Scudo Sports

Avcılık Yasaklansın

Scudo
@mehmetsunu
:D:D:D

Konuyu dağıtmamak adına bir soruda benden gelsin;
Devletin denetlediği ve gereklilik(?) olan av ile ilgili, yayınlanmış av tarihleri ve sayılar mevcut. Misal Kasım - Ocak arasında Çulluk avı, kişi başı 5 tane olacak şekilde serbestmiş. Soruyorum. Çulluk neden avlanır ? Neden serbesttir? Çulluk vuran biri neyi hedeflemektedir ?

Ben bu avcılık işine değil de doğanın nimetlerinden, onun bize bahşettiği kadarıyla yaşama taraftarıyım. Mesela tek katlı evlerin olduğu bir dünya hayalim var. Herkesin tabiat anaya evinin bahçesi gibi baktığı bir dünya düşledim hep. Lakin biz o çağlar için çok genç kaldık. Bizden önce eskiyip gittiler. Sümerler'in tarihini okuduğumda inanın bizlerden daha medeni, daha toplumsal olduklarını keşfetmiştim. Yani aslında insan doğayı tahrip ederek kıyameti hızlandırıyor vesselam. Bu arada evrimde bu doğrultuda ilgimi çekmiştir. Bir ara bununla ilgili forumda konu açalım ve tartışalım isterim, inşallah o vakitlerde gelecek.

@BerkEvren
Hocam bakış açınız bana yanlışmış gibi geldi.Evet doğadaki çeşitliliğin azalması doğal ortamında yaşayan hayvanların azalması konusunda haklısınız ve bu üzücü bir şey.Besin piramidini sadece avlanmak olarak almasak(adı üstünde besin piramidi) insanların tüketmek için ürettiği büyükbaş hayvan ve kümes hayvanlarını da hesaba katmak gerekir.
Az önce bir araştırma yaptım;
"TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin 2013'teki toplam büyükbaş hayvan varlığı 14 milyon 415 bin, koyun varlığı 29 milyon 284 bin, keçi varlığı 9 milyon 226 bin baş olarak kayıtlara geçti."
Dünyada Beslenen Koyun Sayısı
SırasıÜlkeKoyun Sayısı ( adet )
1Avustralya120.000.000
2Çin118.000.000
3Hindistan57.000.000
4İran53.000.000
5Yeni Zelanda46.000.000
6İngiltere44.000.000
7Sudan42.000.000
8Pakistan 32.000.000
9Güney Afrika Cumhuriyeti30.000.000

Dünyada Beslenen Büyükbaş Hayvan Sayısı
SırasıÜlkeB.baş Hayvan Sayısı ( adet )
1Hindistan209.000.000
2 Brezilya159.000.000
3ABD98.000.000
4Çin96.000.000
5Arjantin55.000.000
6Etiyopya36.000.000
7Sudan34.000.000
8Meksika30.000.000
9Rusya Federasyonu28.000.000
10Kolombiya28.000.000
Ki bu sadece büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı,kümes hayvanlarının sayısını siz düşünün.İnsan başına düşen hayvan oranına bakarken insanların sadece et yemediğini de göze alalım.

Her ne kadar doğru bulmasam da çiftliklerde daracık alanlarda yetiştirilen hayvanların bu piramidi ayakta tuttuğu ortada.Yoksa herkes avlansa zaten insanlık bu günleri göremezdi.

Bu arada bir bilgi daha ekleyeyim 1970-2008 arası insan nüfusu %80 artış gösterirken tavuklarda bu oran %262imiş

Beslenen hayvan ? Ben doğadan bahsediyorum @Emir Taha Kenar . 7 Milyar insanı besleyecek eti üretecek kadar alan yok zaten dünyada. Kaynakların tükeniyor olma sebebi bu. Bir inek kaç kişiyi besler ve ne kadar alana ihtiyaç duyar ? Dünyada kaç kişi ete ulaşabiliyor ? Rakamları tek taraflı yorumlamak hataya yöneltir. Bir köfte için harcanan temiz su ile ufak bir köyü doyuracak ekin ekebilirsiniz. Bu sistem bizim hamburger yiyip, hafta sonu ava gidip, aç bir Afrikalı çocuğu gördüğümüzde "vah yazık, hep kapitalizmin suçu" diyerek ertesi gün tekrar aynı şeyleri yapmamıza dayanıyor.

@Atilla G.
Biz orjinal Rohloff göbeklerle sorunsuz turlar tavsiye ediyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@BerkEvren

Dediğim gibi doğa konusunda haklısınız zaten ama zannımca besin piramidine çiftlik hayvanlarını da dahil etmek lazım.

@BerkEvren
Bu cümle beni baya bir düşündürdü.Bu açıdan bakınca besin zincirleri farklı bölgelerde farklı üçgen şekillerine bürünüyor :)

@BerkEvren Teşekkür edip bu zevki size bırakıyorum, Airsoft bana kalsın. :) Ayrıca bir Roma atasözü der ki ; Si vis pacem para bellum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
6 bin tl ye italyan Beretta slug namlulu yari otomatik tufek aldim
Domuz sezonu yaklasiyor.Yaban domuzu avı gerek etinin lezzeti gerekse avinın zevkli olmasi gerekse de soyunun tukenme riskinin bulunmamasi nedeniyle tercihim.Fransiz şarapla daglarda bu hayvanin eti iyi uyum sagliyor

Tavşan icin sarsilmaz super pozem var
Kuşlari cok severim o yuzden kiyamam.

Balıgın dudaklarina takilan kancayla metrelerce surukleyip kara avına karşi olmak da ayri bir ironi

Avcilik icgudusel bir olaydir.Dunyadaki ulkelerin yuzde 99 unda yasaldır
Yasal demek o kişi yasalara uydugu surece kimse karişamaz demektir.
Sezon acilir acilmaz 2 tane kopegim
Kamp malzemlerim,suzuki grand vitaram, Berettam ve Sarsilmazim ile daglarda olacagim
Ozledim..

@Cömert Merhaba ben avcı değilim ve karşıyım ama yazdıklarınızı okuyunca şunu düşündüm;

Bu güzel kurallar geçerli ve denetlenip uygulanabiliyor ise AV işinden bezmeyen avcı kalmaz.

@Onur YCL Çok güzel yazmışsınız dostum, o yaşlı keçi illa da ölecek ise bizim değil kaldıysa yörede yaşamaya çalışıp yavrularına yemek bulmaya çalışan kurt vb yabani hayvanların hakkıdır

Son zamanlarda kaçak avcılık yapan,binlerce hayvanı katleden katillerden doğa intikamını alıyor.Doğanın insanın olmadığı yerlerde kendine özel bir besin zinciri zaten milyonlarca yıldır var.Biz ekinlerimizi ve canımızı korumak dışında onları hedef almamalıyız.
Varsıllığımız yada hobimiz doğayı paylaştığımız canlıları öldürmeye hakkımız olduğunu gösteremez...Öldürmeyelim,yaşatalım...Soyları tükenen canlılardan hepimiz sorumluyuz.

Geri