merhabalar,
ya ben bir de şunu anlamıyorum: adamın altında arabası var -yarısına yakını üst segment- gidiyor bakırköy, zeytinburnu sahilinde piknik yapıyor. ulan gitsene çatalcaya oraya buraya bir sürü mesire alanı var.
tabiki iş sadece dumandan rahatsız olmak bisiklet yolunda köşe kapmaca oynamak değil ki pazar günü yaşadığım olayı anlatayım.
24 Mayıs Pazar günü 2 kişi bisikletlerimizle Bakırköy Veliefendi bisiklet yolundan yola çıktık. BİSİKLET YOLUNDAN karşıya geçerken kasksız motorlu bir herif, nereden çıktığını anlamadan karşımızda belirdi bizim açımızdan yapacak hiç bir şey yoktu ve kaçamadık. kız arkadaşım ile kasksız, BİSİKLET YOLUNUN DA ters yönünden hız ile ilerleyen herif KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI. neyse ki önemsiz yaralarla sıyrıldık. bisikletin lastiği yarıldı ve maşası kırıldı. bu şerefsiz adam ağzını bile açmadan, özür dilemeden kaçtı gitti. TABİİ Kİ POLİSİN YİNE YAPACAĞI BİR ŞEY YOK...
önce adamı yerden kaldırdım, yanıdan 12 yaşlarında kızı da var. ikisi de kasksız. kimsede önemli bir yara olmadığını anlayınca adama baktım kaçmaya yelteniyor. küfür etmeden bağırdım çağıdım: ne terbiyesiz adamsın, cahilsin. tamamen hatalısın, canımıza kastettin özür bile dilemeden, durumumuz iyi mi değil mi bakmadan kaçmaya çalışıyorsun. adam da çıt yok bir an önce kaçmaya çalışıyor. ben üzerine yürürken orada pankart asan ve kazada bize yardımcı olan işçiler araya girdi. o şokta durumun farkında değil. vs ben yatışırken kaçtı gitti.
uğradığımız maddi hasar önemli değil yanlış, başımıza bir felaketin durup dururken kendi bölgemizde bu kadar basit gelebiliyor ve karşı tarafa hiç bir şey olmayışı..
eminim bütün bisiklet kullananlar bisiklet kullanırken biraz daha özgür, bu dünyaya biraz daha bağlı hissediyordur. böyle kazalar aslında böyle olmadığını korkunç bir şekilde gösteriyor. kimse benim başıma gelmez ben dikkatliyim demesin. ben arkadan seyrediyordum, her şey bir anda oldu ve kız arkadaşımın kurtulmak için hiç bir hamle şansı yoktu.
tabii ki bisikletten kat'iyen vaz geçmesin ancak gerek çeşitli oluşumların altında grup olarak gerekse bir birey olarak her fırsatta varlığımızı çevremize kabul ettirmeli ve bisiklet üzerinde daha özgür hissetmeliyiz..