Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Avrupa yakası sahil bisiklet yolunda bisiklet sür(eme)mek!

Scudo
Kışın bunlar ağıllarına girince rahat rahat bisiklet sürersiniz. Şimdi yayılıyorlar semirmek için.

Bu bisiklet yolunda,

motor kullanıcıları,
mangalcılar,
seyyar satıcılar,
bir anda fırlayan çocuklar (canavarlar),
havalara bakınarak yürüyen avanak yayalar,
cam kırıkları,
ve çiviler var.

burayı kullanmak zorunda kaldığımda okuduğum lanet, beni çok rahat bir Gargamel'e dönüştürebilir.

Avrupa yakasında zaten 3 kuruş bisiklet yolumuz var, o da böyle maalesef.
Asfalt, bisiklet yolundan daha güvenli.

öyle.

onların orada olmaması için bi neden yokki ne cezası var ne denetleyeni var hatta hangibirine yanlıs oldugunu söyliyeceksinki bu iş ile ilgilenen birisi olmazsa kimsenin bi çekincesi olmaz

Isim icabi 20 den fazla ulke gezmisimdir,bizim guzel insanimiz kadar su dandik tavuk ve mangal pesinde kosan bir millet daha gormedim.

Rusyada yasiyorum 12 yildir o kadar devasa parklar varki,bizim parklar falan hiyar tarlasi gibi kalir yanlarinda daha bu gune kadar mangal yakan gormedim.

20 gun icinde istanbula birkac gunlugune gelecegim,ozellkikle su mangalcilarin yanina gidip yahu kardesim ver su zikkimdan bir tadayim ne gibi bir tat lezzet geliyor tavuk buduna kanadina bu tozun topragin icinde yiyorsun bunu.

Yahu alin tasinizi taraginizi mangalinizi koyunuze gidin veya geldiginiz bu sehirin yasamina uyum saglayin.

@İsmail Emre Kocakaya

hocam bu mangalcılar 15 liralık tavuk ile 5 kişi doyarlar, karbonmonoksit içinde duman dumana akşama kadar otururlar ve bunların en büyük sosyal aktivitesi ve eğlencesi budur. bundan öteye gitmez.
ve bu haftada bir yaptıkları mangal aktivitesini de bir hafta boyunca anlatırlar. ayrıca o hafta boyunca yeni aktivitenin de hayallerini kurarlar.
ancak altlarındaki arabaların da genelde en eskisi 2012 model falandır. para yok değil yani.
ama işte para ile sosyalleşemiyorsun, parayı harcamayı bilmek, en az parayı kazanmak kadar zor.
dediğin gibi, bunlar ne şehir toplumu, ne köy toplumu, öyle arada bir yerde, bunların sempatizanı olduğu parti de bellidir. oy kitlesi genelde bu kimliksizlerdir.

aslında yazık bu insanlara. tarıma ve zirai üretime yönlendirilselerdi, bunun eğitimini alabilselerdi, belki de hiç gelmeyeceklerdi köylerinden.
ama işte sistem, kimliksiz ve üretmeyen bir toplum yaratma peşinde.

Bazen diyorum neden olmasın? Neden bizde uygar, insanların birbirine saygılı olduğu bir ülke olmayalım?
Olabilir gibi geliyor.
Sonra bunları görüyorum, diyorum olmaz. Bu kafayla olmaz.
Yoldaki insanlar kenara çekilmiyorlar, hatta bence size kızıyorlardır bile.
Ümitsizliğe kapıldım yine :uzgnm:

Bu arada yaşadığım şehir bu görüntülerden içermiyor pek.
Bence bütün bisikletçiler buraya taşınsın.
Birlikten kuvvet doğar, bisikletçi kenti kuralım :harika:

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Tamam bisiklet yolunda yapılmasına ben de karşıyım ama mangal yapan insanları aşağılayacak şekilde sıfatlar takılarak ötekileştirici zamirlerle onlara hitap etmenin de en az onların yaptıkları kadar yanlış olduğunu düşünüyorum. Saygılarımı sunuyorum.

Müzik de iyi uymuş yani :ssrtcbya:

Açıkçası öyle zannediyorum ki yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

merhabalar,

ya ben bir de şunu anlamıyorum: adamın altında arabası var -yarısına yakını üst segment- gidiyor bakırköy, zeytinburnu sahilinde piknik yapıyor. ulan gitsene çatalcaya oraya buraya bir sürü mesire alanı var.

tabiki iş sadece dumandan rahatsız olmak bisiklet yolunda köşe kapmaca oynamak değil ki pazar günü yaşadığım olayı anlatayım.

