2014 sonunda askerden geldim
Acemiliği bile aynı yerde askerlik yaptığım arkadaş yeni gelenlere falan askerliği öyle anlatıyor ki görsen yani anlatılanlara çokta bakma ayrıca heryer aynı da değil.
Yanına hiç birşey almasan bile sıkıntı çekmezsin.
ama genede boş gitme
-traş bıçağı ve köpüğü alabilirsin ilk dönem kantinlerle uğraşma
-vücut şampuanı al kafanı da onla yıkarsın( ilk dönem idare et
) + lif
-iç çamaşırı alabilirsin, atleti beyaz alma (haki rengi al, atletin yakası gözükmemesi lazım falan diyorlardı uzun almamaya bak.)
-bi spor tarzı hem yatmalık hem akşamları dışarda giymelik birşey alabilirsin (pijama veriyorlarda bi kaç gün bunlarla idare edersin)
-klasik casio al
saat lazım oluyor.
-çarşıya çıkmak için çok bişey alma aldığın şeyler de az yer kaplasın. ( bütün dünyan bi bavul, dolaba koyarım deme yasak, sadece askeri eşyalar oda izin verilenler gerisi bavula)
-bavul için ufacık bi kilit alabilirsin çalınmamasi için değil karıştırmasınlar diye çalan hertürlü çalar. (takmak yasak olabilir).
çok para alma hatta ben araştırmıştım hangi atm var diye garanti vardı garanti hesabı açıp gitmiştim.
Telefonla konuşmak için Türk telekomun evdeki sabit hatta bağlı ankesörlü telefon kartı vardı şifre girip konuşuyorsun faturası eve yansıyor ( askerde cins cins kartlar satıyorlar boşa onlarla uğraşma. )
Sabahları kalkış vaktinden 1 saat önce falan ihtiyaç banyosu oluyordu, yıkanmak istersen aklında olsun, asker cenabet gezmesin
(banyocu şerefsizse bazen açmıyordu veya soğuk su oluyordu)
Komutan dayağı falan da yok ama istisna olabilir onuda kimse görmezken yapar, bizim komutanlar kameralı yerde şaka bile yapmıyorlardı asker şikayet eder falan diye
Şınav falan çekemiyorsan da korkacak birşey yok merak etme, tek çekemeyen sen olmazsın.
Ben çok sıkıntı çekmedim ama bi daha gidermisin dersen ....
Lan bir gün rahat bırakın elleşmeyin beni diyemiyorsun. ss o gün kalkılacak görevin neyse yapılacak, bi hastayken rahatsın
Yemeklerde şap falan da yok
zaten ilk zamanlar derdin adapte olmak olduğu için öyle bi derdin de olmuyor.