Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Avid elixir 7 vs shimano xt hangisi sizce

mtbcanavarı

Daimi Üye
Tepki
151
İsim
mosso
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Tutuş gücü, fren dozajı ,malzeme açısı açısından sizce hangisi

• Beğen
Tepkiler: Cgd
Scudo
Tutuş gücü, fren dozajı ,malzeme kalitesi açısından sizce hangisi

• Beğen
hocam tabikide xt

kendim avid elixir R kullanıyorum 7 ninde üsttü ama hidrolik dolumu sıkıntı hava alma derdi ayrı sıkıntı. Kısaca XT ile kıyaslanmaz bile.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Valla avidden bizim millet şikayetçi .... Arkadaşlar bunun havasını almak sandığınız kadar zor değil.... Kaliperden sökün şu aleti borusunu hidrolik kablosuu varya ayırın onu .... Ardından kaliperin hava alma vidasını da sökün. Kaliperi silme hidrolikler doldurun pistonları geri itip. Ardından üst hazdenen hiç hava gelmeyene kadar dökün üstten aşağıya... Kablosunu kalipere takın.... İki basın frene ... Okdir.... Avid elixir carbon vardı bende 10 üstünden 10. MAgura marta gibiydi. XT falan hikaye.... Perçinlerinden oynar ses yapar bilmem ne bitmez onun derdi... Tamam shimano bu işi bilir ama daha iyilerine haksızlık olmasın. Sözlerim şahsi değil genel kanıya karşı duruştur.

Bence avid'din beğenilmemesinin sebebi anlayan kişilerin azlığı yanlış ayar ve kullanım sonucundan

xt daha iyi ama avid de çok güzel.
ben elixir 5 kullanıyorum çok memnunum

Db5 mi

• Beğen
Bu konuyu çok araştırdım genel kanı shimano nun daha güçlü ve stabil olduğu yönünde. Testler de bunu destekler nitelikte. Slx ile xt arasında fark sadece ağırlık olduğu için slx ice tech almayı düşünüyorum yakında.

Shimanodan ve xt den şaşma.

Ya arkadaslar du ya klasmani da bile adamlar avidden sasmiyirlar genelde neden acaba ? Bizem millet shimqni asigi.... Ben milletin testlerini fqlan bilmem ama uludagdan inerken o şişmiş shimano frenlerden yoksuta oten percinleri gevsemis rotor sesleri olan shimano çok gordum. Herkesin kendi tercihi... Avidler sayenizde ucuza gidiyor ben kendi adima tesekkur ederim :)

Arkadaşlar aslı bisikletin geçen sene yaptığı toplantıda SRAM'dan gelen yetkilinin ağzından şu cümle dökülmüş. " Kabul ediyoruz elixir serisi başarılı bir seri değildi, eksiklerimizi db serisinde giderdik. Geçen sene toplamda sorunu çözülemeyen 40 tane elixir fren gelirken bu sene sadece 2 tane db fren geldi." Türkiye teknik servisi için yaptığı açıklama bu yönde. Öncesinde elixir 5 kullanıp XT 785 frene geçtim. Arasında kesinlikle fark var. Elixire bakım yapmakdan gına geldi. Xt bir kez keyfe keder yağ değiştirdim. Ayrıca frenleme gücü bakımından xt çok ilerde. Uzun bir iniş yaptığınızda elixir de fren kolu mesafesi azalırken xt de ilk kullanımdaki gibi devam ediyor. Balatalarda ise elixir balatasının ömrü shimanoya göre daha kısa. Umarım aklınızdaki soruları yanıtlayabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
2006'dan beri Sram aşığı bir bisiklet kullanıcısıyım. Bilen bilir, uzunca bir dönem de yarıştım. Bu soruya ''tabiki de ...'' gibi bi cevap vermek bence yanlış çünkü ikisi de güzel fren bence. Aradaki fark tamamen kişisel zevke hitap edecek cinsten. Şimdi size ikisini de anlatmaya çalışayım.

XT'de fren kolu serttir, balatayı ezemezsin kolay kolay. Sanki adamlar yavaşlamak için değil sadece durmak için yapmışlar freni. O hissi veriyor, hassas değil. Umarım anlatabilmişimdir kendimi. Öte yandan sıkınısız fren. uzuunca vakit balatalar da metalse ellenmeden kullanılır.

Elixir R kullanıyorum. Aletin bana hatırlattığı kelime ''güç''. Yarışlarda en zor teknik inişlerde bile tek parmak kullanırdım. Çok güven veriyor. Arada hava yapar, çamurda özellikle bu serinin organik balataları çabuk biter, kısacası ilgi isteyen güzel bi hatun gibi abi bu meret. Ama bakımları yapılsın, balata olarak da metal orijinal avid elixir balatası kullanılsın, shimano ile kıyas etmem. Kıyas etmememin de nedeni başta yazdığım kişisel tercih tamamiyle.. bu yüzden oyum Avid'e.

Sana tavsiyem ikisini de 5 dakika dahi olsa kullan, farkı gör, kendin yorumla.

@chnkrmz

Hocam db5 kullanmadım hiç ve test etme şansım da olmadı. Ama Guide kullandım ve ciddi bi şekilde, kışın ormanda, çamurun içinde kullandım. Çok memnun kalmıştım. Guie çift pistonlu, db5 tek pistonlu o yüzden bu yorumum seni yanıltabilir. db5'e ben bir bakayım çarşamba günü sana yazacağım. Unutursam özelden hatırlat :)

Bir de lafı geçmişken, @Arınç kıyasladığımız frenlerin de biri çift piston biri tek. Elixir 7 çift :cool: Elixir 7'nin de fren kolu Elixir serisi içindeki en hafif koldur. :harika: set oalrak XX diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@Mert Bağcılar guidenin de en ucuzu 84 yöro disksiz. takım alsam 168 yüro yapar. :ssrtcbya::ssrtcbya:
eskiden ne güzel dolar ucuzdu gene ucuzlasa dolar üzerinden alırdım :agla:

Yeni XT Fren Aldim 3 senelik Amator bisiklet hayatımda v fren den başkasını sadece denedim...Magura, Avid,Hayes vs vs bir çok markanın normal bir modelini alabilirdim ama bisiklet ciler shimanoyu bile zor yapıyor ağır arızada en azından gördüklerim yinede bilindik model iyidir..Avid kime sorsam hava sorunu var diyor

pardon bir sakıncası yoksa bende bir şey sormak istiyorum benim frenlerimde avid elixir R fakat bu fren hakkında pek bilgim yok rica etsem bilenler varsa söyleyebilirlermi hangi shimano modeli ile denktir iyi kötü yönleri nelerdir

@BORA34

Shimano modelleri ile kıyaslarsak ben xt derim. Kendim kullandığım modeldir R. 2010'dan beri kullanıyorum ve tek sorunu fren kolunun geriye doğru boşluk yapması oldu. onun da tamiri basit, hatta burada dursun şöyle iliştireyim :okyrm:

Bu arada gecenin bir yarısı yazdığım için kafa uçmuş, önceki mesajımda elixir 7'nin tek pistonlu modelinin de olduğunu yok saymışım. Mesajımın geçerliliği Arınç'ın hangi elixir 7 modelini tercih edeceğine göre değişebilir :)

• Beğen
Tepkiler: BORA34
Geri