Scudo Sports

Aynakol dişli sayısını düşüğüyle değiştirmek

alinahit

Aktif Üye
Tepki
246
İsim
A.Nahit Çağ
benim elimde altus m310 aynakol var. (3x8)(28-38-48) bunun en küçük yaprağını 22 dişli ile değiştirmek istiyorum. mümkün müdür? yoksa komple aynakol mu değiştirmem gerek?

başlıktaki anlam bozukluğu için de kusura bakmayın.

Scudo
@alinahit
En küçük dişliyi bilmem de direkt normal aynakolu değiştirebilirsiniz

Sanirim onlarin disli sayilarina gore çapi degisen montaj delikleri var diye biliyorum ben. En ufagi kucultmek icin tumunun dengeli sekilde ufaltilmasi gerekli sanki

@Hastateker

38 ve 48 dişlilerle bir alıp veremediğim yok :) sadece 28'lik olanı değiştirebilir miyim acaba diye fikir almaya çalışıyorum. 22/32/42 pek istediğim bir aralık değil. 22/36/xx gibi bir uyumlu aynakol varsa hiç uğraşmam alır takarım.

@deadlistcach

daha almadım olur mu olmaz mı? benim derdim bu.

@mariokaldato

mantık olarak bana da öyle geliyor ama belki bir hal çaresi vardır diye araştırıyorum.

@alinahit
Bence şöyle bir durum söz konusu.
26×38×48e uygun bir ön aktarıcı vardır. Sonuçta yaylı çekişli sistemle çalışıyor. Içindeki yay ve yaya uygulanan çekiş de ona göredir. Yani dişli oranını değiştirmek bozacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: alinahit
daha önce benzer bir değişimi yapan arkadaşla görüştüm. ''bir sıkıntı olmaz ben uzun süre bu şekilde kullandım.'' dedi.

tek problem benim aynakola hiç bakmadan bu işe girişmem; çünkü benim aynakoldaki yapraklar vidalı değil, perçinlemişler. dolayısıyla yaprak değişimi sözkonusu değil. komple aynakol değiştirmem gerek.

22/36/48'e yakın oranlarda aynakol var mı bildiğiniz? :)

22/32/44 al,yokuş kralı olursun :)

@Tolga Çelebi en son öyle alacağız artık.

22/32/44 9'lu aynakol ile 8'li sistemde sıkıntı yaşanır mı?

Rubleniz nedir? Belki rubleyi değiştirseniz daha rahat edersiniz..

Eger arka attirici uzun bacak ise Rubleyi 11-36 yapsaniz hem son suratiniz değişmez hem yokuşta rahatlarsiniz.

Aynakol dislisini değiştirseniz muhtemelen aktarıcının kapasitesini asarsiniz. çünkü piyasada sizin ölçülerde ayna kol yok ama ruble var.

@Ozan k. 28/38/48 aynakol yerine 22/32/42-44 aynakol takmakla, 12/32 ruble yerine 11/36 ruble takmayı kıyaslayınca; ruble değişiminin yokuş rahatlığı için daha karlı olduğunu mu söylüyorsunuz?

rubleyi de değiştirecektim; ama önce aynakol değiştireyim diye düşündüm. bu durumda önce ruble değişimine gitmek daha avantajlı

yalnız 8'li 11/36 var mıdır?

Slm sizin esas sorun yokus ise bencede ruble degistirin aynakol degisiminde on vites ayari tutturmak zor olur diye dusunuyorum.

• Beğen
11/36'ya yakın oranlarda 8'li ruble bakıyorum ama bulamadım. :(

9'lu ruble alsam bu seferde zincir, arka aktarıcı gibi yeni masraflar çıkacak. belki de 8v uyumlu aynakolu da değiştirmek gerekecek :) yanlışım varsa düzeltin lütfen.

26 dişli aynakolu 22 dişli bir aynakol ile değiştirmek en ucuz çözümü sağlayacak gibi. yine yanlışım varsa düzeltin lütfen :)

Sadece 9 lu ruble alsaniz ilk 8 disliyi kullanabilirsiniz arka aktariciyi ayarlayip.
Tabi son hiziniz duser biraz

• Beğen
@Makula 06 zincir değiştirmek gerekmeyecek mi? bu yeni zincir bendeki aynakola uyacak mı?

Emin degilim ama 8 li ve 9 lu sistemlerin zinciri birbirini calistiriyodu 10 sistemde degisiklik gerekiyodu.

Bende yanlis biliyormusum ogrendim :)

(link) burada aradiginiz sorunun cevabi mevcut

• Beğen
Maalesef 11-34 var 36 yok. Ya 34 ruble takacaksiniz ve 50tlye kurtulacaksiniz. (Yokuşta bir vites daha düşmüş gibi bir fark olur)
Ya da ayna kol yapraklarının üçünü de degistireceksiniz. Çünkü 22disli ile sizde olan büyük dişli beraber çalışmıyor aktarıcının kapasitesini aşıyor.

Yani ya biraz daha pahalıya son suratten biraz fedakarlık edip yokuşta belirgin iyileşme bir olacak ya da ucuza yokuşta bir vites daha küçülmeye gideceksiniz ve son surat aynı kalacak.

• Beğen
Geri