Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ateşin derecesi! (Puro)

kaju

Evlenmeyin olm. Ya bisiklet ya ben oluyo.
Tepki
286
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Dahon
Puro, pipo içerken çakmaktan ziyade kibrit kullanılır yada tavsiye edilir. Bunun nedeni acaba ilk ateş ısılarıylamı alakalıdır, yoksa kimyasal yapılarla mı alakalıdır? bileni varsa memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Bildiğim kadarıyla çakmak ve benzeri ürünlerin gaz kokusu piponun tadını etkilemektedir. Bu yüzden müdavimleri kibrit ile yakmayı tercih ederler. Isı ile alakalı bir durum olduğunu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@lt07 kimyasal yapısına dayanıyo o zaman. etkiler mi acaba o kadar.
ısı diye düşünmemin sebebi, yarım kalan bir sigarayı çakmakla yakınca ağızda ciddi bir sıcaklık hissediliyor, kibritle yakılınca bu sıcaklık daha düşük oluyor.

sorunu ingilizce olarak google'a sorunca ilk çıkan cevap:
Avoid candles, paper matches, a stove, and lighters that use lighter fluid (naphtha) because the chemicals and odors can affect the taste of the tobacco. When using amatch, wait until the sulfur burns off before lighting the cigar. The ideal device is a wooden match and the best lighter is a butane lighter.

kimyasallar ve kokular tütünün tadını etkileyebiliyormuş. Kibrit kullanırken sülfür yanıp kaybolana kadar bekle.. en ideal cihaz ise bütan çakmak kullanmak

@emeritus kibritide hemen kullanmıycaz yani, biraz beklemek gerekiyor. Bütan çakmağıda ilk defa duydum.

ben ilkokula giderken bizim binada yaşlı bir amca vardı pipo içerdi kokusu hala aklımda ne güzeldi kokusu.

@Satı sigara içiyosan pipoda denenir valla. saçmasapan elektronik sigaralara o paralar verildikten sonra maliyetler bişey değil.

Çakmak alevinin ısısını ölçtüğümde 850 derecelik bir ısı gördüm kibrit olmadığı için onu bilmiyorum

Geri