Arkadaşlar sanırım pompa fazlaca ihtiyaç olacak hava basıncı tam olmaması da lastiğin patlama sebepleri arasında olunca güzel psi göstergesi pompa ihtiyaç oldu
Tavsiyelerinizi bekliyorum
@evren eke
Bu pompada şöyle bir sorun yaşıyorum. Pompa ucunu Siboba tam bastırıp klitlemeyi yaptığımızda hava sanki hortum tıkalıymış gibi gidemiyor. Pompa ucunu biraz geri Çekip tekrar deneyince hava basmaya başlıyor bazen pompa ucunu bir kaç kez yerinden oynatmak gerekiyor. İyi bir markanın modelinde böyle bir genel sorun olduğunu sanmıyorum. Herhalde bendeki pompa arızalı. Siz pompa ucunun siboba takılmasında hiç adaptasyon sorununu yaşamıyormusunuz ?
Aynı konu içinde adı geçen her iki pompanın da benim 4-5 senedir kullandığım modeller olması çok ender rastlanabilecek bir durum. Bu modelle ilgili söylenebileceğim pahallı pompalara göre biraz daha yavaş şişirme yapması bu da evde 10 yerine 15 kez pompalama ile istenilen basınca gelinmesi demek oluyor ki sorun sayılacak bir durum değil. Uzun zamandır kullanınca uç kavraması biraz zayıfladı. Yüksek basınca gelindiğinde ara sırada olsa siboptan kurtulduğu oluyor. Fiyatı uygunsa bunlar çok önemli olmayabilir.
Pompayı takmadan önce açılmış sibop ucuna birkaç kez basıp,biraz hava çıkarttıktan sonra pompayı takıp,hava basın.Büyük ihtimal bahsettiğiniz "sanki hortum tıkalıymış gibi,hava gitmiyor" durumu olmaz.
Pompayı takmadan önce;Açılmış sibop ucuna birkaç kez basıp 1-2 psi hava çıkartın,sonra pompayı takıp,şişirmeye başlayın.Büyük olasılıkla "hortum tıkalıymış gibi" hava basamama durumu olmaz.
acaba şu elektrikli pompalardan kullanabilir miyiz lastik şişirmek için, fiyat olarak daha iyi?
eni konu iç içe geçmiş boruya 50 lira istiyorlar. pompa bu ya pompa!
Ben de evde kullanacağım basınç göstergeli tip bir pompa arıyorum. Yurt içi ve dışı olmak üzere birçok siteye baktım. 50-60 lira üzeri vermek mantıksız geliyor. Bu tip kullandığınız ve memnun olduğunuz bir model var mı?
Ayakla basılan modelleri (en azından kendi denediğim modeli) kısa sürede yamulttuğum için büyük boy pompalara bakıyordum bir ara. Evde kenarda dursun işimi görür diye şu alttaki modelden almıştım.
Gittigidiyorda kargoyla beraber 15-16 TL falan. Memnunum, sorun çıkarmadı 2-3 senedir. Altta solda görünen kırmızı kısımda basınç göstergesi de var...
@Serden Us
Basınç göstergesi olayına nedense biraz takıldım kendimce. 700c*28 lastiklerim için önerilen basınç 85-95 psi. Ayrıca uzun turlar yapacak imkanım yok. Bir seferde alıp yıllarca kullanabileceğim birşey için arayışa devam. Aklıma yatan birşey burada. Tabi kargo ücretini de eklemek gerekiyor. (link)