Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ayaklık

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
226
Şehir
Erenköy, İstanbul
çoğu mtb bisikletlerde bnmkide dahil ayaklık yok sonradan eklenio/takılıo bununn sebebi nedir ? yani fabrika çıkışlarında yok (bnm bahsettiğim markalar kron trek scott vs vs vs ) öle bisikleti dayayacak yer arıos herhalde bi özelliği vardır
 
Scudo
evet kalite bisikletlerde olmuyor genelde. bir sebebi ağırlık olabilir. yada ihtiyaç duyulmuyordur. yada arazide olumsuz yanları vardır (salladım :) )
 
Bisiklet işine biraz daha profesyonel gözle bakan insanlar ağırlık olayı nedeni ile bisiklet giderken işe yaramayan hiç bir parçayı bisikletleri üzerinde taşımazlar :).
 
1-dağ taş bayır tangır tungur ses yapıyor genelde
2-arka kısıma takılanlar biryerlere takılabiliyor
3-şehir içi tur için belki olabilir ama mtb de görüntüyü bozuyor
4-halil kardeşimin dediği gibi ağırlık olayı var uzun yolda çok farkettiriyor
5-bence gereksiz arazide yada normal yolda yaslayacak veya yatıracak yerler varken ne gerek var ayaklığa ???

bunlar şahsi yorumlarım tabiki... :)
 


Mesela, sende olsa saata 50 mil yol yapabilecek jant&lastik ayaga gereksinim olurmuydun?:D :D
 
Ben kesinlikle ayağa ihtiyaç duyuyorum.
Alüminyum olanları 250 gr kadardır sanırım.
Neden ihtiyaç duyuyorum, özellikle arkada bagaj takılı ise ve benim gibi mat taşıyorsanız, ayaklık olmadan bisikleti bir yere yaslamanız mümkün olmuyor.
Tur çantası varken yere yatırmak da çok mantıklı değil.
( bence )
 
Valla bisikletimi pek bırakmayı sevmediğim için ayaklığı da sevmiyorum. Ben tutarım onu elinden düşmez :D.
 


Ataruh ben yapti espri... Sen dogru soyliyor ve bu durum "bence" demek gerek yok. Ama bakiyor ki ben herkesler koyor cumle sonuna "bence"... :mad: Tabi road bike or turing gerek duyuyor park için ayak. >Arkada sen taşiyor kilo of material mat and bag. Lazım ayak. Yıkamaz sen MTB gibi cayıra. (Cayır bugün ögrendim. Gel cikalim cayır cimen...):D
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
bizim gibi uzun mesafeler inip çıkacaksınız ayaklık bile yük oluyor...

http://img223.imageshack.us/img223/8341/016ln.jpg

faliyetlerde genelde bir zararını görmedim ne bisiklete ne de çantaya.. taşlık yer olmayacak tabii. birde öndeki bisiklet benim. ben matı yatay değil dik koyuyorum ama sonuçta bisikletler duruyor dimi... fark yok eger matınız zarar görüyorsa kılıfa koymanızı tavsiye ederim. bu faliyetle 800 metreden fazla tırmandık galiba..:rolleyes:
 


Alpinist cigim, goruyor ben arakada bike lastic kalin cok. Yani Ben sana tavsiye ediyor ayak tak lastik at. :D Yaniliyor belki kendim ama agir görünmekyor. Eger var tur uzun yok footpath zorlu. Ben der ki senin pedal yetmiyor o lastic, o sebep sen zannediyor park ayak agir tutuyor seni. Anlatabiliyor dum mu??:(
 
valla öndeki bisiklet var olmak benim. turun yarısı geçmek var arazi yol. ondan dolayı lastikler var olmak kalın. allaha şükür bacaklarda var olmak kuvvet. ayaklık taşımamak istemek var olmak psikolojik. sebeb ise 1 gr fazla ağırlık taşımamak. eğer önde de takarsam çanta o zaman var olmak ayaklık takmak hem öne hem arkaya. :D (sebeb ise zaten 4 çanta bisiklet ağır olmak çok fazla )
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER


Anlamadi tam olarak. Ben iyi konusamiyor turkce. Fakat okuyor um iyi konusmaktan ve sozluk yardim ile yaziyorum. Bazı zaman yanimda oluyor benim arkadas. Yardim soruyor ona. Simdi yalniz ben. Ozur dilerim cok.
 
çok şaşırdım. şaka zannettim. dert etme. özür dilenecek bir şey yok.tur hakkında fazla bir şey yazmamıştım. mantık olarak dediklerin doğru.
 
Ben,
1- Gece çadırın yanına parkedip, çadır polüne bağlamak için,
2-her durduğum yerde yere yatırmamak için,
3-fotoğraf çekmek için makinayı üzerine koymama yaradığından,
4-Çantadaki sıvılar yere yatırınca akma tehlikesi yaşadığından,
5-250 gr ayaklığı fazla olarak görecek kadar ( 5000 euro falan olmalı ) hafif bir bisiklete sahip olmadığımdan.
6- Lance Armstrong tarzı 0 gr yağa sahip bir vücudum olmadığından.
7-Eşimde aynı tarz bisikleti kullanıp kapris yapmadığı için
Ayaklığa gerek duyuyorum.
 



SUppeer! Ataruh valla atanın ruhunu canlandırmış. Bence bu accıklama feci: Ata 1 Alpin 0 :D
 

bence bu kadar sebebi olan bir ihtiyac sahibi 5 kg da olsa alır bir ayak takar :)
hayırlı olsun abicim :)
 


Sevgili Eskici,
Yarışmak, çekişmek, atışmak gibi bir amacımız YOK ikimizinde.
Ortada maç, kavga, tartışma da YOK.
Sizde körüklemezseniz iyi olur sanırım.
Ayaklık kullanmak konusundaki fikirlerinizi bekleriz.
Selamlar.
 


Ne fikri yawu? Her konuda fikr mi olur... Adam söylemiş ya. Dayamaya ihtiyaç doyan dayar. Dağbis'lerde olmas, roadda olmamasi dağbis ve profecionality özentisi. 200 gr ayak takmiycm diye pisleetin elinde maymun olursun uzun turda. Çantadan bişiy at, tak ayağı sen raat, pislet raat. Hem gelip gecenler gürür fena pişi mi?
 
200 gram lık ayaklık nerdeymiş bende merak ettim. benim buldugum en hafifi 600-800 gram hatta genelde 1kg.. birde ortadanmı takılıyor yoksa arka çatalın sol tarafınamı. bilenler satanlar varsa yazarlarsa alalım uzun asvalt turlarda lazım olur.

biz eş dost olaylarına girmedik . vucudumda yağ oranım düşük. genelde turlarımızda uzun bir yokuş etabı eksik olmuyor. ve genelde araziyede giriyorum. yatırma meseleside alışkanlık meselesi. alıştıktan sonrada aramıyorsunuz. arazide bile dik duracak yerler oluyor. niye bazıları tartışmaya alerjik ve rekabetçi bir tarzda takılıyor anlamıyorum. ben önceki mesajımda da dediğim gibi isteyen kullanır...
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri