Bence zaman ve para yönünden müsaitseniz. Yaşınız da 30 u geçmişse bir check up yaptırmak faydalı olabilir. Seker,üre,tansiyon, ... Arabalara bile daha çok önem veriyoruz malûm.
Hormonal degisikliklerde sadece ayaklarda yada tek bir uzuvda buyume yada kuculme pek rastlanan bir durum degildir.Genel vucudunuzda bir degisim olur.Sadece ayaklarda buyume varsa lenf dolasiminizda bir sorun olabilir (düşük bir ihtimal) aşiri spor yapiyorsaniz ve ozellikle bacaklara asiri yuk biniyorsa. Ayaginizin ustune parmaginiz ile bastirdiginizda iceri cokup iz yapip yapmadigini kontrol edebilirsiniz basit bir sekilde. Aklinizda kalmamasi icin tum tahlillerinizi yaptirin buyuk ihtimal temiz cikacaktir. Iyi pedallamalar
daha 19 yaşındayım boy 185 kilo 85 ayak 46numara hipotroid guatr hastasıyım 19 yıldır 3 ayda bir kontrol oluyorum 1 yıldada genel kontrol önceden 130 kilo idim ayaklarım 47 idi hiç mi değişim olmaz sorun nedir sizce arkadaşlar ergenliğin getirdiği sakal ve sivilce sorunum yok ama ayaklarımdan aşırı derece rahatsızım bir ara küçük ayakkabı giydim tırnak batması oldu operasyon geçirdim sizce sorun nedir uzun süre dağ bisikleti kullandığımda ayakkabilarımı ve çorabımı değiştirince damarlarım şişip belirgin oluyor çorap izleri var
45-45.5 giydiğim için bende model bir yana numarayı bulmakta zorluk çekiyorum. 18 yaşındayken 44 numaraydı yaklaşık 20 yıldır 45 giyiyorum. İleri yaşta kemik büyümesini ilk kez sizden duyuyorum.
Bisiklet sporu ayak büyümesine yol açsaydı şu an 56 numara ayakkabı giyiyor olurdum. Şöylede bir şey var insanlar yaşlandıkça kulakları büyürmüş derler. Belki buna ayakda dahildir.