Scudo Sports

Aynakol Dişlisi aşınmış mı?

Turker

Üye
Tepki
10
Selamlar. Birkaç aydır pedal çevirdiğimde anlatılması zor bir değişiklik(acaiplik) hissediyorum. Bugün ön dişlilere öylesine bir baktım. Bazı dişlerin sivriliklerinin olmadığını farkettim. Acaba bu normal mi yoksa aşınmış mı? Teşekkürler.
(Bisiklet aspect 50, alalı 5 ay gibi oldu.)
Resimler:
(link)
(link)

Scudo
Aslında o diliyi çok kullanmıyorum. Genelde 2. dişliyi kullanıyorum.Zorlama derken; yokuş çıkıyorum (kilo90), ayakta çıkıyorum, ama dediğim gibi o dişlide değil.

Belki kullanımdan kaynaklı bir hata yapmışımdır ama dediğim gibi o dişliyi çok az kullanıyorum.

- Garanti kapsamına girmez herhalde

garantiye girmesi lazım,çünkü bisikleti alalı 5 ay olmuş.Fakat resimde gördüğüm kadarıyla dişli bayağı bir sanki çekiç vurmuş gibi.

• Beğen
Tepkiler: Turker
@ilkay çağda
:) :)

Çekiç değilde, kaldırıma falan sürtmüşümdür desem o zaman korumada da bir darbe olurdu herhalde.
(İki resimde iki ayrı dişli gözüküyor.İki tane diş sorunlu gözüküyor)

-Sn.ilkay çağda teşekkür ederim.

rica ederim.Fakat şunu hatırlatayım,bunun kilonuzla alakası yok.Dişlinin malzemesinden de kaynaklanan durum olabilir.Dişlinizin üzerinde pas izleri de var.Durumu hiç hoş değil.

@ilkay çağda

Sürdüğüm yolun bir kısmında kırmızı toprak var, pas değilde onlar toprak. Bu ara temizleyemedim.

Dediğiniz gibi düşük malzemeden kaynaklı galiba. Şu sıralar vites takımlarını, arka dişliyi bir üst modele yükseltmeyi araştırıyordum. Aynakol gücendi galiba :)

sorun yok, büyük ihtimal geçiş dişlileri, çünkü dikkat ettiyseniz bir alt kısımdaki aynı yerdeki dişlilerde aynı şekilde aşınma mevcut, bu aşınmayı en aza indirmek için, vites değiştirirken pedala uyguladığınız kuvveti azaltın, zinciri ve dişlileri temiz tutun, uygun yağ ile yağlayın.

Bazi dislerin farkli olma durumu hemen hemen tum dislilerde olan bir durumdur, genellikle zincir rampalarinin hizasinda yeralirlar..
Hatta bir cok kez de sahit olmuslugum vardir, sirf bu sebeple aynakol veya dislilerini, 'bunlar hatali, kirik!' diye degistirmek isteyenler oluyor:)

Ayrica disliler asindikca daha cok sivrilirler, yani dediginizin tam tersi sekilde.

• Beğen
Tepkiler: Turker ve S26
Sn. gurkankas, Sn. Bora Alben teşekkürler.
Peki Bisiklet malzemesi satan yerlerin sitelerinde ya da buradaki bazı ikinci el aynakolların fotoğraflarında bunlar pek belli olmuyor. Acaba bu benim baktığım parçaların biraz daha kaliteli olmasından mı kaynaklı yoksa yüksek ya da düşük model farketmeden de oluyor mu?

Dusuk modelleri incelemedim, ama inceledigim orta veya ust model tum aynakol dislilerinde bahsettigim durum mevcuttu. Sonucta bu zincir rampalari ve dislilerin boyutu, tasarimdan tasarima da farklilik gosterirler.
Yine de iciniz rahat etmiyorsa, bir bisikletciye gidip bizzat inceleyebilirsiniz..

• Beğen
@Turker

merak etmeyin dişlilerinizde sorun yok. önümde şuan 2 farklı firmanın 5 farklı dişlisi buşunuyor içlerinden 2 tanesi hiç kullanılmamaş dişliler, ve sizin dişlilerinizdeki durumun benzeri var, fakat üzerindeki boya bozulmadığı için kendisini fazla belli etmiyor, sizinkinin boyası sıyrıldığı için gözünüze daha çok batıyor. sıradan bir durum yani, gerektiği kadar aşınma mevcut.

Ayakta çıkıyorum demişssiniz rampayı, ayakta cıkarken vites değiştirmediğinizi düşünüyorum ama zinciriniz cok kuru bu da sürüş esnasında farklı bir ses yapacaktır, yağlamayı denerseniz benım fikrim ses değişecektir.

• Beğen
Aynı sorun bendede var arka dişlide 3 viteste 2 dişli yok kaldırıma surttüm galiba:D
bisiklet:sacano astro m

Duruma bizzat şahit oldum arkadaşım bisikletini yeni aldı bana gösteriyo dişli kırılmış diye, fakat geçiş dişlisidir bu arkadaşım, hatta şöyle bi bilgi daha vereyim; rublelerde sramların geçiş dişlileri shimanolara göre daha belirgindir çoğu kişi dişliyi kırdığını sanıyo...

• Beğen
@Turker

o dişliyi çok az kullansanızda eğer arka aktarıcı uygun viteste değil ise dişliler ve zincir zorlanırsa kısa sürede aşınma olabilir.

Geri