24 Mayıs Pazar günü 2 kişi bisikletlerimizle Bakırköy Veliefendi bisiklet yolundan yola çıktık. BİSİKLET YOLUNDAN karşıya geçerken kasksız motorlu bir herif, nereden çıktığını anlamadan karşımızda belirdi bizim açımızdan yapacak hiç bir şey yoktu ve kaçamadık. kız arkadaşım ile kasksız, BİSİKLET YOLUNUN DA ters yönünden hız ile ilerleyen herif KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI. neyse ki önemsiz yaralarla sıyrıldık. bisikletin lastiği yarıldı ve maşası kırıldı. bu şerefsiz adam ağzını bile açmadan, özür dilemeden kaçtı gitti. TABİİ Kİ POLİSİN YİNE YAPACAĞI BİR ŞEY YOK...

önce adamı yerden kaldırdım, yanıdan 12 yaşlarında kızı da var. ikisi de kasksız. kimsede önemli bir yara olmadığını anlayınca adama baktım kaçmaya yelteniyor. küfür etmeden bağırdım çağıdım: ne terbiyesiz adamsın, cahilsin. tamamen hatalısın, canımıza kastettin özür bile dilemeden, durumumuz iyi mi değil mi bakmadan kaçmaya çalışıyorsun. adam da çıt yok bir an önce kaçmaya çalışıyor. ben üzerine yürürken orada pankart asan ve kazada bize yardımcı olan işçiler araya girdi. o şokta durumun farkında değil. vs ben yatışırken kaçtı gitti.

uğradığımız maddi hasar önemli değil yanlış, başımıza bir felaketin durup dururken kendi bölgemizde bu kadar basit gelebiliyor ve karşı tarafa hiç bir şey olmayışı..

eminim bütün bisiklet kullananlar bisiklet kullanırken biraz daha özgür, bu dünyaya biraz daha bağlı hissediyordur. böyle kazalar aslında böyle olmadığını korkunç bir şekilde gösteriyor. kimse benim başıma gelmez ben dikkatliyim demesin. ben arkadan seyrediyordum, her şey bir anda oldu ve kız arkadaşımın kurtulmak için hiç bir hamle şansı yoktu.

tabii ki bisikletten kat'iyen vaz geçmesin ancak gerek çeşitli oluşumların altında grup olarak gerekse bir birey olarak her fırsatta varlığımızı çevremize kabul ettirmeli ve bisiklet üzerinde daha özgür hissetmeliyiz..

Insanlarin mangal yapmasina bisey demiyorum da orda toprak alanlar varken gelip bisiklet yolunun ortasinda bangal yapanları anlamak mumkun değil

Ben artık kızmıyorum; Hep kızardım bu adamlar neden ısrarla yan tarafta kaldırım boşken bisiklet yolundan gidiyorlar diye. Bebek arabasıyla bisiklet yolundan giden bir çekirdek aileye (gerçek ve mecaz anlamda çekirdek) 'Müsaade eder misiniz' dediğimde. 'Yolda gitsene kardeşim kaldırım da bisiklet mi sürülür' dedi.

Eşinin uyarısıyla tabelada ki bisiklet resmini görüp hemen olayı idrak etse de 'kuyruğu dik tutmak için' ses etmeden kaldırıma geçtiler.

Bisikletin halâ karne hediyesi olarak görüldüğü, Market bisikleti diye tabir edilen bisikletlerin 'Bak kaldır bi kaç kilo? al vur yere bişey olmaz, bu biraz pahalı çünkü fitesleri şimano' şeklinde pazarlayan abilerimiz olduğu sürece, sizlere abi/kardeş tavsiyesi; beklentinizi düşük tutun.

Ya ne olacak ölçümüz? Medeniyet bu gibi ufak şeylerin toplamıdır. Bisiklet yolunda mangal yapmamak, yere çöp atmamak, asansörde günaydın demek, yaya geçidinde yayaya yol vermek, emniyet şeridinde bisikletli ezmemek vs.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Kardeşler Arkadaşlar, hicret edin Antalya ya. başka yolunuz yok. Oralar artık zombiler ile dolmuş anlattığınıza göre. Her ne kadar Antalya da da kurt adamlar olsa da en azından bisiklet yolunda adam yiyen zombiler yok.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Olaya birde iyi yönünden bakalım bilimsel adı 'humanius mangalus'' lar sayesinde reflex antrenmanı yapıyoruz :krsn::krsn::hihi:

bu arada iş yerinde olduğum için sesi açamadım ama tahminim karayip korsanları müziği gibi birşeydir ama en cok kafama takılan o birbirine toslayan çocukları siz mi ayırdınız ?

@emre_yilmaz müzik mortal kombattan, çocuklara da hiç karışmadım atışmalarını dinliyordum kendi kendilerine ayrıldılar :D

• Beğen
Tepkiler: emre_yilmaz
Devlet yetkilileri duyun sesimizi, bir de mangal yolu yapılsın sahile. Vatandaşın ihtiyacı var.

Güzel video için teşekkürler.

Geri