Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ayak büyümesi

Ƥinokyo

Forum Demirbaşı
Tepki
613
İsim
Önder
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar merhaba

40 yaşıma kadar 42 numara olan ayaklarım 40 yaşından sonra birdenbire bir numara büyüdü ve artık 43 numara oldu. Ayakkabı takıntısı olan biri olarak ayakkabı dolabımı baştan aşağı değiştirmek durumunda kaldım. Hatta ve hatta artık istediğim/beğendiğim her marka/model ayakkabıyı giyemiyorum. Bazı markaların bazı modelleri ayaklarıma uyum sağlarken bazılarının numaraları uysa bile maalesef rahat edemiyorum. Sanırım gözle anlaşılamayacak kadar da olsa ayaklarımın ergonomisi de bozuldu.
Bugüne kadar en başta ortopedi olmak üzere birçok doktora gittim ancak neredeyse hiçbiri bu duruma mantıklı bir açıklama getiremedi. Çünkü bu durumu tetikleme ihtimali olan diğer tüm değerler normal çıkıyor.
Yoğun olarak yaptığım 2 hobim var. Biri yamaç paraşütü diğeri malum bisiklet. Yamaç Paraşütü'nün bu soruna pek etki edeceğine ihtimal vermiyorum ancak bisiklet konusunda acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu yüzden sizlere de danışmak istedim. Yılda ortalama 2.000 km. civarında bisiklet kullanıyorum. Sizce bisiklet böyle bir sorunu tetikleyebilir mi? Ya da aranızda bugüne kadar buna benzer bir sorunla karşılaşan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Scudo
Bisikletin böyle bir şeye sebep olacağını sanmıyorum, olsa ben dahil forumdaki bir çok arkadaşımızın başına gelirdi, hele ki pro bisikletçilerin yilda 40bin km uzeri sürdüklerini düşünürsek, onların ayakları her sene bir numara büyümesi gerekirdi

Her olayı yaptığınız birşeye bağlamak her zaman için doğru değildir genlerden dolayı olmuştur belki de

@Afyon35
Hocam birşeye bağladığım yok. Bugüne kadar gitmediğim doktor kalmadı. Bağlasam doktorların kapısını ne diye çalayım? Sadece belki başkan bir arkadaşımın başına gelip gelmediğini sorguluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Merhaba, korkutmak istemem ancak bir kez de endokrinoloji doktorunun değerlendirmesi iyi olabilir. Büyüme hormonunun fazla salgılanması da el-ayaklarda büyümeye yol açabilir.

@ozgozer
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim. Korkutmak ne kelime. Zaten bu konyu açmamdaki amaç bu tarz bir cevap arayışıydı. Derhal araştırıyorum.

ani kilo alma durumu oldu mu ?

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
52x300=15.600 km yılda. Fena değil benim hiç bi yerim büyümedi sorun bende mi? Daha çok küçüldüm.

@Pino Kyo öncelikle Geçmiş olsun sağlık herşey den önemli. Hocam siz paraşütle atlama yapıyorsunuz değil mi? Tüm paraşütçülerde bu sorun olabilir özelikle yabancı forumları da araştırın

• Beğen
@scottrek

Yok hocam yaklaşık 20 yıldır gardrobumdaki alt giyisilerimin tamamı 30, üst giysilerimin tamamı ise M beden. Allah muhafaza bir zayıflasam ya da kilo alsam sıkıntı büyük.

@Yoldakiyabani
Bugüne kadar açıkçası ne serbest paraşüt ne de yamaç paraşütü camiasında bu tarz bir sorunla karşılaşan hiç duymadım ama ilk işim yabancı forumlara da göz atmak olacak. Demek ki var bir bildiğiniz.

Hormon tetkiki yaptırmalısınız.Geçmiş olsun.

