Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aşk kaosu ve öz güven

abdullahabdullah

Forum Bağımlısı
Tepki
610
İsim
Abdullah YEŞİLTAŞ
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bazı öğrencilerimiz bana gelir, "Hocam aşık oldum, kararsızım. Ne yapsa, miğdeme kramp giriyor" :) Kütüphane ile mi uğraşıyım, çocuklara dert abiliği mi yapıyım. Karar veremedim :) Bugün ki verdiğim dersi de sizlerle paylaşayım dedim.

Aşık olup da eskiye özlem duyanlar için çok önemli olabilir.

Esenlikler dilerim :)

Dipteyim, köşedeyim demeyin, üstünlük savaşı vermeyin.
♫içinde bulunduğunuz role değer verin, onu önemseyin, kabul edin. Rolnüzün alt planda yada karşıt planda olduğunu değil sadece kendi platformunuzda ve dünyadaki yerinizde olduğu hususunda hareketlerinizi ifadelendirin.
♫ kendinize isimler verin. Ruh haliniz sürekli değişiyorsa, ruh halinize uygun isimler bulun(kızıyor, heyecanlanıyor ve öfkeleniyorsanız “sinirli” diyebilirsiniz.
♫sonra “bu ruh halini nasıl olumlu hale dönüştürebilirim?” diye sorun kendinize.
Bu ruh halinizin farkına varırsanız, durumu algılamış ve harekete geçmiş olursunuz.
♫bedeninizinde farkına varın. Zihinsel resimlerinizi ifadeendirin, sınırlarınızı keşfedin.
♫bedeninizi ziyaret edin. Sağlıklı ve dengeli mi, enerjiniz ne düzeyde, düşünceleriniz ne durumda? Zihinsel enerjiniz dağınık mı, düşünceleriniz pozitif mi yok sa negatif mi?
Duygusal durumunuz nedir, mutlu musunuz, öfkeli mi, üzgün m_
Manevi durumunuz ve inancınızı yükseltmek için enerjiniz ne durumda?

Yukardakiler kitaptan alıntı.....
Bu da benden 

İnsan aşık olunca, o aşkın kendisine ilerde zarar vereceğine inanır, kaygılara kapılır ve ileri gitmekten çekinir. Kimi zaman da aşık olduğun için, birisinin kalbine ve ruhuna sahip olduğun için kendini şanslı, güvende, sakin bir liman kenarındaymış gibi hissedersin. İkilem yaşarsın sonuçta, iyi mi yaptım kötü ettim; eski aşkları düşünüp eski hataların olmamasını istersin.

Aşkın ne zaman gelceği belli değildir. Aceleci yapın var zannedersem, hemen olsun bitsin. Demek ki aşkın verdiği heyecan seni yoruyor. Aşk bazen elektrikli bakışlarla, etkileyici bir sözle gelebilir; bazen de yolunu gözleyerek, aylara , yıllara direnerek uzun sren dostlukların neticesinde bir hamle yapıp cesaretle aşkı ilan edersin ve kalbinin yerinden fırlayacağını hissedersin.

Ama aniden aşık oldum, o da bana aşık olsun ve bu duygu, bu aşk bağı şöyle ki, eski aşka hasret olduğun içindir. Eski kişiyi andıran bir bakış, ses beklersin yeni aşkından. Hatıraları arada bir zihninde tekrarlarsın. Buna transfer aşk da diyebiliriz aslında. Eski güzellikleri, yeni aşka katmak. Maske takmak gibi.

Asıl önemli olan senin nasıl hissettiğin. Mutlu musun? Devam et o zaman, sakın yanılgıya düşme. O anı en iyi şekilde yaşa. Belki elma yerken bile mutlu olabilirsin. Ekşiliği hissedersin, tazelik hissedersin. Yeniden doğmuş gibi olup hayattaki zorluklara reset atarsın. Ne aradığını bilmen önemli aşkta ama aşkı sen mi yönetirsin yoksa aşk mı insanı yönetir. Aşk ben ce insanı yönetir. Duygularının önündedir Perde koyar önüne gerçekleri fark edemezsin, delilik yapmak içten bile değildir, aşık olup milletin içinde”seni seviyorum” diye haykırırısın. Bunlar hep aşkın meyvesidir.

Sakına sakın doğallıktan uzak durma, aşktan uzak durma. Unutma sen de aşkın meyvasısın. Annenin, babanın istediği bir simge. Biricik evladı. Benim için en güzel şey aşık olup, aşık olduğun kişiyle ortak şeyler yapmak. Mesela konuşmak, mesela gezmek, gülmek, dünyaya bebek getirmek.

İnsan aşık olur resme, fırçaya, kaleme ve kağıtla ortaya en güzel eserleri getirir. Bebekten farkı yok bence. Aşkın ürünü bunlar. Ben yazmayı seviyorum, gezmeyi, bisikletimi seviyorum; dostlarıma, insanlara değer veriyorum. Bak yazıyorum. Mutluyum. Sen de mutlu ol. Dünyayı güzelleştirmek senin elinde. Senin için güzel olcak ve dünyaya yansıyacak. Dünya senden güç alıp, üzerine güneşi çekecek, güneşi, kuşları, insanları kendine aşık edecek ve diyeceksin. Ne güzel dünya, mutlu oluyorum sana baktıkça(şiir gibi oldu :)) Halbu ki dünya seninle güzel. Kendini kçümseme

Scudo
Bu içten ve özgün paylaşım için Teşekkür ederim. Güzeldi sağol.

Güzel yorumlarınız için size de sağolun.

çok güzel yazılar..
ama çok zor...
herkezin aklında binbir tilkiler dolaşırken samimiyetsiz ilişkiler almış yürümüşken oldukça zor.
sen hakikaten aşık oluyosun karşındaki rol yapıyo
o seviyo sen rol yapıyon......
yada enufak çıkar çatışması herşeyi bitiriyoo..

şu sıralar hep diyorum.:D
200 yıl önce çoban olsaydım kaval çalıp koyunları otlatsaydım
ağanın kızıyla birbirimizi sevseydik :D :D
ne kadar doğal ne kadar samimi, ne kadar bedel ödenmeye hazır olunurdu, yürek isterdi.
zor... zor.... :D

dostum onlar hep hayal. Ben de isterim taş devrinde bisiklet süreyim:) okul yok teker de taştan olurdu. patlama derdi olmaz. :)

Sana o zaman Barış Manço'nun "Osman" adlı şarkısının klibini öneririm. you tube dan bulabilirsin. Biri çoban kız da ağa kızı. Tam senlik:) Dur yapma Osmaaaann.

hehe :D hayal tabi
yapacak bi şey yok
zamanımızı en iyi şekilde yaşamaya çalışacağız

Geri