi anlamda domuz gribiyle ilgili maksimum düzeyde alarm durumundadır ve bu aşının uygulanması için çaresizlik içindedir.

Domuz gribi aşısı insanalra yapıldıkça ortaya çıkan yen etkiler ilgili üretici firmaya iletilir ve firma bu etkilere karşı sürekli kendini geliştirir. Bu aşı uygulamalarında acil durumda kabul edilebilir uygulamadır.


Sonuç: Aşı olup olmamak sizin bileceğiniz bir iştir. Askerlerinize güveniyorsanız aşı olmanıza gerek yoktur. Zira size domuz gribi bulaştığında bunu ufak bir burun akıntısı olarakta atlatabilirsiniz, yoğun bakıma düşerekte.
 
Üçüncü bölüm; Nasıl korunalım?

Çok basit: hijyenimizi koruyalım birbirimize gereksiz temaslardan kaçınalım.

Bol C vitamini bol bol temiz hava. Vucüdumuzun direncini kıracak her türlü harekt ve alışkanlıklarımızdan kaçınalım.

Sağlıklı olun. Daha çevrilecek çok pedal var
 
bilgilendirmek maksatında süper olmus böyle birsey paylaşmanız .benim babam eczacı annem ise özel bir depoda plasiyer olarak çalışıyor.

Ben lise3 ögrencisi oldugum için okullara aşı geldiginde aşı yapılacak ama annem ve babam kesinlikle aşı olmamam yönünde uyardılar . Sanırım ülkemize 2 farklı tipte aşı gelicekmiş biri burundan digeri koldan olacak şekilde özellikle .Bir doktor yakınımız burundan bir aşı olursa alerjim var diyip aşı olmamamı söledi

Sanırım ülkemize gelicek olan aşılarda daha ilk aşılar ve tam denenmesi yapılmamış. Biz sonuçta deneme tahtası değiliz. Okuldaki ögretmenlerden bazılarıda olmayacaklarını söylediler .

ki ben olmayacagım

ayrıca ufak bir burun akıntısında herkes grip oldugunu düşünüyor daha nezleyle gripi ayırt edemeyen domuz gribini nasıl ayırt edebilecek orasıda ayrı bir muamma .


Teşekkürler
 
bu aşı okadar iyi olsaydı amerikalılar kendi vatandaşlarına zorunlu kılardı.
bundan anlaşılıyor ki bunda büyük bi rant var.
şirketler
yıllık 40 milyar dolar kazanç elde edecekler...
amerika ekonomisine katkı sağlayacaklar...
bunun biyolojik bi saldırımı değilmi olduğunu bilmiyoruz...
ben vurunmaktan yana değilim.....
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga1976
evet bisiklete devam dağlara tepelere çıkmaya devam vücudumun bağışıklık sistemini spor yaparak kuvvetlendirceğim bol bol c vitamini portakal mandalina lüpleteceğim

 
İran - pakistan - hindistan yolculuğumuzdan önce 13 tane aşı olmuştuk.
bazılarını hayatımda ilk kez duyduğum garip renkli sadece sınır hudut sağlığı kurumunda bulunabilen aşıları bile bazen rica minnet bulup olmuştuk.
Pakistan ve hindistan daki pisliğe rağmen hiçbir hastalık Kapmadan geldik

alman bisikletçi arkadaşım, klaus ise hiç aşı olmadan yaptığı hindistan gezisinden sonra difteri olmuş ve 1-5 yıl tedavi görmüştü.

Tabi artık bu yazılanları herhnagi birini ikna etmek için yazmıyorum.

Fener - Galata mevzununa dönmüş durumda.

bir anket gibi düşünelim artık konuyu. Sevgili Tolga sağlık alanındaki bilgisini bizimle paylaştı zaten.

Aşıyı vurulacaklar + 1 ( ben :)

Pedala,
vitamine,
foruma, ( morali yüksek tutmak için :)
devam


Selamlar.
 
birilerinin cebini doldurmak hazırladığı bir komplo kokusu alıyorum,şimdiden par muslukları açıldı hedefe doğru hızla akıyorlar,biyolojik silahları,tuzakları düşünün
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga1976
Bende aşıyı olacağım arkadaşlar..
 
@bumerang

Sizin için de zor bir seçim olsa gerek..
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga1976
Bizim için aşı olup olmamak mesele değil,sonuçta kendi kararımızı kendimiz vereceğiz ya okul çağındaki çocuklarımıza,daha yeteri kadar teste tabi tutulmamış aşıları vurdurursak yarın öbür gün ne gibi yan etkiler söz konusu olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: tolga1976
arkadaşlar dün tvde bir doktorda açıklık getirdi bu 2 tür aşıdan almanyaya gelen aşılar kaliteli aşılarmıs türkiyeye gelen aşılar ise yan etkisi fazla olan aşılarmış tabi karar herkezin kendine ait annem ve babam saglık sektöründe oldugu için yazıyorum . ben olmayacagım aşı .sonuçta bu aşıdada anti virüs var ve yan etkisi çok oluyorsa kendimizi deneme tahtası gibi kullandırmaya gerek yok

saygılar
 
Geri