Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ayaklarımı fena üşüttüm geçmiyor

Ufuk Yılmaz 45

Aktif Üye
Tepki
27
arkadaşlar ayaklarım 1 aydır neredeyse soğuk.. Doktora gittim kansızlık testi ve idrar tahlili yapıldı ve sonuçlar temiz çıktı.Herneyse bu bölümünü atlıyorum çünkü sorunun kaynağını keşfettim fakat ne yapacağım konusunda sizden yardım bekliyorum.

Sırtım,Belim,Bacaklarım,El ve ayak bileklerim,... daima sıcaklar ama ayaklarım günün genelinde sıcak olmuyorlar ve ne yaparsan yap ısıtılması güç oluyor ve tekrar soğuyor.

Bugün ayaklarım soğukken ayaklarıma baktım ve ayak damarlarım gözükmüyecek kadar içe çekilmişti.Ayaklarım sıcak iken baktığımda ise ayak damarlarım belirgin oluyor.Daha önceden spor salonunda spor yaparken ve yazın bisiklet sürerken ayaklarıma baktığımda hep ayak damarlarım gözüküyordu ama şimdi gözükmüyor.

Bu verilerden yola çıkarsak sorun ayak damarlarıyla alakalı gibi gözüküyor.Olmazsa bu hafta içi önce sağlık ocağına gideceğim olmadı onun yönlendirmesiyle başka bir doktora gideceğim.

Ayaklarımın nasıl bu hale geldiğine gelince;Bu sorunun temeli yazın başladı.Tuvalete eskisinden daha sık gider olmuştum ama bu rahatsız edici miktarda olmadığı için suyu fazla tüketmeme bağlamıştım ki çok fazla da tüketmiyordum.Ekim ayının ortalarına doğru bisikletimi sürerken ayaklarımın uyuştuğunu ve eve gelince de buz gibi olduklarını farkettim.Ayakkabıma çorap geçirdim,işe yaramadı.Ardından Ayakkabı Kılıfı da aldım ama pek işe yaradıklarını da söyleyemem.

Şu an evimde trainerim var fakat rahatsızlığımdan dolayı onda da süremiyorum bisikletimi.Pedal çevirmeye başladıktan 5-10dk sonra susuzluk hissi başlıyor ve ayaklarım da bunu takiben buz kesmeye ve soğumaya başlıyor.Bisikletimi sürerken de aynı şekilde ayaklarımın uyuştuklarını hissediyorum.

Önümde 2 seçenek var: 1. ayak damarlarının zaman içinde çok fazla soğuk ve rüzgar görmesine bağlı olarak büzüşmesi ve buna bağlı olarak da ayaklarımın ısınmaması ve soğuk kalması.

2.'si ise fazla idrar atmama bağlı olarak gelişen dehidrasyon(susuzluk) ve buna bağlı olarak dolaşım bozukluğu.

Sizce bunlardan hangisi olabilir veya buna sebep olarak düşündüğünüz başka bir sebep var mı ?

Bu sorunun tedavisinde bana neler yardımcı olabilir ? Biliyorsanız lütfen paylaşın.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.

Hayırlı günler...

Scudo
@Ufuk Yılmaz 45

Bu konuyu 5 gün öncede açmıştın keşke oradan devam etseydin yeni konu açmana gerek yoktu.orada kan değerlerine baktırmanı yazmıştım yaptırmışsın normal çıkmış sevindim.Sana tavsiyem bu yazdıklarını bir doktora anlatman.Senin vardığın 2 seçenek te yanlış diye düşünüyorum.Birincisi damar büzüşmez :) ikincisi ne kadar su içersen iç vucuttaki olması gereken suyu atamazsın, attığın su zaten fazlalık olandır suyla beraber mineralleri atarsın fazla su içmenin zararı mineral kaybı ve böbrek yorgunluğudur.
Acizane benim düşüncem bu konuda bu kadar ciddi bir sıkıntı yaşıyorsan kesinlikle forum yerine konunun uzmanı bir hekime gözükmen.Sağlık ocağı hekimi ile başlamanı tavsiye etmem.Bu gibi durumlarda hangi uzmanlık alanı ilgileniyor bilmiyorum ama direk uzman hekime gözükmende fayda var diyorum.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
benim de ayaklarım hep soğuktur ama sanmıyorum ki ciddi birşey olsun normal günlük su tüketimini beslenmenizi ve vitaminlerinizi aldığınızdan emin olun sağlıklı bir beslenme ile kendinizi iyi hissedeceksiniz ama bir çekap yaptırmanızda fayda var sanırım...

Damarlarınızın gözükmemesi neden değil soğukluğun sonucudur. Sıcakken vücut dengelemek için damarları belirginleştirir daha çabuk soğumasını sağlar. Şimdi içeri alıyor ki soğuktan daha az etkilensin.

Biz burada ne dersek diyelim koca karı çözümlerinden farkı olmaz. En iyisi doktora gözükmek.

@Barış Kılınç

Geçen sene yapılan tahlillerde açlık şekerim 61 çıkmıştı.

Galiba bendeki Raynaud Hastalığı denen sorun.El ve ayak parmak uçlarının soğuğa karşı hassaslığı sebebiyle fazla büzüşmesi ve buna bağlı olarak da kan dolaşımının bozulmasıyla karakterize olan bir rahatsızlık.

Hastalık daha çok stresli ve soğuk iklimlerde yaşayan kişilerde görülüyormuş.

Benim psikolojim iyi değildir zaten,herşeyi çok kafaya takarım.Geçen seneden beri Depresyondayım.Sonbaharda bisiklet sürerken de el ve ayaklarım,bacaklarım çok korumasız çıktım.Onlarda rahatsızlığın ortaya çıkmasında etken olmuştur.

En iyisi ben bir doktora görüniyim.

Teşekkürler.

Sadece doğru bilinen bir yanlışı düzeltmek için yazıyorum. Çok su içmenin faydası yoktur, zararı olabilir. Susamadığınız halde sırf böbrekleri çalıştırsın diye su içmeyin. Fazla su böbreğin su tutma kapasitesini bozar.

Bende de ayak parmak uçlarımda hissetmeme başlamıştı bir ara. Zararlı yaptığım şeyleri keserek bir deneme yaptım sonuç sigara çıktı. Siz de sigara kullanıyormusunuz?

Geri