Scudo Sports

Avukat arkadaşlardan yardım gerek.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Kemal Koyunlu
Saol hocam en fazla 3 gün yatarım prosedür olarak diye tahmin ediyorum.

Geçmiş olsun.
Şu meşhur 301.
Hrant'ı ölüme götüren 301.
Güya kaldırılacak olan 301.
Kaldıracağını iddia edenlerce kullanılan 301.
301'den ceza alan kişiye sadece saygı duyarım ben.

@07yusuf
Kanunda suc sayilan bir eylemi yerine getiren birine bu konuda neden saygi duyuyorsun anlamis degilim. Kanun gayet guzel ve tum medeni ulkelerde buna benzer kanunlar var, ben kanundan faydalanip elestiriyi dahi isine gelen kanun cevcevesi icine sokma cabasina karsiyim. Kanunda suclar acikca belirtilmistir, suc kanun ile belirlenir siyasi iktidarin keyfine gore degil... Aslinda bakarsan bende sinkafli konustugum icin ceza aldim o donemler deli dolu yasimizdan pek dikkat etmiyoruz kurdugumuz cumlelere bence bu tarz suclarin 2 3 yil zaman asimi olmali 2011 de isledigim suca 2014 te dava aciliyor 2017 de sonuclaniyor 6 sene sonra yani, o surede insan olgunlasiyor daha cok dikkat ediyor bence yargiclarin bu sureyi ve bu sure icinde sanigin sosyal medya hesabi tekrar gozden gecirilip olgunlasma var mi, yok mu diye kontrol ettikten sonra onama ve ya bozma vermeleri daha isbetli olur...

Mevcut yasa su sekilde.

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

Gayet yerinde ve guzel bir yasa.

@aytacaltay İfade özgürlüğünün korunduğu, demokrasinin işlediği medeni ülkelerde insanlar düşüncelerini açıkladığı için hürriyetlerinden yoksun bırakılmaz, hapis cezası almazlar. Düşünceyi açıklama şekli hakaret bile barındırsa, en fazla para cezasına çarptırılırlar. Üstelik 301. maddenin kapsamında sadece soyut kavramlar var; soyut kavramlara hakareti hapis cezasıyla cezalandıran ender ülkelerden biriyiz.

Ayrıca ülkemizde kanunlar son derece muğlak ifadeler içerir ve hakime bu konuda çok geniş bir takdir yetkisi verir. Neyin hakaret, neyin eleştiri olduğuna dair kesin bir sınır çizilmemiştir ve bu sebeple ne yazık ki muhalifleri cezalandırmaya yarayan keyfi kararlara kapı aralanmıştır.

Sizin durumunuzla benzeşen bir mahkeme kararı da Sevan Nişanyan için verildi ve kendisi İslam dininin peygamberini aşağıladığı gerekçesiyle kesinleşmiş hapis cezası aldı. Savcının iddiası, Nişanyan'ın kişisel blog sayfasında yazdığı şu cümlede Muhammed peygambere hakaret edildiği:

"Buna karşılık, bundan yüzlerce yıl önce Allah'la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. "İfade özgürlüğü" denilen şeyin, adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir"

Bu cümlede olsa olsa sert ve rahatsız edici bir eleştiri vardır, ancak savcılık makamı ve mahkeme, ceza yasasındaki muğlak ifadelerin kendilerine sağladığı geniş yorum yetkisiyle bu cümleden hakaret unsuru devşirebilmiş ve Nişanyan'ı hapse mahkum etmiştir. Oysa ki AİHM'nin, insanların başkalarını rahatsız edecek şekilde sert eleştiriler getirmesini de ifade özgürlüğü kapsamında ele alan kararları vardır.

Gördüğünüz gibi, soyut kavramlara getirilen her nevi eleştiriyi ve sorgulamayı, buluttan nem kaparcasına "kutsalıma sövüyorlar" diyerek şikayet eden ve bu ifadelerin sahiplerini cezalandırarak onları sindirmek, susturmak isteyen bir toplum ve hukuk yapısıyla karşı karşıyayız. Böyle bir yapıda demokrasi yeşermez.

@Mehmet Altuğ Merhaba, soylediklerinize katiliyorum yasalarin bir kismi muglak ama bizler hukukcu degiliz bu konuyu burada tartismamiz cok amatorce olur ama mantik muglak yasalarda yargitay ictihatlarina bakilmasi gerektigini ve oradan emsal aranmasi gerektigini soyluyor... Nisanyan'i bilirim Ermeni meselesi konusunda dunya gorusumuz taban tabana zit olsa da kendisi bu ulke icin iyi seyler yapmis turizmci bir yazar. Soylediklerine katiliyorum sadece "dalga gecme" kismina katilmiyorum tarihi sahislarla begen yada begenme dalga gecmek akli selim bir insanin yapacagi is degil olaylari donemine gore degerlendirmek gerek ama cumlenin tamami ifade ozgurlugu tanimina uyuyor ceza almis olmasi sucun yasalara gore degil siyasi iktidarin keyfine gore belirlendiginin guzel bir ornegi olmus tesekkurler.

