Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

avid juicy 3 yağ doldurma

Furkan Kılınç

Daimi Üye
Tepki
89
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar avid juicy 3 fren setimin (ön) yağ kaçırdığını gördüm. yağ olarak dot 3 kullanılıyormuş. petrol ofisinde 10 tl ye satılan dot 3 hidrolik fren yağını gördüm acaba bu yağ uyarmı ?
asıl önemli olan yağı nasıl dolduracağım ?

Scudo
Dot 3 değil kardeşim Dot 5.1 kullanılır ve Bleed Kit kullanırsan hava alma daha garantili olur.

Aşağıdaki videodanda nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsin.

@Ayhan Cihangir

peki bu kit olmadan yapamazmıyım bu işi ? fiyatı bayağı fazlaymış. ben bi kaç kişini şırınga ile hallettiklerini görmüştüm .bende şırınga ile yapabiliriyim acaba ?

ev yapımı şırınga ile dolduran arkadaşlar var
yağ olarak dot 4 te kullanabilirsin.

bende de yağ eksikti
direk kazan kapağını açarak içine boşalttım
sorun çözüldü..

he bu arada olur da yağ kollara damlayınca sakın silmeyi unutma
boyasını kaldırıyor :(

Bende de aynı fren sisteminden var. Üstünde Dot 4 kullanın diye yazıyor.
Zamanın da Gökmenin dediği gibi eczanelerde satılan şırangayla denemiştim ama eski performansına yaklaşamamıştım. En iyisi Kit alıp onunla yapmak.

@GokmenOzyurt

benimde çok az bişey eksildi. fren şuan bile çok az bi şekilde tutuyor. yani azıcık bi yağ bile yeterli olucak.
terimler yabancı geliyor. yağ kazanı kapağı tam olarak neresidir ?

Güncell !!!!
Kazan kapağını açıp nasıl doldurabilirim ? yukarıda bi arkadaş bahsetmiş..
dot 5.1 mi yoksa dot 4 mü ? herkez farklı şeyler söylüyor..

Fren kolunun üstünde yazıyor. Alyenle gevşetip fren kolunu aşapı doğru eğersen görürsün. Yazan yerde kazan kapağı oluyor.

@GokmenOzyurt

Biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisin acaba ?

@Halil Çoban

orayı fark ettim. acaba yapmam gereken orayı açığ yağı içine boşaltmak mı ?

@Ayhan Cihangir

senin baya tecrüben var herhalde abi. beni şu işten masrafsız kurtaracak bi yöntem bul gözünü seveyim :D

Merhaba, sistemde kullanacağın yağ asit oranı yüksek bir yağdır; sistemine uygun dot 4 veya dot 5.1 yağlar benzinliklerde var.
(link) bu yazıdan biraz fikir edinebilirsin ama yazıda shimano kullanılıyor.

önemli konu ise dot yağlarıyla çalışırken eline yüzüne falan değdirmemen, lavaboya dökmemen...ciddi anlamda yaralanabilirsin özellikle göz temasında.

@buğra kuddaş

bunları dikkate alacağım teşekkürer :)

juicy 3 lerde dot 4 yazıyor ama nasıl yapılır anlamam servise verince daha garanti oluyor :))

@şans topoğraf

burdaki salcano servisinin bu işin üstesinden gelebileceğini hiç zannetmiyorum . servisin halini bi görseniz sizde benim gibi düşünürdünüz :D

Geri