Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ayaklık olmayan pro "mtb" ayaklık takılmalı mı ?

ozaman ben ek olarak bisikleti havada tutan yer ayağı alayım. artık adı neyse evde bakım onarım yapmak için

Scudo
iki tip bisikletçi var bu konuda. bir ağırlık sevmeyenler, ikincisi de işlevselciler. ihtiyaç duyuyorsanız taktırın elbette.

- Arka lastigi bir agaca / direge dayama
- Arka lastigi ve on lastik ya da gidonu duvara dayama
- Pedal ile kaldırım vs ye dayama
- Seleden agaca dayama
- Seleden agac dalına asma (havada durdum sahitlerim var)
- Ters cevirme (pek bi komik geliyor ama gördüm)
- Yere yatırma
.
Evet bunlar ayaklıksız da gayet işe yarayan yöntemler bunlara kesinlikle katılıyorum.. Fakat ayaklık daha once diger arkadasların da belirttigi gibi sürüs tarzına göre degisen bir ihtiyac ya da fazlalık.. Mesela ufak bir heybe - canta ile gezenlerdenseniz bu yontemlerde bisikletin agırlık merkezinin kayması söz konusu.. Ya da grup sürüslerine katılan biriyseniz (performans sürüsü degil) ve grup kalabalıksa; bir benzinlikte ya da bir bulusma noktasında onca bisiklet icinde bu sıkıntı cıkarabilir.. Tabi gruptakilerin dikkatsizligi sizin bisikletinize de patlayabilir. Bunu yasadım eski kadromda üst boruda bu yuzden derin cizik vardı, siz ne kadar dikkatli koysanız da pedala yük bindirip, yanından gecen birinin dokunması devirebilir sonucta.. Yoksa toeclips kullanan biri olarak bazen kaldırım ya da benzeri yukseltiye gerek bile duymadan pedalla dengeledigim olmustu bisikletimi =)
.
Aynı sekilde ayaklık almaya karar verildiginde orta - arka ayak konusu da yine sürüs tarzına göre degisecektir.. Heybe kullanılıyorsa ve yük cok olabiliyorsa arka ayak daha iyidir mesela.. Orta ayak moment noktası olup bisikleti kendi kendine dusurebilir.. Ama arka ayaklar kadroya zarar verir dusuncesi de var.. Ben eski ic lastik sarılması ile bu sorunu elemine etmistim.. Kimisi arka ayak cok sırıtıyor ve agır diyerek orta ayak da tercih edebiliyor.. Bense bunu basit görüntüsünden dolayı sevmiyorum mesela..
.
Ama kalabalık olmayan gruplarla sürerim, grupla cıkarsam performans surusune cıkarım, az güzel arazi gördü mü dayanamam kırar direksiyonu dalar biraz adrenalin pompalarım diyorsanız ayaklık gereksiz kaçar.. Hatta arazide tehlike saçar..
.
O yüzden ayaklık gereksizdir ya da temel ihtiyactır gibi kesin bir yargıya varmak bisikletle ilgili diger sorularda oldugu gibi pek mümkün degildir..

• Beğen
Tepkiler: amasseia
bence takmayın gerek yok yaslayacak yer bulamazsanız ters cevirin dursun:))

@c. kırmızı

Hocam sen illa ki bir şey alacaksın sanırım :D

Ayaklık çok gereksiz,kaldırım veya yükseklik olan bir yere pedal koyma yada düz bir yere sele,gidon dayama daha iyi.Ayaklık demek gereksiz ağırlık ve fazla parça demek.Bisiklet ne kadar tek parça olursa o kadar temiz olur,bir taraflarının oynaması hoş olmaz açıkçası. :)

@GiciK eRay ADALI

seleden ağaç dalına takma olayı hoşuma gitti :D
tmm kararımı verdim. ayaklık taktırmıcam

MTB'ye ayaklık taktiranlardan mısınız, taktırmayanlardan mısınız?

MTB'ye ayaklık taktiranlardan mısınız, taktırmayanlardan mısınız?
2 sene takılı kaldı daha sonra söktüm ve 2.5 senedir sökük vaziyette. Neredeyse 500 gram geliyor. Dağ bisikletim hafif değil zaten de yine de o ağırlığı taşımak istemiyorum. Ayaklık çok da işime yaramıyor açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Bence hiç bir bisiklete yakışmıyor ayaklık.

Ayaklık kullandığım son bisiklet 1997 yılıydı sanırım bisan art 920 idi. O gün bugündür Ayaklık kullanmam. Gerek yok çünkü. Gereksiz bir ağırlık, sürüşte tıkırdayan saçma bir aparat, çamur toplar açılır falan.

Bu yaz çocuk koltuğu taktığım bisikletime ayaklık taktım o da çocuğu tek başıma oturtabilmek için bisiklet dengede kalsın diye.

Özetle: mtb de ayaklık olmaz.

Ilk mtb bisikletim mosso black edition da ayaklik kendinden gelmisti. Bisiklet zaten 15 kg falandı. Comezlikten "Oluru bu sanirim" diyerek 2 ay surdum o bisikleti. Sonrasinda aldığım big2712 de ayaklik yoktu. Daha bisikleti alir almaz "dur buna da ayaklik takayım" diye araştırmaya başladım. Is güç girdi araya. Ayakligi alamadim. Sonra bir baktım ki ayaklik hiç olmasa da oluyormuş. Bir daha da ayaklik aramadım. Evde bahçede stand aldim. Onda duruyor bisikletler.
Gereksiz agirlik, başka birsey degil.

Geri