@aytacaltay
yusuf denen şahsiyet neden 301 i ihlal edenlere saygı duyuyor çünkü, kendisi pers,yunan,ermeni tohumunun karışımı bi şahsiyetupload_2017-10-14_14-44-33.png

Dosyalar

• bf ha.png
    bf ha.png
    52,7 KB · Okunma: 36
  • upload_2017-10-14_14-44-14.png
    upload_2017-10-14_14-44-14.png
    52,7 KB · Okunma: 37
@aytacaltay geçmiş olsun diyelim. Konu başka yerlere gidiyor. Çok şey söylenebilir ama burası yeri değil. Sağlıcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@kuladı Acikcasi bende milli takim taraftari degilim sebebi yenilince siritan arsiz oyuncular, yenmek icin degil prim almak icin oyunculara bagiran bir hoca olmasi yani takim tamamen bizim vergilerimizle bizi somuren ise yaramaz beceriksiz bir takim bence kapatilmasi yerinde olur... Son zamanlarda bende mehter marsindan rahatsiz olmaya basladim sebebi her konuda bu marsi calip secmenlerin milli duygulari ile oynayarak gaza getirme cabasi. Osmanli torunlari arkadaslarin devlet yonetiminden anladiklari tek sey ummetcilik ve dincilik. 90 yil once kurulan koskoca bir cunhuriyet varken, bu cumhuriyeti yasatip guclendirmek dururken kalkip 100 yil onceki sisteme donmek, imparatorlar cagina donmek tam anlamiyla gericiliktir, ayrica medeni hukuktan, medeni yonetim biciminden vaz gecip 1400 yil once bedevi kabilesinin kilic zoruyla dayattigi ve yaydigi kurallari bu gun tanrinin kurallari diye halka zorla dayatilmaya calisilmasi tamamiyla artniyettir... Bana kalirsa yusuf arkadas burada benle ayni tepkiyi gosteriyor ama gosterdigi tepki biraz yanlis anlasilacak turde.

@aytacaltay mehter marşı zoruna gidiyorsa bu alacağın cezayı fazlasıyla heketmişsin bence. mehter marşı çalınca cumhuriyet ortadan mı kalkıyor hayırdır. bi insan geçmişine bu kadar düşman olamaz. bizim ileri görüşlü cumhuriyetçi vatandaşlarımız avrupaya özenir ama elin avrupalısı geçmişine böyle kin duymaz. senin sahip olduğun düşünce yapısı bu milletin kültür değerlerine hakaret etmeyi marifet sanıyor. avrupa mozartın orta çağda yazdığı besteleri seslendirince feodal sistem çığırtkanlığı mı yapıyor?

@kuladı

Ben mehter marsi zoruma gidiyor demedim dikkatli oku son zamanlarda rahatsiz ediyor rahatsiz etmesinin sebebi marsin kendisi degil bu marsin suistimal edilmesidir bu mars ile cumhuriyet ortadan kalkmiyor bu mars ile ortadan kaldirmaya calisiliyor. Osmanliyi Cumhuriye'e altarnatif sunan Ataturk ve Cumhuriyet dusmani guruhlar bu mars ile insanlara altarnatif sunmaya, Osmanlinin cok guclu oldugunu, "3 5 kani bozuk darbecinin" (bu laf akp'li bel. Bas. Aittir.) osmanliyi yikarak cumhuriyeti kurduguna, cumhuriyet rejiminde yasamaya mecbur olmadiklarini ve osmanliya geri donmek istediklerini belirtiyor yani kisacadi cumhuriyet gitsin osmanli gelsin deniliyor bu karsi devrimdir her karsi devrim kendi kulturunu olusturmadan hayata gecirilemez mehmer marsinin suistimal edilmesi, her yere imam hatip acilmasi, muftulere nikah yetkisi taninmasi, surekli ecdat, ummet propagandalarinin yapilmasi bunlar karsi devrim icin kultur yaratma zemin hazirlama calismalaridir... Biz osmanliya karsi degiliz biz 5000 yillik turk tarihini 600 yillik osmanlidan ibaret sanilmasina karsiyiz, Turklerin nasil musluman yapildigi sorulmadan Turk demek musluman demek anlayisina karsiyiz, biz imparatorlarcagina geri donup oradan kendisine saltanat yaratan iktidara karsiyiz, bizbtarihi carptirip "keske yunanlilar kazansaydi" diyen yandas tarihcilere karsiyiz. Anladin mi?... Ayrica benim cezayi hak edip etmedigime karar verecek merci sen degilsin bagimsiz Turk yargisidir (tabi oyle bir bagimsizlik varsa) NOKTA

