Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Askerlik hakkında düşünceleriniz

Askerlik kolay mı ?

• Kolay

• Zor Berbat

• Toplam katılım
    25
Korku işte ya :D napacam bilmim inş yaptıgım işler bi işe yarar @sergenAntep
Yaptıgım işler burda yararı olurmu

Scudo
Dostum askerliğin kolay veya zor olması tamamen sana bağlı. İnsanoğlu her duruma ve şarta adapte olabiliyor. Bunun nasıl ne ne kadar sürede olacağı da kişiden kişiye değişiyor. Yazdıklarından anladığım kadarı ile kafanda epey soru işareti var. İşleri biraz akışına bırakman da fayda var. Çünkü olan bitenler senin kontrolün dışında gerçekleşiyor.

Askerliği bir deneyim olarak düşünmelisin. Yaşanacak ve bitecek bir deneyim. Güzel hatıralar güzel dostluklar edineceksin. Yaptığın işi , emri veya görevi pek fazla sorgulamadan yapmanı öneririm. Özgürlüğünün belirli ölçülerde kısıtlandığı ve yaşam alanını farklı kültür ve fikirlerdeki kişiler ile zorunlu olarak paylaşacak olduğun için beraberinde sorunlar ile de karşılaşman muhtemel. Etliye sütlüye pek fazla da karışmanı önermiyorum.

Eşya olayına da gelecek olursam, giderken yanıma epey bir çamaşır,çorap,atlet vs. almıştım. Çok fazla eşya götürmen handikap, çünkü sana verilen dolapların hacmi kısıtlı ve gereksiz eşyaların bulundurulmasına pek izin verilmiyor.

Bir de sağlığına çok dikkat etmeni öneriyorum. Mevsim şartlarına göre hazırlık yapmalısın. Ne kadar soğuk olsa da terletmeyen çamaşır ve çorap tercih et. Onun dışındaki bütün durumlara kendiliğinden adapte olacağını göreceksin. Sayılı gün geçiyor merak etme. Şimdiden hayırlı teskereler.

Kesinlikle profesyonel bir meslek olmalı. Böyle muaf olmayan tüm erkekleri askere alarak bir ülkenin güvenliğinin sağlanacağını düşünmüyorum. Özellikle de egosunu milleti ezerek yükseltmeye çalışan kişilerin bulunduğu bir ortamda bunun daha da mümkün olduğunu sanmıyorum. Ayrıca o kadar çok ihmale kurban giden askerler oldu ki ateş düştüğü yeri yaktığından çoğu olaydan haberimiz bile yok. Özellikle akademik eğitim almış kişilerin askerlikte harcayacağı süreyi pozitif bilimlerde kendisini geliştirerek geçirmesi ülkeye fayda açısından daha gerekli bir şey. Bedelli askerliği destekliyorum ve bana da böyle bir fırsatın denk geleceği zamana kadar da bekleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: HikmetYılmaz
Bende isterim bedelli yapmak ama o param yok babam yok zaten annem zaten benle o parayı nasıl vereyimki ben

Babam Asker Olduğundan bu yaşıma kadar da evin içi askeri kışla gibi olduğundan :D hiç zorluk çekmeyeceğim aksine severek yapacağım iş...Zaten Askere Gittiğimde Kalma İmkanım Olursa Seve Seve Kalırım....Hırsızlık oluyormuş giden arkadaşlarım anlatıyordu..Bir arkadaşımın Şarjörünü çalmışlar oda depodan yürütmüş,zimmetli olduğundan silah teslim günü sıkıntı oluyormuş eksik parça.Şuana kadarda dönmemişler çocuğa her halde bir sıkıntı yok..Yani çalınan Şapkadır traş köpüğüdür basit kalıyor anlaşılan:D...Asıl Bomba ise komutanın akşam gözetleme kulelerine koydukları maket askerlerin sabah hiç bir asker tarafından değiştirilmemesine komutanın isyan etmesi '' ulan bari sabahları kaldırın şunları adamlar gözetliyor bu kadar mı uyuzsunuz'' demesi...

bende temmuz döneminde giderim belki,şöför olmak istiyorum meslek kısmına şöförlük yazıcam.;),iş makina operötörü yazın sizde elbet faydası olur.

İnşanlah çünkü.kimsede g sınıfı ehliyet yok benim b ve a2 de alacağım giderken

Bazılqrıda diyorki muzisyenim de diyor böyle gazinolarda falan çıkabilirsin diyor işe yaramı acaba orda

2014 sonunda askerden geldim

Acemiliği bile aynı yerde askerlik yaptığım arkadaş yeni gelenlere falan askerliği öyle anlatıyor ki görsen yani anlatılanlara çokta bakma ayrıca heryer aynı da değil.

Yanına hiç birşey almasan bile sıkıntı çekmezsin.

ama genede boş gitme :)

-traş bıçağı ve köpüğü alabilirsin ilk dönem kantinlerle uğraşma
-vücut şampuanı al kafanı da onla yıkarsın( ilk dönem idare et :)) + lif
-iç çamaşırı alabilirsin, atleti beyaz alma (haki rengi al, atletin yakası gözükmemesi lazım falan diyorlardı uzun almamaya bak.)
-bi spor tarzı hem yatmalık hem akşamları dışarda giymelik birşey alabilirsin (pijama veriyorlarda bi kaç gün bunlarla idare edersin)
-klasik casio al :) saat lazım oluyor.
-çarşıya çıkmak için çok bişey alma aldığın şeyler de az yer kaplasın. ( bütün dünyan bi bavul, dolaba koyarım deme yasak, sadece askeri eşyalar oda izin verilenler gerisi bavula)
-bavul için ufacık bi kilit alabilirsin çalınmamasi için değil karıştırmasınlar diye çalan hertürlü çalar. (takmak yasak olabilir).

