Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol 2'liden 3'lü oldu fakat en büyük aynakolu kullanamıyorum?

2 li aynakol kullanirken hicbir problem yoktu. Surtme dusurme falan yoktu. Specialized o modelde Sora 3 lu aynakol yerine truvativ 2 li aynakol kullanmis , hafifletmek icin.

@Murat B.

2 li aynakol kullanirken hicbir problem yoktu. Surtme dusurme falan yoktu. Specialized o modelde Sora 3 lu aynakol yerine truvativ 2 li aynakol kullanmis , hafifletmek icin.

Scudo
Demek istediğimi anlamadınız siz. O koldaki 3. tık vites değiştirmek için değil. Trim ayarı deniyor ona. Zinciri 2x1 olarak kullanmanız için, aktarıcıyı biraz içe doğru alıyor. Bu şekilde çapraz zincir kullanımında ön aktarıcınıza sürtmüyor zincir.

Kısacası kollar 3lü uyumlu değil.

Bunu test etmenin bir diğer yöntemi de kolun seri numarasına bakmak. O şekilde tam emin olabilirsiniz.

Triban 5 konusunda benim 3lu sistemi gosterdigim video var orafa capraz kullanmak icin yapilan ara vitesi gosteriyorum. Buna trim ayari diyorlar. Izleyebilirsiniz. Fikir verir ve goruceksinizki 3 lu kol alti kere cit cit ediyor.

Peki 3 lü bir aynakolu alıp en küçük dişliyi çıkartığ ikili olarak kullanabilir miyiz ?

@Hasan SAYLIK

Kullanirsiniz. Yalniz unutup 3. vites icinde iterseniz kolu zincir atar :)

@suat akman
Tüm sistemlerim zaten ikili yani orda sorun yok sadece aynakol eskir diye yedeğini almayı düşünüyorum 3'lü satan birisi varda o yüzden sordum.

Sorun şurda yani ikili bir aynakol genişliği ile 3 lü aynakol genişlik farklılıkları nedir ? Yani büyük dişlinin 2. dişleye olan mesafesinde fark olabilir mi ?

Giant escape air için, Benzer bir soruda ben sormak istiyorum, bisiklet giant escape air, aynakol ikili değiştirici 3 lu bir tanesi kitlenmis, aynakol dişlisi 34,46 ve sonrasında aynakol yaprağı gibi boş birsey takılı, 3. büyük disli taksam, mesela 53 dişli, çalışır mı, vites kapasitesi 46 shimano Altus, zinciri değişmek gerekir mi, sadece aynakola yaprak takmak la olmaz diye düşünüyorum. Fikriniz nedir bu bisiklet nasıl 3 lu aynakol olur, toptan aynakola mu değişmek lazım.

Geri