Scudo Sports

Avrupa'dan gelecek var mı?

Mehmet B

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Diğer
Yurtdışı sitelerden alışveriş yapmak istiyorum 75 Euro'yu geçeceği için toplam fiyat gelirken yanında getirebilecek bir arkadaştan ücreti mukabilinde rica etmek istiyorum. Ayakkabı ve pedal alacağım bu arada

Scudo
Ürünü Avrupa'dan alacak kişi %18-20 arasında vergi verecek. Onun üstüne siz de %10 gibi bir ücreti bu arkadaşa vereceksiniz.
Onun yerine Türkiye'ye kargolatıp, %18 gümrük vergisi verseniz daha mantıklı değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Mehmet B

Selamlar Mehmet Bey aslında bu konuda yurtdışına giden arkadaşlar oluyor sizinde dediğiniz gibi ücret karşılığında yardımcı olan bir arkadaş olsa şahane olur bence .
Buradaki en büyük sorun ödeme ve orada alınacak vergi olayı !!!

@Gökhan Toros
Gökhan Bey selam,

burada sizinde dediğiniz olay doğru (vergi ) olan, ben lojistik firmasında çalışıyorum.Bazen yurtdışına onboard kurye dediğimiz gönderiler oluyor. Bu tarz yüklemelerdeki sistemde yurtdışına bant üretimine acil yetişmesi gereken yedek parçalar gönderiliyor.Valizle çıkış yapılıyor.Bu tarz çalışan arkadaşlara ücret veriyoruz.(firma dışından giderse )aslında geri dönüşe yanına bir bisiklet getirse ki birde 1.500 Euronun üstünde bir bisiklet olursa hem getiren hemde alan bence kazanır.Yanına birazda yedek parça getirebildimi şahane bir sistem olur.

bana @Gökhan Toros un dediği daha mantıklı geldi....çünkü burada yabancı sitelerde baktığımız fiyatlar vergisiz fiyatlar...şöyleki biz burdan 800 euroya baktığımız orada zaten 1000 euronun üzerinde..değişen birşey yok yani..1500 euronun üzerindeyse farklı prosedürler var heralde onu tam olarak bilmiyorum...

@Murat B.

Murat Bey,

bu sistem olan bir sistem ama kaçakçılık diye bir şey yok.Geçen hafta arkadaş bisiklet için toplam vergi + gümrük işlemleri için 3.600 TL masraf etti.Gidip kendisi alsa en az 2.500 cebinde kalacaktı ...
Dediğim gibi bizim sektörde bu işi kurye olarak yapan arkadaşlar var.

@Mehmet B
Istediginiz ayakkabi ve pedalin markasi ve modelini yazarmisiniz.

@Aydınlıyurt Tuncay

Yolcu beraberinde getirilen bisikletin gümrük vergisinden muaf olması, sadece kişisel kullanım için getiriliyorsa geçerli. Başkası için veya satış amaçlı getirilen bisiklet bu kapsamın dışında.

5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, Madde 3, 6. Fıkra'ya bakın lütfen.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
@Murat B.
Kaçakçılık Olmuyor Bavul Ticareti Oluyor :D

murat bey aslına bakarsanız haklısınız...ama insanları bu şekilde farklı yöntemlere yollara iten bürokrasi kanunlar çokmu haklı ?? ben bunu 2 liralık sigarayı bir dünya vergi bindirip 10 liraya sattıran sonrada kaçak sigara içmeyin diyen zihniyetle aynı buluyorum..

@doğan_69

Gümrük Birliği'ne dahil olmamıza rağmen bu kadar kısıtlama ve zorluk olması bence de saçma, size katılıyorum. Ama devlet bize kötü davranıyor bahanesi ile kaçakçılık yapmak da kabul edilebilir bir davranış değil bence.

Sigaradan fahiş vergiler alınması pek çok ülkede var, bizde de durumun böyle olmasını yanlış bulmuyorum.

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
@Murat B. abi sigara örneği kötü bir örnekti kabul...ama yabancı ülkelerdede böylemi bilmiyorum..aldığım maaş 6,aydan sonra fahiş vergi oranlarına tabi tutuluyor...belkide işçi olarak benim ödediğim vergiyi sokaktaki bakkal ödemiyor..veya daha lüks olan şeylerin vergi oranı bu kadar yüksek değil...bu kadar adaletsizlik içinde bir insanın ''kar amacı gütmeden'' şahsi işlerini halletmesi bana masumane bile geliyor...

@Gökhan Toros Dediğiniz gibi olduğunu bilmiyordum; web sitesinde gördüğüm fiyatlara vergi eklenecekse zaten pek bir espirisi kalmıyor. Alacağım ürünler de toplam 130-150 euro gibi fiyatta zaten. 50 lira daha ucuza gelecek diye ortalığı karıştırmayayım o halde.

@Mehmet B
websitelerde gördüğünüz fiyatlar iki şekilde oluyor. AB ülkeleri içine kargo yapılacaksa, satılan ülkenin KDV oranı eklenir. İngiliz firmasıysa %20, Alman firmasıysa %19 vs. vs.
Fakat bu siteler, AB dışı ülkelere satarken KDV hariç fiyat üzerinden satarlar.
Kısacası Türkiye seçtiğiniz zaman kargo ülkesi olarak, KDV hariç fiyat verecektir site. Siz aslında daha düşük oranda bi vergiyi, Türk gümrüğüne vereceksiniz.

Geri