çok para alma hatta ben araştırmıştım hangi atm var diye garanti vardı garanti hesabı açıp gitmiştim.

Telefonla konuşmak için Türk telekomun evdeki sabit hatta bağlı ankesörlü telefon kartı vardı şifre girip konuşuyorsun faturası eve yansıyor ( askerde cins cins kartlar satıyorlar boşa onlarla uğraşma. )

Sabahları kalkış vaktinden 1 saat önce falan ihtiyaç banyosu oluyordu, yıkanmak istersen aklında olsun, asker cenabet gezmesin :) (banyocu şerefsizse bazen açmıyordu veya soğuk su oluyordu)

Komutan dayağı falan da yok ama istisna olabilir onuda kimse görmezken yapar, bizim komutanlar kameralı yerde şaka bile yapmıyorlardı asker şikayet eder falan diye

Şınav falan çekemiyorsan da korkacak birşey yok merak etme, tek çekemeyen sen olmazsın.

Ben çok sıkıntı çekmedim ama bi daha gidermisin dersen .... :)

Lan bir gün rahat bırakın elleşmeyin beni diyemiyorsun. ss o gün kalkılacak görevin neyse yapılacak, bi hastayken rahatsın :)

Yemeklerde şap falan da yok :) zaten ilk zamanlar derdin adapte olmak olduğu için öyle bi derdin de olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Yorumşarınız için turekten teşekkürler gidip göreceğiz bakalım nasıl bir yer :D sopayı yiyeceğiz

Arkadaşlar sadece meraktan sorucam ehliyetim var beni illa şoför olarak mi alirlar yoksa meslek kısmın a birsey mi yazmam lazim çünkü denizci olarak gitmek istiyorum bende askere ne yapilabilir :)

@sercankaptan
Öyle bir istek isteme durumun yok nere çılaraa ora gidiyorsun ehliyetim var diye illa sofor olmuyorsun tekrar askeri ehliyet için seni sınava sokuyolar olay bu :)

Biliyorum keyfine göre almiyorlar sadece daha yüksek oluyormus ehliyet in olursa cikma ihtimalin

Tabi bir avantaj oluyor ama orda tekrar sınava alıyorlarmış bilgin olsun ... İlla ehliyet var diye sofor yapmıyolarmıs girip kazanamayanlarda varmış

Denizcilik kaptanlik ehliyet ine giricektim yaştan kurtaramadim :( bu sene dolucak oda

mesleğe istersen profesör yaz çokta önemli olduğunu düşünmüyorum bizde ehliyeti olanı bilgisayarlı teste sokup seçmişlerdi. hatta zorla sokuyorlardı :) bazısı ehliyetim yok diyordu

meslek işi nasıl oluyor derseniz bi heyet gelip herkese tek tek soruyor ne iş yapıyorsun eğer müzisyenin dediysen gerçek mi diye bi kaç soru soruyorlar ondan sonra da gidiyorlar sonrası onlara kalmış.

Size bir askerlik anımı anlatmak isterim.

Askeri hastaneye gittim, göz doktorunun kapısında bekliyorum. Benden önce 3 tane asker gelmiş, hepimizi teker teker içeriye alıp gözümüze damla damlatacaklar ve beklemeye devam edeceğiz. İlk asker içeri girdi, çıktı baktım ağzında maske takılı. İkincisi de girdi çıktı yine maskeli. Üçüncü de aynı şekilde, girerken bi şey yok çıktıklarında ağızlar maskeli. Ben girdim sonra içeri, damla damlatıldı ve hemşire çıkabileceğimi söyledi. Maske takıp takmayacağını sordum, bana; "Onlar asker, size takmamıza gerek yok." dedi. Amacı anlayamadım, beni o adamlardan ayıran şeyin ne olduğunu da hala çözebilmiş değilim.

Gözlerimdeki bozukluktan dolayı askerlikten muafım, çürüğüm, arızalıyım, artık ne derseniz. Bu da tek askerlik anımdı, anlattım rahatladım.

@sergenAntep
Sana araç kitlemek istiyorlarsa kitliyorlar bu kadar basit....:D :koptum:

Hani soracakları şeyleri biliyorum az çok verin gitarı sazı elime çalayım yalan yokki

@Emre Yönlüer
Aynende öyle kitleyince acılmıyo şemsiyeyi misali :D :D

asker hastaneleri ayrı bi dünya :) hele askersen

bi kere bi imza için başka bi birliğe gitmiştim revir de komutan hasta sedyesinde yayılarak oturmuş gelen askerlere öyle bakıyordu, askerin ayağında sıkıntı var çocuk kendi kandırıyor da komutana gösteriyordu beyefendi inipte ilgilenmiyordu bile

@sergenAntep
Benim önceki"Haber Merkezi"yazımı okudunuz mu bilmiyorum ama,ben aynı zaman da Land Rover şöförüydüm her gün Tugay Karargah'tan evrak almaya gidiyordum çok güzel oluyordu.(Askerde kullanmadan önce Land Rover'ın görünüşü ile dalga geçerdim,kullandıktan sonra aşık oldum neredeyse.Aracın giripte çıkamadığı yer yok sanki....) :cool:

Geri