• Beğen
Aynı durum bende de oldu 43 numara ayakkabı giyerken geçen sene ağustos eylül ayları bir baktım bir numara ayağım büyümüş işin garip tarafı dolabımdaki ayakkabılarıda giyemediğim için sağa sola verdim.

• Beğen
Geçmiş olsun inşallah kötü bir sonuç çıkmaz masraf açtığı ile kalır

• Beğen
@murat serbet

Murat Hocam yok ben alınmam da konuya bu açıdan bakarsak aman ha konu istemeden olmadık yerlere gidebilir. ?

@Fırat Ç.
Fırat Hocam. Yalnız olmadığıma sevinmeli miyim üzülmeli miyim bilemedim. Aynı kaderi paylaşıyoruz.
Bir de dostlar sağolsunlar geçmiş olsun diye güzel dileklerini dile getiriyorlar. Bu bir hastalık mı yoksa normal bir durum mu onu da bilmiyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
kafaya takma bence bu durumu , en fazla dediğin gibi 3/5 bin verip ayakkabıları değiştirirsin , giyemediklerini de ihtiyaç sahiplerine dağıtırsın . doğumdan ölüme kadar büyüyen iki organı vardır insanın (burun ve kulaklar) bu üçüncüsü sanırım :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Fabrikada mi çalışıyorsunuz? Sürekli sert zeminde , sert iş ayakkabıları ile ayakta mısınız?

@ippon

Gittiğim son doktor sizinle aynı yorumu yapıp beni odadan kovmuştu hocam. ? Aklın yolu bir demek ki. Eyvallah.

@Çağdaş78

Evet fabrikada çalışıyorum ama idari kadroda hocam. İşim daha çok bilgisayarla.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Sözde beyaz yakalı olmama rağmen bizim işçilerden daha fazla sahada ve ayaktaydım. Benim de buna benzer bir durumum oldu. Biraz da kilo olunca belki fazla tuz kullanımı da etkiledi. Ama işten ayrılınca eski vaziyete döndü.
Yine de siz ihmal etmeyin. Farklı doktorlara görünün. Belki ciddi , belki de değil.
Sağlıcakla pedallayın.

• Beğen
Endokrinolojiye ugramanda fayda vardır. Sadece meraktan endokrinolojiye gittim (hastanede çalışıyorum),doktora meraktan geldim sorunum yok ölçümleri görmek istediğimi söyledim ve 3 tüp kan alındı. Tüm hormonlar yerinde, kolektrol, kandaki şeker vs herşeyine bakıyorlar. troid bezlerinde büyüme var, zayıfla demişti. O gunden beri 20kilo verdim, hersene 1 kere ugruyorum artık. Mutlaka git, o zaman sorunun anlaşılır. Büyüme hormon sorunu varsa, ilaçla tedavi edicektir doktor.. Korkulcak durum yok

• Beğen
@Çağdaş78

Hocam aynı fikirdeyiz. Yaklaşık 8 farklı doktora gittim. Ciddi mi değil mi öğrenmek istedim.
Şu an için hayatımı olumsuz etkiliyor mu? Hayır. Çok yoğun olmasa bile haftada en az bir kere 5-10 km koşuyorum. Ciddi bir sorun olsa koşmak mümkün olmazdı zaten.
İnanın şu konu başlığı altındaki yorumların hepsi; bugüne kadar gittiğim doktorların koyduğu tespitlerin hepsinden daha değerli. ?

@Burak B.

Hocam yukarıdaki arkadaşlardan bir tanesi daha önerdi bu birimi. İtiraf edeyim ben bu birimi ilk defa duyuyorum. Az önce mhrs'den kontrol ettim. Bu birime direk randevu vermiyorlar. İlk önce dahiliyeden randevu alıyorsunuz. Dahiliyeci sizin durumunuzu kontrol edip gerekili olduğu kanısına varırsa sizi Endokrinolojiye sevk ediyor. İlk fırsata gidip sonucu buradan paylaşacağım.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri