Scudo Sports

Ayarlanabilir amortisor nasıl ayarlanir

Cengizhan Terzi

Forum Bağımlısı
Tepki
194
Bende rst gila masa var hem kilitlemeli hem de Ayarlanabilir fakat ayarlama nasıl oluyor . - eksi yone cevirince daha iyi mi yaylanir yoksa daha sert mi olur ?? Ben her yonede denedim hep aynı bana mi öyle geliyor yoksa benim maşa mı bozuk ??? Lütfen yardım edin .....:(

Scudo
Yanlış hatırlamıyorsam eğer, + yöne yani saat yönünde çevirince sertleşiyor, diğer yönde yumuşuyor. Fakat maşaya bağlı olmakla beraber genellikle bu çok bariz olmuyor. RST Gila kullanmadığım için tam yorum yapamam ne kadar fark edeceğini ama yine de belli bir oranda sertleştiği hissediliyor, en azından XCM maşamda öyle. En başta ayarlayıp ayarlayıp maşanın üstüne çökünce aynı gelse de sürünce hissedilebiliyor.

zaten daha takmadım nasipse yarın takılacak fakat biraz kurcaladım fark göremedim .. İnşallah dediğiniz olur ... Var mi başka bilgisi olan sayın bisiklet forum üyeleri .........

Maşaya ayar yaparken eğer havalı değilse binmeden bir fark hissetmek çok zor özellikle reboundda ancak sürüşte anlaşılıyor sertleşip sertleşmediği :)

• Beğen
Tepkiler: Cengizhan Terzi
kardeşim
ben de ikinci el bisiklete bakmıştım
onda da aynı sorun vardı
sert ve yumuşak
arada ciddi fark oluyor
fark yoksa arızalıdır

• Beğen
Rst gila hemen hemen xcm'e denk bir maşa Sertlik ayarı daha yeniyse özellikle elinizle anlaşılacak kadar bariz olmuyor tavsiyem sarı gresle yağlayıp sürerek denemeniz. Ancak yinede bence çok sert derseniz size en iyi tavsiyem makine yağıyla yağlamanız. Ben zoom maşayı bile xcmden çok daha yumuşak hale getirdim. Tabi ben son çarelere baş vurdum eğerki herşeye rağmen halen bence sert derseniz bir kaç önerim daha olacaktır...

• Beğen
Yav nasıl olurda + yone cevırınce sertlesır ınanmıyorum size....

sayı dogrusunda sayılar + ya dogru gıdınce buyumezmı dostum ?

bundada mantık aynı + yone cevırdıkce sertlık azalır :)

Hocam
Sistemin adı sertlik ayarı dolayısıyle + demek sertliği arttırmak - demek azaltmak :) :)
Yumuşaklık ayarı olsa senin dediğin doğru ama firmadan firmaya değişeceğini sanmam :)

• Beğen
bende sizin gibi düşünüyorum fakat amörtisörün montajı hala olmadı bisiklete ..

@CengizhanTerzi

Montajla ilgili sorunmu var furş takımı yada şaft borusuyla ilgili yardımcı olmaya çalışırım.
Yoksa özel bir sebepmi :)

benim xcm maşanında ayar yeri ne - ye ne + dönmüyor zorlasam kırılırmı acaba

Sanırım maşanız tozdan veya yağsızlıktan kilitlenmiş. Sitesindeki service manuel lerini indiririp uygun biçimde söküp yağlarsanız sorununuz büyük bir ihtimalle çözülecektir. XCM V3 ün linkini aşağıda veriyorum farklı bir modelse siz yine sitesinden bulabilirsiniz. Kolay gelsin.
(link)

• Beğen
Geri