Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aslında düz gidermiyormuşuz

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Max Planck Enstitüsü'ndeki araştırmacılar insanla ilgili pek bilinmeyen oldukça ilginç bir detayı ortaya çıkardı.Araştırmacılara göre,gözleri kapalı bir insan dümdüz gitmek yerine her zaman daireler çiziyor.Sisin içinde ya da gözleriniz bağlı,araba kullanmaya veya gemide gitmeye çalışırsanız dümdüz gitmeniz olası değil.Ne kadar çok çalışırsanız çalışın,araştırmacıların yaptıkları deneylere göre daireler çizip duruyorsunuz.Nedenini ise kimse kesin olarak bilmiyor.Tabii bu olayın nedeni hakkında birkaç fikir var.Bunlardan bir tanesi beynin bir tarafının daha baskın olması,diğeri ise insan bacağının birinin çok az bir farkla diğerinin daha kısa olması.Bu araştırmaya inanmayıp denemeye kalkarsanız etrafınızın güvenli olduğundan emin olsanız iyi olur.
(link)

Scudo
Böyle bir şeyi duymuştum. Bu yüzden çölde yol alacak olanları 2 kişi gönderirlermiş biri sağ ve diğeri solak olmak üzere. İkisi de farklı yönlere daire çizecekleri için birbirlerini yönlendiriyorlarmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama...

pek çok etken var öncelikle attıgınız adımların uzunlugu bile farklı,evrende hiçbirşey eşit ölçülerde değildir yani ayaklarınızda eşit değil ellerinizde sadece size eşitmiş gibi görünüyolar yeterli zaan yürürseniz çölde yada kutupda referans alamıcanız bir yerde daire çizersiniz hoş daire dediğimiz şeyde küçük çizgilerin birleşmesi asla yuvarlakda yok :) evren garip birşey kesinlik yok hiçbirşeyde.yeterli zaman verilirse bir maymun 9. senfoniyi bile rastgele piyanonun tuşlarına basarak çalabilir

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
Düz gidemememizin sebebi, dünyanın da dönmesi olmasın. :)

Şaka bi yana; göz kapalı iken sağ bacağı dominant olanların sola, sol tarafı dominant olanların da sağa doğru kavisli yürümeleri fizyolojik olarak hiç te anormal olmasa gerek. ;) Bana bu araştırma sonuçları mantıklı geldi. :)

• Beğen
Tepkiler: Faruk ÇUBUKCU
ben iddaa ediyorum bisikletimle giderim düz gelip beni araştırsınlar :D

ciddi olmak gerekirse banada mantıklı geldi başka yerlerdede okumuştum bunu:)

@Burak Oztarak

Sürerken dikkat edersen bisikletle de çok az sağa sola yalpalayıp farkında olmadan düzeltiyorsun. :D

Geri