@aytacaltay
bi akp li bel.bşk nın çıkıp böyle konuşmasıyla olmuyo o işler. halka bakacaksın ilk önce bu halk dinine düşkün mü? şeriatı kaldırabilecek mi? hayır. sen neyin şeriatından bahsediyorsun o zaman? insanların çoğu kuranı anlamadan okuyor. namaz da okuduğu surenin anlamını bilmiyor. sadece iç huzurunu sağlayıp günahlardan uzak durmuş oluyor. sevabı var yada yok orası Allah ın bileceği iş. akp lilerin hepsini dindar mı sanıyorsun. senin verdiğin örneğe göre chp nin de milletvekili çıkıp pkk yı güzelliyor. chp pkk mı olmuş oluyor. olumsuz örnekleri genellersek doğru sonuca ulaşamayız.

osmanlı devleti türklerin en uzun soluklu kurduğu devlet. devlet düzeniyle,hoşgörüsüyle dünyaya nam salmış bir devleti barbar bir devletmiş gibi kaleme almanız içinizdeki art niyeti gösteriyor.
osmanlı padişahlarının hiçbiri hain değil di. aynı şekilde cumhuriyetin kurucusu olan atatürk te. biz bu ülkedeki akp lilere atatürkün hain olmadığını, senin zihniyetine de osmanlı padişahlarının hain olmadığını anlatabildiğimiz vakit bu ülke rahata kavuşur.
osmanlı devleti dini bir devletti, atatürk bu devleti kötülemek zorundaydı çünkü kendisi devrimci, laik bir devlet istiyordu. bir devrimci geçmişi kötülemek zorunda ki adı devrimci olsun. biz bunların farkında olursak hiçbişey olmaz

Böyle bir cezadan neden HAGB çıkmadı merak ettim. Eğer önceden HAGB aldıysanız o dosyada da karar açıklanır. O cezalar da infaz edilir.
Yatgıtayın onama kararı ilk derece mahkemesinin kararını onamaktadır. Dosyanız kesinleşmiştir. Bu noktada kanun yararına bozma yoluna gidilebilir.

Türkiye Dikta Cumhuriyeti

@aytacaltay sanığın savunması alınmadan beraat kararı haricinde bir karar verilemez. Mutlaka duruşmalara aslen veya vekil aracılığı ile en az bir kere katılmışsınız

@brky1905
konu sahibinin yaptığı hakareti git avrupa da yap bakalım görürsün diktayı cumhuriyeti

@kuladı Oncelikle hainligin kelime tanimina uyan tek bir padisah var oda vahdettin o donem oyle gerekiyordu boyle yapti diyeceksin ama direnebilirdi ancak oyle olmadi o saltanati ve makamini korumak icin ingilizler ile isbirligi yapmayi tercih etti. Ayrica osmanliyi istanbul'dan ibaret zannetmeyin anadoluya bakin orada halk sefalet icindeydi... Yanlis hatirlamiyorsan ya fransiz ya italyan birinin gunlugunde anadoluyla ilgili cumleler vardi "anadoluda kamyon yoktur tek ulasim kagnidir, hastane yoktur insanlar hastalikla bogusuyor, doktor cok azdir parasi olan yararlaniyor" diye uzun uzun anlatiyor yani istanbulda padisahlar saltanat surerken anadolu kiriliyordu acliktan, hastaliktan... Diger imparatorluklarda ayni durumdaydi bu osmanliya ozgu bir sey degil bu yuzden diyorum imparatorluklar cagi kapandi artik 21. Yy dayiz diye... Ancak benim osmanlicilara kizdiginbbir nokta var "islamda ruhban sinifi yoktur, takva onemlidir" deniliyor pek hala seyhlere dervislere, padisahlara resmen tapiliyor bune perviz bu ne lahana tursusu diyor insan.

@avcelikbilek dilekce yazip gonderdim.

@kuladı Git Avrupa'ya devletlerinin kurucusuna hakaret et bak bakalım ne oluyor bizim burda Atatürk'e eden 2-3 tane vatansız göstermelik savcılığa çağrılıyor ceza yok.Katır Kıtıroğlu diye zır deli maraş dondurmacısı Mehmet Akif ERSOY'a "serseri" "pezevenk" diyor bu adamı cumhurbaşkanı sarayında ağırlıyor.Git önce araştır ondan sonra her yoruma atlama

@avcelikbilek emekli bir savci tanidigim vardi bir sey cikmaz bundan dedi dilekce yazdi gonderdik daha sonra vefat etti kendisi.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri