Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Avid Juicy Ultimate

Serdar Emre ACAR

Forum Bağımlısı
Tepki
356
Bu fren setleriı hakkında ne düşünüyorsunuz?Kullanan kimseler var mı?

Scudo
Ben kullandım şahsen kullandığım diğer 7-8 çeşit fren setinin içinde ne en hafif idi nede en performanslısı...

Ben performans olarak tatmin olamadım ve bana güven vemedi açıkçası... Ama 180-160 kombinasyonu ile oldukça güçlü bir fren olabiliyor ama o zamanda hafiflik avantajı kalmıyor...

180 - 160 lık kombinasyon derken.Hafifliğin yanında kullanımı sağlamlığı ve güvenli sürüş de önemli.Sonuçta hafiflik bir yere kadar.Ürünün uzun ömürlü olması da önemli.

O zaman ultimate yerine Juicy 7 serisini tavsiye ederim...

bende sana shimano 2008 xt öneriririm. bir müddet kullandım 160-160mmlik disklerle. çok ciddi bir fren gücü var. birde arkadasımda slx ler var 160-160 kullanıyo onlarda gerçekten çok iyi tutuyolar.

7 daha iyi diyorsunuz yani.Çünkü ben o kadar ağırlığa takan birisi değilim.Yarışlarda güven versin ve sorun çıkarmasın.

Size şöyle söyliyim ;

Şimdiye kadar LX -XT - XTR - Hayes HFX Mag - Juicy Ultimate - Magura Lousie - Magura Marta Sl - Tektro Augulera öyle adı olan bir fren kullandım... Bunların içinde bana en çok güven veren Magura Marta idi açıkçası.

Ama Türkiye artlarında Juicy 7 - XTR yada bulunabilirse Marta yı tavsiye ederim... Fiyat/performans/ağırlık oranlaması için ise kesinlike XT derim...

Peki ama ne bileyim bir arkadaşım da shimano alma demişti o yüzden

@sea84

Ben kendi yorumumu kullandığım frenlerden edindiğim tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum... Yani şunu alma bunu al demedim sadece tecrübelerime dayanarak yorum yaptım karar sizin... acaba arkadaşınız hangi frenleri kullanarak bu sonuca ulaşmış?

Ben de daha önce juicy carbon kullandım şimdi juicy ultimate kullanıyorum. carbonun verdiği güven bana daha çok geliyordu. ultimatelerde bi süre inişten sonra sanki fren boşalmış hissi veriyor bir de bazen biraz daha sıksam fren kolu kırılacakmış gibi his veriyor. açıkcası bana ultimateler juicy carbon kadar güven vermedi.

@Hasan Çağrı

O v brake kullanıyodu önceden.Şimdi ultimate kullanıyo ve sorun var yanılmıyorsam arka diskte.Ama tavsiyeleriniz önemli neticede

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@Hasan Çağrı

Bende yeni gelen 2009 Scott'larda gördüm hepsinde önde 180'lik arkada 160'lık rotor vardı.

• Beğen
Tepkiler: Serdar Emre ACAR
Peki xt disk fren setini tavsiye eder misiniz?scale 20 dede bu disk fren sistemi var.

Evet zaten konu içersinde de yazdığım gibi XT fiyat performans olarak oldukça kaliteli bir fren seti...

• Beğen
Tepkiler: Serdar Emre ACAR
Bi Marta SL bulsam hiç kaçırmam Çağrının dediği gibi çok iyi frenler.
Şu anda xt fren kullanıyorum140-160 gayet memnunum.

Konu biraz eski ama ben de Giant XTC 1 model bisiklet alıyorum. Juicy Ultimate takmayı düşünüyordum ama hem gelen tavsiyeler üzerine hem de fiyat performansı iyi olmadığından Juicy 7 takmaya karar verdim.

Bisikletin üzerinde Juicy 5 var ama siyah renk Juicy 7 daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Karar sizin,yeni gelen Elixir serisine de bakmanızı tavsiye ederim.Şu an için performanslarını bilmiyorum ama Elixir CR kullananlar hem fiyatından hem de performansından memnun.Bana göre görüntü ve ağırlığıyla da baya iddialı olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Baktım Elixir serisine de... Hepsini yakından inceledim. O da çok şık. Ama fiyat performans olarak çok da emin olamadım. Juicy 7 ile ilgili yorumlar her zaman iyi olmuş. Bir tane şikayet görmedim.

Elixir ve Ultimate ile ilgili yine arada sırada soru işareti yaratacak yorumlar oldu. O yüzden ben görüntü olarak da güzel olduğunu düşündüğüm Juicy 7'a karar verdim. Hem fiyatı da daha uygun. Elixir'e verilecek fark ile bisikletin Ruble'sini XT, ön vites sistemini XT ve jantlarını Cross ride yapmayı düşünüyorum.

Ama yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim. Benim de ilk aşamada değerlendirdiğim sistemlerdi.

Geri